להמשיך הלאה

ayaht

New member
שונא מתנות יחיה.

פספת את הקטע שהיא הרסה לה את האמבטיה כי היא התעקשה על חומר ניקוי לא מתאים?
וזה עוד אחרי שהיא חיה על חשבונם והכניסה אותם לחובות...

אני מסכימה עם mykal שהמליצה לא לבקש מהאישה הזו טובות ולא להיעזר בה.

את המתנות הייתי מעיפה.
זה די מעיק שבנאדם מתעקש למלא לך את הבית בדברים שאת לא רוצה ולא צריכה, ואת עוד צריכה להיות אסירת תודה על כך.

kagome10

New member
לא כדאי לבקש ממנה "עזרה"

קצת התבלבלת

חמותך לא לקחה לו שמונים אחוז מהמשכורת,הוא נתן לה.......
חמותך לא לקחה הלוואה של 30000 היא קיבלה

לגבי החתולים והנקיון.......שוב,אשמתך,אם אתה לא רוצה שהיא תנקה,קחי את החתולים לפנסיון
אם את בכוח מכניסה אותה אליך הביתה למרות שמולך היא אומרת שהיא תעשה משהו שאת לא רוצה....אז יש לך בעיה חביבתי....
אם את רוצה או לא היא הסבתא של הילד שלך ורק בעלך יוכל להחליט אם היא תתפקד כסבתא או לא וכמו שאני רואה ממה שאת כותבת הוא דיי שפוט שלה ומפחד מהצל של עצמו אז קצת אבוד לך
אם בעלך גר אצל אמא שלו ופחד להגיד לה שהוא לא אוהב גרעני חמניה ואכל אותם למרות שהוא לא אוהב.........אז יש לו איזו בעיה קטנה ולך בעיה גדולה

בקיצור....כן,את תקועה,תקועה עם בעל שמפחד מאמא שלו ועד שלא יעבור איזה סוג של טיפול תהיה לכם בעיה קשה

אני לא מסכימה איתך

כן בעלי מפחד לעמוד מולה ולהגיד את דעתו לא בגלל שהוא פחדן או משהו כזה פשוט אין לו כוח, זה יכול להימשך שעות היא בחיים לא מכבדת את המילה של אף אחד אם היא החליטה אז זה מה שיהיה...

לא אני ולא את לא היינו שם כשהיא ביקשה ממנו כסף... אני בטוחה שזה היה עם דמעות של "אני לא עומדת בחיובים אני אמות " וכל מיני איומים על חייה....כן היא מסוגלת אני ראיתי אותה עושה את זה אחרי 3 שנים...

השיקולים של להכניס אותה לבית שלי במקום להכניס את החתולים לפנסיון זה נטו בגללם מבחינתי זאת התעללות בחיות לקחת אותם מהבית שלהם ולהכניס אותם למקום זר.

אני לא מכניסה בכוח, חודש לפני כן אנחנו עשינו את זה בשבילה כשהיא הייתה בחו"ל ולא חיטטנו לה בדברים אז ציפינו שתוכל לעזור לנו כמו שאנחנו עזרנו לה. טעינו. נדע לפעם הבאה לא לבקש...

דרך אגב לפני כמה חודשים ביקשתי ממנה שתשמור על השיפוצניק ולא תבשל ולא תעשה כלום רק תשמור עליו, ולצערי באתי הביתה ומצאתי אותה מבשלת והשיפוצניק לא עשה כלום ממה שביקשתי, היה באלגן גדול ביקשתי מהשיפוצניק ללכת, בזמן שהתווכחתי איתו היא עמדה ואמרה "הוא צודק" לידו...אז אמרתי שאני לא אבקש ממנה יותר כלום. אבל הפעם באמת לא הייתה לי ברירה זה או שאני מתעללת בחתולים או שאני מתעללת בעצמי והעדפתי להתעלל בעצמי.

בעלי לא שפוט שלה, עם כל הכבוד אני מכירה אותו קצת יותר ממך והוא בחיים לא עושה מה שהיא אומרת, תמיד אנחנו מחליטים יחד ללא התערבות של אחרים.

