להמשיך הלאה

ואגב אומנם עניתי לך על הדוגמא שנתת

אבל היא ממש לא מתאימה
להביא עוגה לאישה שעושה דיאטה ועלולה להכשל בגלל העוגה זה כמו להביא שקית גרעינים לצמחוני?
מה בדיוק הנזק שיכול להגרם לו?

הדוגמא המתאימה היא מה הייתי עושה לו חמותי היתה מתעקשת להביא לי נגיד...אוכל לדגים כשאין לי דג
לא מפריע ולא הורס לי דבר
סתם התנהגות מוזרה שמבזבזת לה כסף לחינם

ayaht

New member
נדמה לי שלתופעה קוראים נרקסיזם.

תקנו אותי אם אני טועה.

אנשים שלא רואים את הזולת ממטר.
טובתו לא באמת מעניינת אותם.

אחרת, למה להכין את העוגה הכי מושקעת וטעימה דווקא למי שנמצא בדיאטה?
אחרי שהוא הסביר את זה שוב ושוב?
למה להחביא בשר באוכל של אדם צמחוני?

כי.. מה שמעניין אותם זה בעיקר התדמית המזוייפת שיש להם בעיני עצמם.
זה לשחק בלהיות עקרת בית מושלמת (תראו איזו עוגה מדהימה אפיתי), אבל בינינו... כמה רוע.

אמא ש"לווה" עשרות אלפי שקלים מבנה וכלתה, אבל לא חושבת להחזיר..
ואחרי כל זה גם הורסת להם את האמבטיה בחומרי ניקוי לא מתאימים, לא מתנצלת ולא עושה דבר כדי לתקן או לפצות...

בטח לחברות בעבודה היא מספרת איזו חמות נהדרת היא, כמה היא עוזרת להם עם הבית, וכמה הם כפויי טובה ולא מעריכים את זה..

רק שלהביא עוגה לאדם בדיאטה

לא שווה ערך בשום פרמטר להחביא גרעינים לצמחוני שלא אוהב גרעינים
אין פה שום פגיעה בו באורך חייו באמונות שלו וכו
הדוגמא של בלו לא היתה מתאימה כלל

ayaht

New member
ומה עם להרוס לו את האמבטיה בחומרי ניקוי

אחרי שהתעקשת לנקות אפילו שאמרו לך לא?

גם הקטע עם הגרעינים...
אני מניחה שהוא כבר אמר לה לא פעם ולא פעמיים שהוא לא אוהב גרעינים.
היא ממשיכה להעיק ולהתעלם. למה? אולי בגלל שהיא אמא, ואמא יודעת הכי טוב...
שכחה הגברת שהתינוק שלה כבר בן שלושים...

כך או כך, לאישה הזו צריך להציב גבולות. נוקשים מאוד.
מפני שטובת הבן שלה, לא מעניינת אותה.
אף אחד לא מעניין אותה, רק היא עצמה.
אנשים כמוה הורסים חיים של אנשים אחרים. פשוט כך.
הם High maintenance.
כל הזמן צריך לכרכר סביבם כדי שהם יהיו מרוצים.
כשהם לא מרוצים מתחיל הטרור...

השלב הראשון שהבן שלה צריך לעבור, זה להבין. להבין את המצב.
להבין שהוא הקורבן בסיפור הזה.
שאמא שלו פוגעת בו, ושזה לא אשמתו.

אחרי שמבינים את זה, הרבה יותר קל להתרחק ולשים גבולות.

צר לי

אבל אחרי שקראתי אשכול שהובא לכאן בלינק
הבנתי בדיוק במה מדובר

לקרוא לאחיות חדר לידה מרושעות ועוד.,,..,, נו באמת
אז כולן מרושעות
חמותה שטן האמבטיות
והיא מושלמת

אגב
איך חמותה ניקתה לה את האמבטיה?
היא שוב היתה אצליהם לבד?
למה יש מצב שהיא לבד בבית שלהם?
ורק עושה נזקים כל הזמן

Amyrlin Seat

New member
ואני צמחונית מזה שנים רבות מאוד ואני

חייבת להודות שאם מישהוא היה מכניס לי מוצר בשרי לאוכל בכוונה תחילה, אין מצב שהייתי נשארת איתו בקשר !! לעשות דבר כזה זו פגיעה בכל כך הרבה רמות, אני אפילו מתעצבנת מהמחשבה שמישהוא יעשה משהוא כזה

ayaht

New member
כנ"ל.

