להמשיך הלאה

kagome10

New member
ולמה החלטת כך?

הנה המאמר שמצאתי, את מוזמנת לקרוא בעצמך ולשקול את העובדות ולא את הפרשנות מיד שלישית שלי <הזיכרון שלי הוא לא מקור מידע אמין במיוחד>

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC28632/

עוד קשורים למאמרים יש פה:
http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?%EE%E0%EE%F8%E9%ED_%F2%EC_%EC%E9%E3%E5%FA_%E1%E9%FA

וסיכום קצר בויקיפדיה:http://he.wikipedia.org/wiki/לידת_בית

נומלה

New member
קראת את המסקנות של המאמר?

Australian home births carried a high death rate compared with both all Australian births and home births elsewhere

אני צריכה לתרגם את זה? שיעור המיתות מלידות בבית באוסטריליה גבוה יותר הן בהשוואה לכלל מיתות הילודים באוסטרליה והן בהשוואה למיתות בית בשאר העולם.

מהיכן המסקנה שלך שבבית חולים מסוכן יותר לא ברור.

kagome10

New member
קראת את כל המאמרים?

והתייחסת להבדל בין אלו שבידדו לידת בית מתוכננת, עם מיילדת מוסמכת, ללידה אנאסיסטד או פשוט לידה לא מתוכננת <במנו קראתי יותר מעשרה מאמרים ואני לא מצליחה להיזכר למסקנות של איזה מהם את מתייחסת>

בכל מקרה, אני לא הולכת להתווכח על לידות בית בפורום הזה - יש פורום שמוקדש לנושא.

נומלה

New member
קראתי את הראשון שהבאת

והוא מדבר על לידןת בית מתוכננות. אני מניחה שכשאת מביאה מאמר הוא התמיכה הכי טובה שמצאת.

kagome10

New member
אני מביאה כמה מאמרים

ולא מדרגת מי מהם הכי טוב כי אני לא זוכרת.

אני מניחה שאם הנושא מעניין אותך תקראי לבד, ואם לא, אז אני לא מעוניינת לשכנע אותך.

יש לי שאלה

אילו שמתנגדות להתערבות רפואית וטוענות שלידת בית היא הטובה ביותר גם מתנגדות לכל הבדיקות בתקופת ההריון?

kagome10

New member
למיטב ידיעתי, לא

כמובן שהן אינן מקשה אחת, ולנשים שונות דעות שונות, אבל בעיקרון הגישה היא לעבור בדיקות שמראות על סכנה לעובר או לאם, ולוותר על דברים כמו בדיקה לתסמונת דאון, ושאר החלטות שהן כבר החליטו מראש.

210רחלי

New member
אני יכולה לדבר רק בשם עצמי

עשיתי את כל בדיקות ההיריון שהרופאה שלחה אותי אליהן. בעיניי אין קשר בין הבדיקות ללידת הבית.

מאוד מסכימה אתך

קודם כל הבדיקה האחרונה שעשיתי היתה בשלב יחסית מוקדם והיא הסקירה המאוחרת. לאחר מכן הגיעו שבועות שבהם אף אחד לא בדק מה קורה "בפנים". כל עוד יש תנועות הכל אמור להיות בסדר.
מפה ועד להסיק שבזמן הלידה עובר שהתפתח באופן תקין יוולד אופן חלוק ללא כל סיבוך זה יומרני.

לידה בבית חולים זה מסוכן?

אה, טוב. ולידה בבית זה הכי בטוח.
בכלל, גם במחלות עדיף לטפל בבית. בית חולים הוא מקום שהורג אנשים.
לא ייאמן איזו כמות של בורות יש בעולם וכמה מתרכזת פה.

נומלה

New member
אולי אחת ולתמיד ממש תקראי את המאמרים?

ואולי תביאי מובאה מהמחקר של ארגון הבריאות העולמי ועל אילו תנאים הוא מדבר? כי אני אשמח להבין את הקשר בין המסקנות והתנאים המדוברים על ידו למסקנות שלך.

kagome10

New member
כבר אמרתי שאין לי לזה כוח עכשיו

שאין לי עכשיו את הרצון והכוח להקיע כל כ הרבה זמן בנושא שכרגע לא רלוונטי. אם את רוצה - תעשי את זה בעצמך.