קל להגיד "שפוט" מה את היית עושה אם כל שיחה עם אמא שלך שאת לא רוצה משהו זה שעות של הצקות ודיבורים ושכנועים שבסופם היא עושה בכל זאת אותו הדבר כאילו כלום לא קרה?

אז על גרעיני החמנייה הוא וויתר בסופו של דבר... אבל כשהוא גילה שהיא שמה לו בשר באוכל למרות שהוא צמחוני חרב עולמו והוא הפסיק לאכול את האוכל שלה היה ריב גדול והיא האשימה אותי שאני גרמתי לו להיות צמחוני....

למזלי אני לא תקועה, אני חיה באושר בבית שלי ואני רואה את חמותי בקושי אבל המחשבות על מה שהיה מטרידות אותי ולא מניחות לי , העבר מציק לי והעתיד גם כן...

אני יודעת שכדאי להניח לעבר ולחיות את ההווה ולא להיות מוטרדת מהעתיד אבל קשה לי.

את נהדרת בלחפש לבעלך תירוצים

בגלל זה המצב לא ישתנה לעולם
אם הוא היה אדם חזק,בטוח בעצמו הוא לא היה מפחד להעמיד אותה במקום או לפחות להגיד לה שהוא לא אוכל גרעינים
הדבר היחיד שעולה לי זה שאולי את פשוט מגזימה והוא בכלל לא רואה את הדברים כמוך ולכן לא איכפת לו להעתר לבקשות שלה

את כל הזמן אומרת שלא תבקשי ממנה כלום וכל פעם מבקשת שוב.........
את אומרת שאת לא תקועה וחיה באושר,אל תכעסי,אבל זה ממש לא נישמע כך מהפוסטים שלך
ודוגרי,כמו שכתבו לך,את סתם מחפש להראות לה מי שולטת ,מי יותר חזקה, מי ניצחה בתחרות על הבן

למה זה כל כך נורא שהיא רוצה לבשל עבורכם?
לנקות לך?
ואם היא לא שולטת ברצון הזה ועבורך זה נרא כל כך אז תפסיקי לבקש ממנה לשמור על החתולים על השיפוצניק וכו'....
את מכשילה אותה
או שאולי פשוט מחפשת סיבות לכעוס

קחי את השורה האחרונה שכתבת ותיישמי אותה
תנסי להיות קלה יותר........

מסכימה עם החלק הראשון של דבריך ורוצה

להוסיך על זה משהו -
יכל להיות שהאמא היא קרציה בלתי נדלית ואין לה שום כבוד לאף אחד שחושב או רוצה משהו שונה ממנה.
הבעל פיתח לעצמו מנגנון הגנה / התמודדות עם המציאות הזו.
ועכשיו הגיעה מישהי מבחוץ ובעצם "מחזקת" אותו נגד. ומבחינתם מחממת אותו.
אם עד היום הוא אכל גם דברים שהוא לא אהב או רצה, היום הוא עומד על שלו או שמישהו עושה את זה בשבילו.
מצד אחד האשה מרגישה שהיא נלחמת את מלחמות בעלה הצודקות - הוא נגד אכילת חיות, למה להכניס לו בכח? מצד שני הוא התמודד עם זה במשך לא מעט שנים. שתק או ירק - אבל לא התמרד בגלוי ובקול ופתאום נכנסו הרבה מלחמות למשפחה בהמשך לכניסת האישה.
קשה להתמודד גם עם זה, וזו גם נקודה שהזוג צריך לקחת בחשבון.

אני לא מחפשת תירוצים

כשבעלי טועה אני יודעת שהוא טועה וכשהוא בסדר אז אני מפרגנת לו.

אני לא "כל פעם" מבקשת , ביקשתי רק פעמיים. על השיפוצניק ועל החתולים.

למה זה כל כך נורא שהיא רוצה לבשל עבורי?

