להיפרד או לא?

maymeital2

New member
היי

חשוב לי לציין שאני כן אוהבת אותו ורוצה אותו מאוד. פשוט מפריע לי החוסר זוגיות....ואגב נניח הנושא של הפאלפל , הערתי לו על כך והוא מאוד לקח לתשומת ליבו ואפילו יישם לאחר מכן... הוא אמר לי גם שאני הרבה יותר זוגית ממנו ושהוא לומד ממני..רק לא תארתי לעצמי שהפער כה גדול ועכשיו אחרי סוף שבוע שלם יחד עם שלל חוויות ואירועים לטוב ולרע הבנתי את גודל הפער... אני החלטתי להיות סבלנית ופשוט לומר לו שאני מרגישה מעט חסר בנושא הזוגי ואני רוצה שנעבוד על זה לאט לאט.. יש בו מוכנות והקשבה זה בטוח, אבל ליישם זה מן הסתם כבר יותר קשה

רפסודיה

New member
במסגרת הסבלנות שהחלטת לגלות

כדאי שתזכרי לשים בפרופורציה- כולה הכרתם רק לפני 3 חודשים. בנוסף, להיות מודעת לזה שקיווית שהגבר הזה הגיע מבושל מראש במידה המתאימה לך עם ערימה מובנה של גינונים והתברר לך שלא כך. אולי כדאי שתבדקי עד כמה התפישה שלך לגבי מהו קשר זוגי מציאותית או מושתתת על פנטזיות רומנטיות, וגם תבחני את סדר העדיפויות שלך ומה מהותי לך בתוך הקשר שאת מנסה לבנות, ועל מה את יכולה להתפשר.

chenby

New member
תיזהרי רק לא לעלות על עץ גבוה :)

כלומר- זה שהוא מוכן וקשוב ורוצה להיות יותר זה מעולה ואם יש רצון, וואלה, הוא רוצה זוגיות, כנרא השגם לו נמאס להיות לבד בגיל 36, ואולי באמת תזכו אחד בשנייה הלוואי. ועם זאת זה מזהיר אותך שתהיי מוכנה וקשובה גם כן, כלומר זה שיש לך יותר נסיון בגלל מערכת יחסים עברו, לא הופך אותך למומחית בתחום בדיוק כפי שלא הוא מומחה בתחום. לכן היי ממוקדת ברצונות שלך ולא בציפיות שלך. זה מאוד חשוב. וכשאתם מדברים, תדברו על ללמוד ולגדול ביחד. כי המשמעות האמיתית היא שבמקום להסתכל אחד על השני, שניכם מסתכלים לאותו הכיוון, וזו זוגיות. וכמובן, תוקירי אותו ותעריכי אותו על ההשתדלות שלו - על הפרטים הקטנים בהם הוא כן מראה את הרצון והנכונות. כמו זה שהוא מקשיב למה שאת אומרת. בהחלט לא מובן מאליו. ואת יודעת מה, גם אם זה לא זה בסופו של דבר, לפחות למדת דבר אחד או שניים על עצמך,בעיקר להתמקד ברצונות ולא בציפיות.

maymeital2

New member
כל מילה בסלע

מאוד מסכימה איתך, ואכן אקח איתי מדברייך ... אני חושבת שאדבר איתו על מה שמפריע לי במטרה לצמוח יחד ולא לחוד :)

רפסודיה

New member
להיפרד, כי...

מה שאת רואה כלא או כן "זוגי" הוא הפרשנות וההגדרות שאת נותנת. הראייה שלו אחרת משלך, ולך אין מספיק מרחב נשימה לקבל את השונות ביניכם בלי להרגיש מתוסכלת.

I C E M A N 7

New member
שלא יבלבלו לך תמח

אישה מנדנדנת 11 שעות בממוצע חודשי - כך לפי מחקר מקיף שפורסם לאחרונה. מה שחשוב זה שיותר מ-80% מהגברים הודו שברוב המקרים זה במקום, שרובם חיוביים לגבי זה כי זה "הופך אותם לאנשים טובים יותר" ושכמחצית מהם אף נענים לניג'וסים (גם אם זה רק בשביל לקבל קצת שקט). בקיצור, שלא תיפול רוחך ושלא ירפו את ידייך. ברגישות ובנחישות הפרויקט עוד יעלה ויצלח

I C E M A N 7

New member
את מבינה?

