להיפרד או לא?

maymeital2

New member
להיפרד או לא?

שלום לכולם הכרתי לפני כמעט 3 חודשים בחור חדש. אני בת כמעט 30 והוא בן 36 והכרנו דרך שידוך מקרי מאוד. כמו שכולם יודעים, עם הזמן מכירים יותר ויותר לעומק ...הכרתי בחור מקסים שמאוד חשוב לו הלבד שלו דבר שאליו התחברתי כיוון שאני כזאת. קצת רקע כללי על הבחור: בעל עבודה מסודרת, כלבה שהוא מאוד אוהב, גר לבד, ילד להורים גרושים נשאר לגור עם האבא לאחר הגירושים והיחסים עם האמא הם בסתר מבן זוגה. הוא עובר טיפול פסיכולוגי כיוון שהמצב המשפחתי שלו מאוד משפיע עליו והטיפול עוזר לו להתמודדות. בחור מאוד רגיש וחכם. כשהתחלנו לצאת שמתי לב לפעמים שהוא מאוד מאוד אוהב את הספייס שלו, כיוון שגם אני כזאת די שמחתי, אך לאט לאט גיליתי חוסר זוגיות אצלו... מה הכוונה? נניח הלכנו לטייל והבחור עצר וקנה לעצמו פלאפל, ולא הציע לי גם.... כמובן שישר הערתי לו על כך . מידי פעם נתקלתי בהתנהגות "לא זוגית" שבה שמתי לב שהבחור חושב רק על עצמו ושוכח שהוא עם בת זוגתו ... עושה רושם שהוא מאוד נהנה מהזוגיות עימי ומאוד רוצה שהיא תצליח. העניין הוא שעכשיו חזרנו מסוף שבוע ראשון יחד. במהלך סוף השבוע נתקלתי בכמה וכמה מקרים לא פשוטים... והאמת? אנני יודעת איך להתמודד איתם. 1. שנינו אנשים עם אופי, הרגשתי שהוא מאוד רוצה שנעשה כל הזמן את מה שלו בא לעשות...ושאינו מתחשב ברצונותיי... ואני מדברת על מקרים של דברים מאוד קטנים כמו, בואי נשאר בחדר למרות שהוא יודע שאני רוצה ללכת לבריכה... בחלק מהמקרים מצאנו את עמק השווה אבל הרגשתי שאני המון צריכה ללכת לכיוון הרצונות שלו דבר שהפריע לי... וגרם לי לכעוס ולהיות מעט מרוחקת. כשהוא שאל מה קרה לי הסתברתי לו שאני מרגישה ששנינו מאוד מושכים לכיוונים שונים המון פעמים וקשה למצוא את האמצע. הוא חשב שזה משהו טוב שכל אחד מאיתנו שונה ברצונותיו אך הסברתי לו שלדעתי זוגיות זה גם לרצות שהשני יהיה מרוצה וזה שאני מרגישה שהוא כל הזמן רוצה שנעשה את רצונותיו גורם לי להתווכח ולעמוד על שלי גם כי אני יודעת שאחרת הדברים שאני רוצה לעשות לא יעשו...כאילו שאני צריכה להאבק איתו על רצונותי ואין לי פה שותף שרוצה שאהיה מאושרת גם. 2. הלכנו לעשות יחד שנורקלים... ו90% מהזמן לא ידעתי איפה הבחור כי לידי הוא לא היה... כמחאה יצאתי מהמים בלי שהוא שם לב...כי הוא המשיך קדימה...ואז כמובן שהייתי מאוד כעוסה. הוא כעס שהוא נשאר במים וחיפש אחרי ואני כעסתי שרציתי לחגוג עימו חוויה זוגית ושנראה יחד דגים ונהנה והוא בחר להיעלם לו בחוויה.... עם עצמו! הסברתי לו את דעתי והוא טוען שאני מגזימה... אנני חושבת שאני מגזימה כלל...הרי זה לגיטימי לרצות שהבן זוג שלי יהיה לידי גם למקרה שקורה לי משהו במים (אתה לא מרגיש צורך לשמור עלי?) וגם לחוות איתי חוויה. 3. על כל דבר עשינו חצי חצי....האמת שמרוב שזה הטריף אותי ישר הוצאתי כסף לכל תשלום שהגיע... קצת היה לי עצוב שהוא לא מרגיש שום צורך להזמין אותי ולו פעם אחת בכל הסוף שבוע לארוחת ערב או מסאג'...רק כדי לפנק מעט... קשה להסביר הכל בכתב אבל מצד אחד אני מגלה בחור מאוד לא זוגי לטעמי שאני כן יודעת שהוא רוצה זוגיות...ויש בו הרבה דברים ש אני אוהבת....ולכן אני מאוד מבולבלת לאחר סוף השבוע הראשון שלנו שגיליתי כל כך הרבה דברים שפחות אהבתי... הרגשתי שאני הרבה פעמים לבד בסוף השבוע, ושאם לא אדאג לעצמי אף אחד לא ידאג לי, הרגשתי שהוא לא טיפוס מפנק כמו שהייתי רוצה שהוא יהיה ושהוא מספר אחד בפני עצמו... מה דעתכם ? מה כדי לי לעשות ?