וואו אני ממש בשוק שאת שואלת , את רצינית? את כנראה לא יודעת מה זה חמה מתערבת או שאת משחקת את עצמך לא יודעת (אם כך מה את עושה פה?), אם את לא יודעת אני אסביר לך...

חמה מתערבת זה חמה שמציעה לבשל ואת מסכימה לה פעם אחת ואז היא כל החיים במטבח שלך, מחטטת לך ונותנת לך הוראות ולא עוזבת אותך לנפשך לעולם...

אז אני בחרתי לצאת מהבית שלה מהסיבה הזאת... כי היא התערבה לנו בחיים ולא נתנה לנו מנוחה( אם היה יום שלא רצינו לאכול את האוכל שלה אצלה בבית אז היא הייתה ברוגז) אז עזבנו ובשבוע הראשון שעזבנו היא אמרה שהיא תביא לנו מרק (למה להביא לנו מרק, מה אני לא יכולה להכין מרק?) אז בעלי אמר תודה רבה אין צורך. יום אחרי היא מתקשרת ואומרת אני אקפוץ אלייכם עוד מעט אני אביא לכם מרק. יום לפני כן הבהרנו שאנחנו לא רוצים מרק אבל הגברת רוצה לעשות מה שבא לה. בעלי אמר לה שלא תביא כי אמרנו לה יום לפני לא להכין והיא התחילה להתבכיין שהיא כבר הכינה אז בעלי אמר לה אז שתאכל היא . כמובן שזה היה מלווה בניתוק השיחה ובברוגז. אז המניפולציות האלה לא עובדות עלינו יותר. אנחנו רוצים עצמאות ורוצים שיתנו לנו לחיות איך שבא לנו ולא שיביאו לנו מרק כל יום. יש לי מטבח ברוך השם ויש לי מצרכים אני לא צריכה שיביאו לי מרק עם אבקה.

למה זה נורא שהיא רוצה לנקות? כפי שכבר אמרתי (את קוראת בכלל מה שאני כותבת?) היא הרסה לי את האמבטיה אני לא סומכת עלייה יותר.

לנסות להיות קלה?

זה פתרון נהדר אבל מה זה אומר בכלל?

זה אומר שכשהיא רוצה להביא

לבנה הצמחוני גרעיני חמניה אומרים תודה רבה ולא רבים ריב מטופש

זה אומר שלא מבקשים ממנה עזרה

ו

אני לא הבנתי אותך

שוב, לא רבנו היא הביאה גרעיני חמנייה ובעלי אמר לי מראש שאני לא אשים לו את זה כי זה מגעיל אותו

אז העדפתי להחזיר לה שהיא תאכל מאשר שילך לפח.

לא רבתי סה"כ נתתי לה ו10 דקות היא ניסתה לשכנע את בעלי שהוא כן צריך לאכול את זה כי זה נגד תולעים....

לא ביקשנו עזרה היא מביאה לבד מה שנראה לה לנכון.

בשביל מה את צריכה להחזיר לה?

לא יותר פשוט שבעלך יאסוף הרבה אומץ ויגיד לאמא שלו שגרעינים מגעילים אותו ושלמרות שהוא אוהב אותה הוא לא מתכוון לאכול גרעינים וזה ילך לפח?

יש לי תחושה שבעלך לא יודע לעמוד מול אימו
או פשוט לא רוצה וזה מה שמשגע אותך

על בשר באוכל "חרב עולמו"

ועל 30000 שח + 80% מהמשכורת, לא?
עולם מעניין יש לו.

ולגבי משפט הסיום: אם לא כדאי להיות מוטרדת מהעתיד אז עוד פחות כדאי להיות מוטרדת מהעבר.

מצחונות זו דת

מתי יחרב עולמך? כשיכניסו לך חזיר לאוכל או שתתני לחמותך 30,000 שח?
אז עליו חרב העולם כשהוא גילה שאכל חיה.
לא לזלזל.