ויש פה אחד שטוען שאני לא מספיק אופטימי... אני מאמין בך שתצליחי למצוא את הנוסחה (אגב, אחד המשתנים שלה הוא כישרון הצלילה שלך. גס אבל חיוני ביותר)

kmiki

New member
הכל בנואנסים הקטנים

אני מאמינה שבחיים ניתן ללמוד על בן אדם מהדברים הקטנים היומיומיים יותר מאשר ממחוות גרנדיוזיות לארועים. ולכן אדם שהולך איתך לדוכן פלאפל, ולא אומר אפילו כדרך אגב "מה איתך? רוצה?" ואני לא מדברת על לשלם עליך (12 שקל, וואו), אלא האינסטינקט הזה של "לא לאכול לבד", אומר דרשני. לגבי סיפור השנורקלים, שם ניתן ללמוד על שניכם. עליו ניתן ללמוד שהוא לא מאוהב בך. למה אני אומרת את זה? האווירה הזו של מתחת למים, דגים מסביבך, יש בזה משהו מאד רומנטי, קשה לי להבין איך זוג שבסה"כ 3 חודשים ביחד אינו הולך ישר למקום הקיטשי של ה"וואו", הלהחזיק ידיים מתחת למים, כל מיני תגובות של "תראי את זה, תראה מה יש פה", זה די מראה שהוא אדיש למדי. עליך זה אומר שאת מפונקת וילדה קטנה, כי גם את לא מעירה פה על כך שהוא לא רצה לחוות את זה ביחד איתך, מה שמפריע לך זה שהוא לא היה לצידך "להגן" עליך אם איזה דג זהבון קטנטן יחליט לטרוף אותך (אפילו המחשבה מגוחכת, אבל ניחא). לא נראה לי שהולך לצאת מזה סיפור אהבה גדול, מקסימום איזו חתונה בגלל שההורים כבר לחצו עליו, וכל החברות שלך כבר התחתנו, ואז בעוד 3-4 שנים תחזרי לכאן לבכות על זה שיש לך זוגיות מדהימה, אבל בעלך לא יוזם כלום, ובעצם כבר בתחילת הזוגיות לא היה משהו, אבל את מתה עליו, אבל לא בא לך עליו, ויש ילד, והוא לא עוזר בלה בלה בלה