אני סובלת בשקט בדיחות עבשות על צמחונות,
מחייכת כאילו שמעתי אותן בפעם הראשונה,
יודעת כבר איך לא להכנס לדיונים המעיקים האלה,
אבל מי שידחוף לי בשר לאוכל, יצטער מאוד על היום שהוא הכיר אותי.

זה היה מזעזע

גם אני סובלת מבדיחות על צמחונים באופן קבוע וזה מרגיז...וגם אני מחייכת כאילו כלום...

אבל המקרה הזה היה לא נעים....
אני אכלתי את המרק שעה לפני כן,

ונתקלתי בעצם של תרנגולת ואמרתי "אויי מה זה" בקול רם והם אמרו לי "זה תבלין" ופשוט אמרתי לעצמי בראש "אוקי זה ממש מוזר " והמשכתי לאכול כאילו כלום, פשוט הראש שלי לא עבד באותו היום ולא אמרתי לבעלי שנתקלתי בעצם...לא עשיתי 1+1 לא תיארתי לעצמי שמישהו מסוגל לכזה דבר...

אחרי זה אני רואה שהיא מתעקשת ממש שבעלי יאכל את המרק ואני עדיין לא קולטת מה קורה...זה היה נראה לי מוזר אבל לא קלטתי...

אחרי שעה היא מצליחה והיא גורמת לו לשבת בשולחן לאכול את המרק.... ובכף הראשונה שהוא מרים יש שם חתיכת עוף שהם פיספסו כנראה כשבישלו (או שהן ממש טיפשות אני עדיין לא הבנתי)

בעלי היה בשוק הוא התחיל להגיד להן "למה אתן לא מכבדות את מי שאני?" "למה אתן משקרות לי ומנסות לשנות אותי כל הזמן? אני מקבל אתכם ולא משנה אתכן ולא אומר לכן מה לאכול"

ואז זה התחיל " זה הכל היא " התחילו לצעוק עליי מול בעלי "את אמרת לו שיש שם בשר את הסתת אותו נגד המשפחה "

ואני עומדת שם והתחלתי לבכות לא הבנתי מה הם רוצים "את אמרת שיש עצם במרק"

ממש סצנה מטלנובלה ארגנטינאית...

בעלי לקח אותי ביד ואמר אתם מנסים לפגוע בי אבל אני לא אתן לכם לפגוע בכלה שלי... והלכנו משם...

היום הזה... הרגע הזה שהאשימו אותי במשהו שלא עשיתי למרות שהם שיקרו והם עשו מעשה מכוער וניסו להפיל עליי... היום הזה חוזר אליי בחלומות ורודף אותי ולכן אני שוב ושוב פעם כותבת פה...

אני מקווה שעכשיו הכל ישתנה ואני אלמד לחיות נכון, בדרך שלי מבלי לפגוע בעצמי ובבריאות שלי...

אני מקווה ללמוד לשמור על יחסים טובים עם חמותי למרות שיש לה אופי קשה... זאת החוכמה...

תודה לכן על התגובות כייף לראות שיש אנשים שמבינים .

בטח שישתנה הרי היא הפכה למהממת

והכל קרה בין לילה

מעניין רק איך ההסבר שעצם של תרנגולת הוא תבלין נראה הגיוני?

אם את מבשלת מרק את מוודאת

שאבקת המרק היא פרווה?
אני שואלת כי אני צמחונית אבל אני אוכלת מרק שבושל בו עוף. אני פשוט לא אוכלת את העוף.
אני לא מצפה מאמא שלי להכין סיר שלם של מרק רק בשבילי.היא מוציאה כמובן את העוף אחרי הבישול (והיא מכניסה אותו כדי לתת למרק טעם של עוף בלי להשתמש באבקה שהיא מאוד לא בריאה) אבל לפעמים יש חתיכות שנופלות. כשמגישים מסתכלים על המצקת ולאחר מכן על הכף.