אכן וזה גם מה שגורם לי להאמין

שהבחורה החמדה מחפשת מלחמות
מה כל כך נורא להביט גרעני חמניה לזוג צימחונים
זה נראה ממש כמו נסיון נואש של האם כן לקחת חלק בחיים החדשים של בנה
נסיון שניתקל בקיר של פשוט מן רוע
במקום להגיד תודה ולשים בארון ,,,,,,,,,,
הרי הביאה גרעינים לצמחונים לא פסטרמה

תגידי מה את לא מבינה ב"לא אוהבים"

כל צמחוני חייב לאכול גרעינים? "זוג צמחונים"? מי אמר שאני צמחונית בכלל?

היא הביאה לנו שקית שלמה של פיצוחים ומכל השקית הענקית הייתה שקית אחת בלבד שבעלי אמר שאני לא אשים לו את זה כי זה מגעיל אותו. והיה לנו כבר במקרר שקית כזאת שאני קניתי לו לפני 6 חודשים וזה פשוט לא נאכל אז במקום לזרוק אמרתי לו אז תתן לה שהיא תאכל כי אני ראיתי שהיא אוכלת את זה כל בוקר חבל לזרוק. אז אני אשמה שלא זרקתי לפח. היא התעקשה שאני חייבת להאכיל את בעלי בזה בשביל שלא יהיו תולעים בקיבה. שכשהוא חי אצלה הוא אכל את זה.

אני מחפשת מלחמות?

על זה שהחזרתי שקית של גרעיני דלעת קלופים (התבלבלתי עם חמנייה)?

בעולם תקין ונורמלי, אני בן אדם טוב אבל בעולם שלך אני מחפשת מלחמות.

אז בפעם הבאה שאת קונה למישהו משהו אני מאחלת לך שהוא יזרוק את זה לפח.

דרך אגב כאן ייעצו לי בנות שמה שאני לא צריכה לשים בשקית ולהחזיר.

ומה זה המשפט הזה "ניסיון נואש של אם לקחת חלק בחיים החדשים של בנה" בזה שאת קונה לו גרעינים? למה היא צריכה לקחת חלק בחיים החדשים שלנו בצורה הזאת?

את לא רצינית נכון?

מה הבעיה הגדולה בלהגיד
תודה רבה
אני לא יודעת אם נשתמש אבל תודה על תשומת הלב
לשים בצד
ולמחרת להאכיל את היונים או לזרוק
מה האסון שקרה?

אם את עושה עניין מגרעינים מי יודע ממה את עוד עושה עניין

זה שורש הבעיה

אם את היית מביאה למישהו שקית עם הפתעות והוא היה מחזיר לך הפתעה אחת ואומר לך "אסתי תודה רבה על ההפתעות , את ההפתעה הזאת אני לא אוהבת תאכלי את שלא ילך סתם לפח"

זה נראה לך לריב?

לי זה נראה נורמלי.

היום בדיעבד אני יודעת שאסור חד וחלק לעשות את זה ובפעם הבאה אני אזרוק את זה לפח כי להגיד לך זה כמו להגיד לקיר.

קל לשפוט מהצד אסתי, מעניין איך את היית מרגישה אם חמותך וחמך לא היו "חיים את החיים שלהם" והיו את חיים את החיים שלך, ונדחפים לך לחיים.

גם צמחונים יכולים לא לאהוב גרעינים

מצד אחד. מצד שני , שוב, יכל להיות שיש פה התעקשות על דברים מצד הכלה שהם לא באמת כ"כ חשובים מצד הבעל.
אם הוא הצליח לאכול שנים משהו שהוא לא אוהב כנראה שהוא לא כ"כ מתעב את זה. פשוט היום יש לו חיזוק.
השאלה הגדולה זה כמה מגיע ממנה והוא פשוט מזדנב, וכמה באמת מגיע ממנו והוא לא פצה פה עד היום כי הוא פחד/לא הצליח.
(היא גם סיפרה שהיא כן שמה לו בשר באוכל וכשהוא גילה הוא לא דיבר איתם)

בכל מקרה, זה בנוגע לבעל.
בנוגע לאישה - זכותה לסרב, וחמותה צריכה לקבל סירובים. אבל היא מתישה.

למעלה