maymeital2

New member
היי מסכימה ולא מסכימה

דבר ראשון חשוב לי לציין שעל כל אחד מהמקרים שציינתי דיברנו.. נושא הפלאפל קרה ממש לאחר חודש של היכרות והוא לקח את זה יותר מלתשומת ליבו ומאז זה לא קרה ולא חזר על עצמו..לאחר שהסברתי לו מדוע זאת התנהגות לא יפה וכמוך אמרתי לו שגם עם חברה אני לא הייתי מתנהגת ככה, הוא הסכים איתי. לגבי השנורקלים, אני לא ממש ילדה מפונקת כי מה שבעיקר הפריע לי היה זהוא לא רצה לחוות איתי את החוויה יד ביד וכשהוא התקדם ונעלם לי באופק אמרתי לעצמי שגם אם קרה לי משהו הוא לא יכול לדעת. אני לא חושבת שזה מעיד שהוא לא מאוהב כי את זה שהוא מאוהב הוא מראה בשלל דרכים אחרות, אך כן אני חושבת שהוא שם את עצמו במרכז לעיתים ושוכח שיש לצידו עוד מישהו...בת זוג או חבר או לא משנה מי.. הוא כאילו רגיל מאוד ללבד שלו. כשדיברנו על זה הוא חשב גם שאני מגזימה כי אם הוא רוצה לשחות לשונית יפה למה הוא לא יכול ללכת לראות ...הסברתי לו שזהוא יכול לומר לי לבוא איתי ושנשחה יחד ונחווה יחד..אני באמת חושבת שהוא לא שם לב לפעמים שיש פה מישהי לידו. את לא מכירה אותי, לכן לא נראה לי שאת מוסמכת לומר לי מה יצא מפה ומה לא ולמה. אני מאמינה שאם אצליח לגרום לו להיות קצת יותר זוגי יהיה פה סיפור אהבה מנצח כי יש ביננו התאמה ותקשורת מצויינת...וכמה נקודות בעייתיות שצריך לעבוד עליהם בצורה נכונה ואני גם מאמינה שאין זוגיות מושלמת כי זוגיות דורשת עבודה וסבלנות. אני צריכה לדבר איתו ולבחון האם אני מרגישה שהוא מצליח להיות יותר זוגי עם הזמן ואם לא, אז אולי אחתוך. ולסיכום: תגובה שקיבלתי מבעלת מקצוע שממש אהבתי והחלטתי לשמוע לה : הבהרת את עצמך ואת הבעיותיות בקשר בצורה מאד ברורה , גם באמצעות הדוגמאות. נראה שאת מנתחת את המצב בצורה שקולה ומאוזנת ואכן עושה רושם שקיים קושי לצאת מהעצמי ולראות את האחר או האחרת במקרה שלך. לצערי זו מסתמנת כבעיה מאד שכיחה בעידן שבו אנחנו חיים . עידן שמטפח את האינדבידואליות וגורם לרבים וטובים לדחות את מועד הנישואים ועד אז להתרגל לחיות לבד ולדאוג אך ורק לצרכים האישיים. לא הייתי מזדרזת להיפרד , הייתי מנסה להבהיר שוב את עמדתי ולעמוד על כך שדברים צריכים להעשות אחרת. במידה והייתי רואה הבנה של הקושי , הזדהות ונכונות להתמסר לשינוי , הייתי ממשיכה . לעומת זאת אם הייתי מבחינה באטימות , בחוסר מודעות וחוסר נכונות ללמוד לחיות בשניים ,הייתי מרפה וממשיכה הלאה. במקביל במידה ותהיה נכונות לשינוי מצידו , הייתי לומדת להנות ממה שיש ולא מנסה בכל מחיר שדברים יעשו בדרכי - כמו הציפיה לפינוק. מערכת יחסים פתןחה וכנה שבה אפשר לבקש וליזום אירועים של ביחד ושל פינוק ...והשני זורם !! יכולה לההיות מערכת יחסים זוגית טובה גם כן.

רפסודיה

New member
שאלה לגבי הנקודות הבעייתיות

האם בתפישה שלך יש גם אצלך כמה נקודות בעייתיות שצריך לעבוד עליהן בצורה נכונה, ודברים שצריכים להעשות אחרת- או שכל הבעייתיות בעיניך רק אצלו?

maymeital2

New member
תראה, באופן טבעי לאדם פחות קל לראות את עצמו

אני טיפוס מאוד ביקורתי שזה חיסרון ועוד נקודה היא שקשה לי לומר במקום אם משהו מפריע לי ואני חייבת זמן הרגעות ואני יודעת שהוא רוצה שאומר לו דברים במקום וזה מפריע לו

רפסודיה

New member
שאלתי על מה שמפריע לו בך

או יותר נכון שאלתי אם עלתה על דעתך האפשרות שגם הבחור מרגיש שיש דברים בך שמפריעים לו. לא רק שזה רלבנטי מלכתחילה- זה אף הופך עוד יותר רלבנטי כשגם על שאלה ישירה שכזו את עונה בכך שממשיכה לדבר על מה שלך מפריע בו.

maymeital2

New member
תראי

שאלתי אותו אם יש משהו במפריע לו בי, הדבר היחיד שהוא אמר זה שאני לא אומרת דברים שמפריעים לי בו מיד. מעב לזה הוא טוען שאין משהו כזה ושהוא מאוד אוהב אותי

kmiki

New member
הנה הפרשנות לחסרונות שלך כפי שאת רואה

אני טיפוס ביקורתי - אני חושבת שאני מושלמת ומבקרת את הסביבה קשה לי לאמר במקום אם משהו מפריע לי - אני פשוט כזה בן אדם טוב שאני לא רוצה לפגוע באף אחד אז מה החסרונות שלך בדיוק?

למעלה