כל פוסט שאת כותבת רק מחזק את דעתי

את עשית, עושה ותעשי את כל הטעויות האפשריות בהתנהלות מולה: החל מלבוא לגור אצלה, דרך כל הטובות שאת מבקשת ממנה (למרות שאת יודעת שהיא לא מסוגלת לעשות אותן לשביעות רצונך) יחד עם הנטייה שלך למרוח איתה דיונים שעות ארוכות (כמה פשוט להגיד "תודה על הגרעינים" ואחרי שהיא הולכת לגשת לפח האשפה הקרוב להשליך אותם) ועד למעורבות יתר ביחסים של בעלך איתה - ולבסוף במקום להגיד לעצמך "איזו טיפשה אני, למה אני מכניסה את עצמי למצבים הללו איתה בכל פעם מחדש", את מאשימה אותה שהיא עם האישיות המחורבנת שלה הורסת לך את החיים... אז נכון, אולי יש לה אישיות מחורבנת, אבל זה לא היה אמור לשנות לך כהוא זה אילו התנהלת מולה באופן אחר: מנומס, חייכני, קורקטי.

ואגב, אני לא מאמניה ב"לא היתה לי ברירה" בעניין החתולים, השיפוצניק, ההלוואה, הלגור אצלה... הכל תירוצים של בחורה שמסרבת לקחת אחריות על הטעויות שעשתה ובמקום זה מאשימה את החמות.
זה מצב קלאסי של רקדן שלא יודע לרקוד כי הרצפה עקומה...

מה את רוצה שאני אתאבד?

אני הייתי נערה בת 21 כשבאתי לגור אצלה,

אני ידעתי מה זה חמה בכלל? אני באתי תמימה היא יכלה לעשות איתי מה שבא לה והיא הפכה אותי לאוייבת שלה.

באתי אלייה בלי דעות קדומות, תמימה ונאיבית רציתי יחסים טובים, הייתי מפתיעה אותה במתנות , הייתי אוכלת את זה שהיא נכנסת לי לחדר ולארון ולא אומרת מילה...

כשהתבגרתי קצת התחלתי להבין שמשהו לא תקין אז אמרתי לבעלי זהו הגיע הזמן לעזוב זה או שאנחנו ממשיכים לגור פה ואנחנו נהפוך לאוייבות או שאנחנו נעזוב והכל ישאר תקין...

חיפוש הדירה לקח הרבה מאוד זמן, לא היו דירות ולקח לנו יותר משנה לעזוב והשנה וחצי הזאת זה היה הקש ששבר את גב הגמל... המצב החמיר מאוד...

אני התחלתי להיות חסרת סבלנות, אני מורידה את השעון שמתקתק לי בלילה היא מחזירה לי אותו...

אני מדברת עם חברה שלי בטלפון היא באה ונותנת לי עצות לגבי השיחה...

את לא מאמינה שלא הייתה ברירה? אני לא יודעת כמה מיליונים יש לך בבנק אבל לא לכולם יש ... לא כולם יכולים כאן ועכשיו לקחת דירה וללכת... לא לכולם יש כסף לתת חתולים לבית מלון... לא לכולם יש אפשרות להשאיר שיפוצניק לבד בבית...

בקיצר את שופטת מהר מידי , נראה כאילו תפקידך פה בפורום הוא לקטול כל מי שכותבת פוסטים...

רחליקה האחת

Member
מנהל
הריונית,

אין לי מה לומר לך חוץ מזה שהזדעזתי מהאמירה :" מה את רוצה שאני אתאבד? "

נסי לברר מהו השורש לחרדה העצומה (שאני חשה שאת חווה) שעולה מתוך דברייך.

שם מצוי גם הפתרון לכל מה שקרה, וימנע מה שיקרה.

שיכוך החרדה לא יבטל זיכרונות אך יוציא מתוכן את העוקץ.

אם תרצי ממני ייעוץ בקלפים אני מזמינה אותך גם לפורום טארוט הסמוך כאן בתפוז

אשמח לנסות להועיל. ותאמיני לי שאני ממש מבינה אותך!

רחליקה

dify

New member
דרמת יתר!