אני אחזור לקריאת מאמרים רציניים כאשר אחשוב על כניסה להריון וזה יהיה רלוונטי מבחינתי.

kagome10

New member
היא אמרה את האמת

קראת סיפורי לידה? במיוחד סיפורי לידה מהאתר באופן_טבעי - של נשים שרוצות לידה טבעית? לידה ביתחולימית בעצם המבנה שלה מפריעה ללידה טבעית. כל מיני פרוצדורות לא נחוצות, והכי גרוע, דברים שהוכחו מחקרים כמזיקים. אחות שחוטפת תינוק מהידיים של אמא, אמא שבוכה שמונה שעות ליד הצינוקיה ומתחננת שיתנו לה את התינוק שלה. קרו המון דברים, גם בלידה וגם אחריה, והם קרו לנשים שבאו מוכנות.

כך שבמובן מסויים היא צודקת. במובן השני - טועה. טועה - כי להשלים על דברים שליליים מראש כדי להתאכזב מהם פחות אם הם יקרו זה תבוסתני, ומגדיל את הסיכוי שהם יקרו. צודקת - כי התוחלת חיובית.

מה שלא ברור זה למה היא החליטה שעשית דמוניזציה לצוות הרפואי. כאילו הרעיון המהפכני שאנשים יכולים להאמין בדברים שגויים, ומתוך האמונה הזו, עם הכוונות הטובות ביותר, לגרום לנזק, הוא רעיון שהיא מעולם לא נתקלה בו.

כך שאם את מתכוונת ללדת בבית חולים <מה שהוכח מחקרית כפחות בטוח במקרים של הריון בסיכון נמוך ובינוני> הייתי ממליצה לך להתצטייד בהרבה מאוד אסרטיביות ומודעות, תוכנית לידה בכתב, ומלווה/מלווים שמוכנים להתווכח עם הצוות הרפואי.
כי עם בתי החולים של היום, על באמת אי אפשר לדעת מה יקרה בלידה.

מי מגדיר מה זה הריון בסיכון נמוך ומה לא?

וסתם ככה, ההריון שלי הוגדר בהריון רגיל, בריא וכל מה שאת רוצה. הכל חוץ מאשר בסיכון.
הגעתי לשבוע 43+2 ועדין לא ילדתי. לא היתה לי פתיחה בכלל. לא היו לי צירים בכלל. אני לא יודעת אם את יודעת אבל בשלב הזה השלייה מתחילה למות לה לאיטה ומפסיקה להזין את התינוק ולספק לו חמצן ועל כן בארץ מבצעים (בבתי חולים) זירוזים בשלב זה.
אבל באותו אופן יכלתי להמשיך לחכות ללידה טבעית כי בשלב כלשהו זה אמור לקרות לא? (חיכיתי לזה משבוע 38)
אי אפשר לפסול את בתי החולים בלידה אבל לאשר להם לבצע בדיקות, לאפשר להם לעשות מעקב, לאפשר להם להחליט באיזה שבוע התינוק צריך להיוולד ומתי זה מסכן את חיו (מוקדם או מאוחר יותר), לאפשר להם הכל עד לשלב שבו את בטוחה שתצליחי ללחוץ בבית לבד ולקוות שלא יקרו פשלות (שקורות כל הזמן) זה די יומרני.

kagome10

New member
אני לא יודעת אם את יודעת

אם בשלב זה *בממוצע* השלייה מתחילה למות לאיטה וכו'. יש נשים שאצלן זה לא כך. ויש קורולציה בין אלו שההריון שלהן ארוך מהרגיל לבין אלו ששהשליה לא מתה להן בשלב הזה. ואני גם קראתי על מישהי שאכן ילדה טבעית בשבוע 43. ועל איך שלחצו עליה לעשות זירוז, למרות שלא היו שום סימנים למצוקה של העובר או בעיות אחרות. והעובדה שגם אמא שלה וגם סבתא שלה עברו הריונות ארוכים במיוחד, ושהיא עברה שני הריונות כאלו, לא שכנעו אותם.

