להכנס לפרדס

H a l o D i e s

New member
להכנס לפרדס

4 אנשים נכנסו לפרדס.. אחד איבד את דעתו השני את אמונתו השלישי מת הרביעי הלעה לגדולות.. פרדס פשט דרש רמז סוד שזוהי הקבלה... שאלה לי אלכם אתם מאמינים בעיין הרע?

H a l o D i e s

New member
שכחתי

זהו רבי שמעון בר יוחי רשם את הזהור הוא היחידי שהצליח להבין את משמעות הסוד

imdark

New member
חשבתי ששמעתי את זה איפה שהו

בכל מקרה כן ו.. כלומר יש לך לפרט?

imdark

New member
סליחה לא ראיתי את השאלה

כעיקרון אני לא מעמין בעין רעה אבל אדם עם מספיק רצון יכול לאשות כל דבר על זה מבוססת תורת המאגיה מספיק רצון יכול לשנות את כל עולם וכעיקרונה אדם אשר רוצה לפגוע באחר מספיק יהיה מסוגל לאשות זאת באשר למבט עצמו זוהי רק דרך לרכז את אצמך די כמו אותם כלים שאמרת שאנחנו המחשפים ברמה נמוחה משתמשים בהם

H a l o D i e s

New member
בגמרה

רשום מי שמאמין בעיין הרע עיין הרעה תחול עליו..זאת אומרת אם אתה מאמין בעיין זה ישפיע עליך..איפה שהו זה פסיכולוגי..

imdark

New member
ואיפה שהו

אנשים מחפשים הסבר לכל החרה שקורה להם כל יום הנקודה היא שיותר קל להאמין בזה שיש סיבה לכל דבר רע בחיים מאשר להאמין שפשוט חרה קורה במילים פשוטות SHIT HAPPENS אבל זו היא רק נקודת המבט המדעית הפשוטה בנושא הנקודה היא שאפילו מבחינה מתמטית עם היה ניתן לחשב את כל הדברים בעולם זה אשר ינסה לחשב את העולם מהמקור יהיה מסוגל לחשב בידיוק את כל מהלך ההיסטוריה וזה רק באצם מציג את הנקודה שאל או יצור אליון כל שהוא אשר יצר את המקור יהיה מסוגל גם לחשב כל שיקרה אבל ישנו טוויסט נוסף תורת הקוונטום ותאורית הכאוס הוכיחו שאי אפשר לחשב כל דבר שקורה בעולם ויותר מזה קיים משתנה אחד בשם הכאוס משתנה שאי אפשר לחשב בשום צורה אבל כן ניתן להבין הנקודה היא שהחלק היחיד שמדענים מסרבין להעמין בו זה שאותו כאוס הוא חלק מהסיבה להיתפתחות של היצור החי הנקודה המובנת היא שבעולם של מסא וחוקים מובנים אין סיבה של ממש לשום חומר "לרצות לחיות" ולרצות להיתפתח ויותר מזה אין לשום חומר סיבה להחזיק ביכולת להיתפתח הסיבה היחידה להתחלה של יווצרות של חיים היא כאוס הדי אן איי אשר מעביר מגוף לגוף את הרצון להיתפתח נוצר ככלי

.m

New member
וגם שכחת

שר' שמעון בר יוחאי הוא אמנם חלק מסיפור הפר"דס, אבל הוא לא כתב את הזהר. משה דה לאון כתב אותו...
mai

wierdi

New member
בהחלט

מישהו עוד עשה את הקישור לעין של רע? Sekhmet מאוד מתאימה פה. וגם מישהו גם חשב על הביטוי "לפתוח פה לשטן"? הרי, האות פה (המגדל) באה אחרי העין- השטן...

מממממ.....

כמו M כתבה שרשב"י לא כתב את הספר הזוהר, אלא משה דה ליאון. ספר הזוהר, אם אני זוכר את זה נכוו. הוא הופץ בספרד במאה 13. חוץ מי זה מסופר במסכת חגיגה {י"ד,ב} על ארבעה, שנכנסו לפרד"ס: בן עזאי שהציץ ומת, ובן זומא הציץ נפגע כלומר השתגע, ואלישע בן אבויה שניקרא גם אחר "קיצוץ בנטיעות", כלומר כפר בדת יהודית ויש את רבי עקיבא שהוא היחיד שהוא ניצל. חוץ מי זה אני לא מאמין בעין הרע כול כך.

wierdi

New member
הממממ

אי אפשר להגיד את זה על הכל? אין אלוהים - זה פסיכולוגי, אין נשמה- פסיכולוגי, אין אהבה- זה פסיכולוגי, אין מציאות - כיוון שאין איך להוכיח שזה לא רק פסיכולוגי. להגיד "זה פסיכולוגי" זאת בריחה קלה (מעיין פח-אשפה של רציונליסטים) שנותנת לך את היכולת פשוט להתעלם ממה שלא מתאים לך.

imdark

New member
תסלח לי

אבל פסיכולוגיה היא מדע שמבוסס כמו כל מדע על עובדות ועל החוק הניצח ששום דבר לא בה מכלום הוכחה מאניינת היא שיש דברים שבאים מכלום ויותר מזה שום דבר אינו מוחלט לחלוטין גם לא המדע שלאצמו לפי כך אינך יכול לעולם להציב נקודה ולאמר "זהו נקודה" בגלל שאינך מומחה לפסיכולוגיה או בכלל מומחה בנושא שהצגתה אינך יכול אפילו להיתקרב ללהיות בטוח יש הוכחות לכישופים שמזכירים את הרעיון של עין הרע וזה שמשהו כתוב לא אומר שהוא נכון ייתכן מאוד שהרעיון של עין הרע קייים מאות לפני שהספר נכתב ויש גם אנשים אשר ניצלו ממוות בדרכים בילתי אפשריות (זו המשמעות של להיות שמאן השמאן נבחר רק ברגע שבו הוא מבין שנפשו יכולה להגן על גופו בלי הצורך בקסם או בשאמניזם) לפי כך אינך יכול להציג נקודה ולהיות בטוח בה במיוחד כאשר מדובר במשהו שכזה

PurpleFilth

New member
אם כבר...

קחי את זה למקום הרבה יותר מעניין. העין היא השטן? זה אומר אולי שאנחנו לא צריכים לבטוח במה שאנחנו רואים. אבל כן להנות מזה

למעלה