במקום לקחת ברצינות את מה שכתבה לה מיציפיצי, במילים פשוטות וישירות, ולשרול איפה החלק שלה, היא מתחמקת מהתמודדות אמיתית באיום שיטחי על התאבדות, כשברור לגמרי שאין לה שמץ של מחשבה אמיתית בנושא מלבד לקבל אמפטיה מהקוראים, בדיוק כמו הצגת המצב כאילו היא מלאך נאיבי והחמות מפלצת איומה.

מיצי פיצי כתבה לה נכון- יתכן שנעשו טעויות, יתכן שהחמות איננה מלאך ושלא קל איתה. אבל אפשר לבחור איך מגיבים למצב הקיים, אפשר להרגיע דברים ואפשר ללבות. ללא ספק מדובר בבחורה שרק מלבה את האש וחוגגת על המצב, וכדי להתחמק מלהודות הזנ משתמשת באמירה מטופשת על התאבדות. זה כל מה שזה. אף אחד פה לא ביקש ממנה להתאבד, אז בבקשה להפסיק עם ההצגות המיותרות.

תראי,

לכל דבר יש פתרון.
הבעיה שהוא פתרון רגעי במחשבה לאחור. היא מתעקשת לנקות כשהיא תשמור על החתולים? אז שלא תשמור על החתולים. תבקשו משכן, מחבר טוב, מאחים, מההורים שלך. הרי לא באמת צריך לשמור על חתולים (יש לי חתולים) צריך לבוא אחת ליומיים, לשים להם כמות גדולה של אוכל ומים טריים. אם בארגז שלהם יהיו צרכים שבוע, יהיה בסך הכל קצת מסריח (אם יש לכם חול טוב שסופג ריחות) וזה לא כלב שצריך להוציא לטייל.
היא קנתה לכם גרעיני חמניות, אמרתם לא והיא התעקשה? תקחו! תביאי אותם למחרת לעבודה, תני לחברים, תוציאו בערב סרטים, תני לאמא שלך להוציא לאורחים, תזרקי לפח.
היא שאלה על העגלה אם היא מכוערת? תגידי לה בדיוק מה שכתבת כאן אבל לא בטון ציני. בטון הכי אמיתי שלך, הלכתי לחנות ובחרתי את הכי מכוערת. במיוחד בשבילך. שתתמודד עם הדברים איך שהיא רוצה.
היא קונה מתנה ששנאת? תקעי אותה מתחת למיטה בארגז מיוחד (אם יש לך ארגז מובנה הכי הולך).
בכל מקרה, לכל דבר יש פתרון אבל את צריכה פתרון לכל הזמן. את צריכה לשנות תפיסת מחשבה ולהבין שלא צריך להתמודד איתה בנפרד על כל דבר (כמו שעשיתי פה) ולא צריך לעבור איתה יום אחד בכל פעם. זה לא מכון גמילה או א.א. את צריכה שכל תפיסת המחשבה שלך בנוגע אליה תהיה מאוד זורמת, מולה את הכי בסדר. אחר כך את חושבת על פתרון. היא התווכחה ולא הצלחתם להגיע להסכמה? סיימי את השיחה. לכי הביתה, תחשבי איך את מתמודדת - לוקחת תחליף לבייביסיטר ורק מעדכנת אותה כשהסידור גמור, זורקת את הגרעינים ורק מעדכנת אותה בדיעבד... וכן הלאה. לא מתווכחת. לא מעסיקה את עצמך בזה.

dify

New member
ספציפית לגבי החתולים

יומיים זה ממש מעט זמן בשביל חתול..
פזרי כמה וכמה קערות עם אוכל ברחבי הבית, לא רק בפינה הרגילה, גם קערה נדיבה של מים או שתים. אם אתם גרים בקומת קרקע ונכנסים לכם חתולים מבחוץ- סיגרי את החלונות. וזהו. אני השארתי ככה חתולה לסופי שבוע ולא קרה כלום היא יושבת פה ליידי מרוצה מהחיים.

זה לא ממש יומיים

נסענו ל4 ימים וביקשנו שתבוא רק יומיים

יש לי 2 חתולים והם עושים מלא קקי וביקשנו שתבוא רק להוציא את הקקי ולשים אוכל .

יכול להיות שפעם הבאה זה מה שאני אעשה אני פשוט אקנה עוד קופסא ואמלא כפליים לכמה ימים חול.

למעלה