ולמה את חושבת שאני מאפשרת לבתי חולים להחליט באיזה שבוע על התינוק להיוולד? יש סטטיסטיקה, יש את המיקום של אישה מסויימת על גאוסיאן, ויש את העובדה הפשוטה שבתי חולים עושים המון דברים שהוכח שהם לא נכונים, ומשתנים לאט מידי. את זה שהרבה אחרי שהוכח ששיטת הקנגרו לפגים משפרת הישרדות, היו הורים שלא נתנו להם, והיו הורים שנלחמו על זה, ורק אז, לאט לאט, ולא בכל בתי החולים, זה התחיל להשתנות. ההורים באו לבית החולים עם השיטה העדכנית, ובתי החולים עודכנו על ידי ההורים, במקום שזה יהיה הפוך.

בכל מקרה, נראה שהידע שלך על לידות בית לוקה בחסר, על כן אגיד רק שללדת עם מיילדת זה לא ללדת לבד, ושהסיכוי לסיבוך בבית נמוך מבבית חולים, ושרוב מוחלט מבין הסיבוכים לא מסוכן בטווח של דקות.

בכל מקרה, ההגדרות לרמת סיכון בהריון את ההגדרות המקובלות על ידי הרפואה הקונבנציאונלית בארצות הברית. והעובדות הן שללדת בבית יותר בטוח.

זה לא בממוצע

אולי הקצב אצל כל אחת ואחת שונה, אני לא יודעת מה היה הקצב שלי (למרות שבא.ס ראיתי המון נקודות לבנות שהסבירו לי שהן המיקומים המתים) אבל אחרי שבוע 42 בוודאות השליה מתחילה לאיטה לגווע. התינוק גדול מדי עבורה והיא לא מסוגלת לתפקד יותר. זו הסיבה שאמורים ללדת בשבוע 40 ואחרי שבוע 42 מתחילים לחשוב על זירוז. חשוב לציין אגב שזה ככה בארץ. בארה"ב מתחילים זירוז בדיוק בשבוע 40. הגעת לתל"מ ולא ילדת ? יאללה, מחברים לך פיטוצין לוריד.
אני יכולה להמשיך ולספר לך שהבת שלי נולדה עם מים מקוניאלים כתוצאה ישירה מהעובדה שב"גילה המתקדם" היא כבר היתה בשלב של עשית צרכים. לא היתה לה שום מצוקה כמובן ונולדה בריאה לחלוטין (טפו טפו טפו) עם אפגר 9-10.
ואם נמשיך ונסתכל על גנטיקה אצלי במשפחה מ2 הצדדים יולדים לפני הזמן או ביום של התל"מ. רק אני לא

בית החולים לא מחליט עבור אישה באיזה שבוע התינוק אמור להיוולד. הטבע החליט את זה.
אני חושבת שאחרי 100 שנים של בתי חולים שבהם לרב נשים יולדות כשיש להן צירים / ירידת מים, אפשר לקבוע (כמו עם סיפור הקנגרו שהעלת) שיש שלב שבו אמורים ללדת ויש שלב שבו לא.

לגבי הידע שלי על לידות בית - בשום מקום לא ציינתי מה הידע שלי. אז איך את יכולה להחליט אם הוא לוקה בחסר או לא?
דברתי אך ורק על כך שאין מי שיקבע עבורך מלבד בית החולים מה הסיכון של הלידה שלך.

kagome10

New member
אני מאמינה לך שבמקרה שלך זירוז היה נכון

בנוגע סיכון - למה מיילדת בית לא יכולה לקבוע מה הסיכון? <והן קובעות. אמה"י קובע שמעל סיכון מסויים, שנקבע לפי קרטריונים מסויימים שאפשר לראות באתר שלו, לידת בית אסורה.>

הרפואה קובעת מה הוא הסיכון. הרפואה לא שווה לבית חולים, שאומנם אמור לנהוג לפי סטנדרטים מדעיים, אבל לצערי רחוק מזה.

בנוגע לידע שלך, שאלת מי קובע את רמת הסיכון של ההריון. לדעתי זו שאלה שמעידה על מחסור בידע. לו היית קוראת את כל הדפים בבאופן, ואת הספר שיצא בעברית, ואת המאמרים שיש על הנושא - היית יודעת. מכיוון שלא עשית זאת - הידע שלך לוקה בחסר. מילותייך-שלך מעידות על זה.
<גם אני לא מומחית ללידות. אבל יש דברים שאני יודעת כי קראתי>

את בטוחה שאצל כולן, בוודאות, אחרי שבוע 42 השלייה מתחילה לגווע? זה סותר את הידע הכללי שלי ברפואה - דברים כאלו נוטים להיות גאוסיאניים. ולכן יכול להיות שאצל זאתי עם הגנטיקה המשפחתית <היוצאת דופן, אבל עקבית> של הריונות ארוכים, השילייה עדיין מזינה את התינוק בשבועות האלו.

<בכל מקרה, אני מסיימת כרגע את הדיונים על לידות. זה לא הפורום המתאים, ולא נושא שאני מוכנה להקדיש לו את הרצינות ותשומת הלב שהוא ראוי לו>

כשיש סיכון שהוא מוחשי

ואפשר לדעת אותו מראש - יולדת עם אגן צר, יולדת עם סכרת/עובר גדול באופן מיוחד, יולדת עם עובר שלא התהפך ועוד מקרים רבים אחרים אפשר לאשת מקצוע תוכל לנבא את הסיכון בלידה.
אבל ישנם דברים שאין אפשרות לדעת אותם כי לא רואים מה קורה בפנים אם לא מקפידים ללכת לבדיקות רפואיות בבית חולים או במרכז רפואי אחר לאלו שמפחדים ספציפית מבית חולים.
בנוסף (לדעתי) צריך גם לקחת בחשבון את המיקום של היולדת. מכירה אישה שהחליטה על לידת בית, הלידה השתבשה. האם ניתן היה לקבוע מראש או לא לטענת הרופאים כן. והיתה גרה בישוב מרוחק בצפון. היו צריכים להקפיץ אליה מסוק (לא קרה) כדי להגיע בזמן לבית חולים כשהבינו שיש בעיה. התינוק לצערנו הגדול נפטר. אם את מחליטה בתל אביב ללכת על לידת בית כשבשעת חירום את רק צריכה לבחוור לאיזה בית חולים את נוסעת זה הרבה יותר קל והגיוני.

השאלה ששאלתי היתה רטורית. מי קובע את רמת הסיכון.

כן, שליה לא מסוגלת לחיות לנצח והיא מסוגלת לספק את צרכיו של העובר רק עד שלב שבו הוא מגיע לגודל מסויים. מההסברים שקראתי בעבר (אנחנו מדברות על 4 שנים אז אני לא זוכרת בחדות כאלו זה קרה אתמול) והם לא סופקו על ידי בית החולים אלא איתרתי אותם בכוחות עצמי - כך שאינם מוטים. לאחר שבוע 40 השלייה מתחילה לגווע ואיטה מפסיקה לייצר כל מה שהעובר זקוק לו. בואי נאמר שאני אישית לא מכירה מישהי שהגיעה לשבוע 48 - למשל. אבל לא עשיתי מחקר בסומליה.

אגב, עד כמה שהבנתי טרם ילדת ואת לא מתכננת בקרוב, או שאני טועה?

kagome10

New member
את לא טועה

כשאתכונן ללדת אז אקדיש לזה תשומת לב רבה יותר, ומעשית יותר <כזו שכוללת את הנתונים הרפואיים הקונקרטיים שלי>

ומרחק מבית החולים הוא אכן אחד השיקולים בלידת בית.

את אומרת - עד גודל מסויים. זה לאו דווקא חופף לשבוע - אם למישהי יש תינוק קטן יותר מסיבה מסויימת, היא תמשיך להזין את התינוק זמן ארוך יותר. אם למישהי יש ילד גדול במיוחד, אז השלייה תפיסק להזין אותו מוקדם יותר.

אני לא חושבת שיש מישהי שהגיעה עד שבוע 48. אבל הגיוני שתהיינה נשים שהשלייה שלהם תפסיק להזין את התינוק בשבוע 37, וכאלו בשבוע 43. ולדעתי הגיוני שבית חולים ידע להתייחס לנתונים גנטיים ומלידות קודמות, ולפחות לידע של האישה לגבי מועד תחילת ההריון - כבר קראתי על נשים שרצו לעשות להן זירוז בהתבסס על תאריך לא נכון של כניסה להריון, והן עברו מסלול חתחתים בטרם הסכימו לשנות את התאריך שהרופא רשם להן בתיק שלהן, לתאריך שהן יודעות בוודאות שהוא היום בו הן נכנסו להריון. כי ברור שהתאריך שהרופא ניחש נכון יותר מהידע של אישה שקיימה בשחודש בו נכנסה להריון יחסימין רק פעם אחת, ולכן בהכרח זה היום זו היא נכנסה להריון.

למעלה