mormor1182

New member
היי

אני לא אוהבת שאנשים ממהרים לפסוק ואומרים לך להיפרד. הרי יש משהו בבחור הזה שגורם לך להישאר. אני מאמינה שהדרך הכי טובה ללמד מישהו לתת, זה לתת לו. אותו דבר לגבי כל תחום ותחום. את נותנת לו? את מראה לו שאת מתפשרת? אין ספק שיש דברים שהוא צריך ללמוד על זוגיות. כולנו צריכים ללמוד. גם לי חשוב לדעת שבן הזוג שלי מוכן להתפשר. הרי זוגיות זה תזוזה של כל אחד מהצדדים לכיוון של השני עד שיווצר מעגל. אם רק צד אחד יזוז, הוא בסוף ישבר... יש אנשים שלא מתאימים לזוגיות... לפעמים יש תחושה שאנשים רוצים זוגיות וחתונה רק כי זה מה שהחברה מכתיבה או כי רוצים ילדים....

להתבגר....

זה מה שאת צריכה לעשות. לתת לו, בהכוונות עדינות, לסגל לעצמו התנהגות זוגית. הוא הרי חי עם הוריו עד 36... משמע שזוגיות לא ממש היתה לו. ברור שהוא לא זוגי (נטול תודעת זוגיות). ברור שאת על העורק שלו. ברור שאת מחפשת מישהו אחר. הוא לא עונה על הקריטריונים שלך.

maymeital2

New member
לא ממש

נתחיל מלתקן את העובדות... הוא היה ב-3 מערכות זוגיות של לא יותר משנה הוא לא חי אצל ההורים המון שנים כבר היה לי מישהו על הוריד שלי וזה ממש לא מה שאני מחפשת אני כן מחפשת מישהו שאכפת לו מרצונותי ולא רק מרצונותיו , לא נראה לי שזה מה שהופך אותי לעלוקה לדברייך

מאמי....אתם שלושה חודשים יחד...

ואת כמעט בת 30 והוא בן 36.... ואת מוגלת לחיות בלהקה עם בן זוג בעוד שהוא לא. אין לו תודעה זוגית בכל מקרה. את רוצה אותו? תעזרי לו. את לא רוצה אותו? תעזבי אותו. אבל לפי התיאור שלך את על הוריד שלו.... שחררי. אם לא בשבילו - לפחות בשבילך.

seeyou

New member
"אני כן מחפשת מישהו שאכפת לו מרצונותי"?../images/Emo12.gif

אני מניח שאת בגיל שאמור להבין שלכול אחד יש עדיפות לאינטרסים האישיים(אולי פרט לאמא טרסה) אז אין שום סיבה בעולם שלאדם זר שאכפת לו מרצונותיך על חשבונו. עוד פרט שלדעתי את צריכה להבין אין שוב חשיבות לכמה מערכות יחסים יש לכול אחד "וותק+ניסיון" צריכים רק לעבודנ ולא לזוגיות אין זוגיות אחד דומה לשניה וגם אותה זוגיות משתנה עם הזמן. הרבה אנשים חיים בעולם וירטואלי בגלל הסיפורים-ספרים-סרטים ולא מסוגלים להבין את המציאות יוסי

אייבורי

New member
להפרד בדחיפות

את קרציה ולא מגיע לו את זה. כאילו, ראית שהוא עוצר לקנות פלאפל ולא ביקשת גם ואז התפלאת שהוא לא קנה לך ?

maymeital2

New member
לא נראה לך שזה קצת ג'לטלמני להציע לבחורה?

או לפני שאתה עוצר לקנות את הפלאפל לומר לה? בא לי פלאפל, בא לך גם ?? נראה לי הגיוני פשוט להעצר ולקנות כאילו אין לידך אף אחד ?

collie

New member
הוא היה צריך לשאול אותה

וזה לא קשור לזוגיות. גם שאני עם האחיות שלי בא לי משהו אני שואלת אותם אם הם גם רוצות. זה מינומום נימוס ולהתחשב באנשים שאתה איתם.

רפסודיה

New member
אולי יש לו דרכים אחרות להראות התחשבות?

חוץ מלהשאר צמוד אליה עם השנורקלים במים, או להזמין אותה לפאלאפל? ואולי הוא פשוט איש שנימוסים והליכות לא בדיוק הצד החזק שלו? יש פער בין מי שהיא הייתה רוצה שהבחור יהיה (הדמות המפונטזת שיש לה בראש על מה זה בן זוג), ובין מי שיש שם במציאות. היא צריכה לבחור את הבחירות שלה במודע על בסיס הנתונים המציאותיים. ולהחליט אם היא רוצה קשר איתו, ולא להתקע בכעס ובתסכול שלה מכך שהבחור איתו היא יוצאת 3 חודשים לא מתנהג על פי רשימת המכולת שהיא באה איתה לקשר.

מה את רוצה מחייו, מסכן

הבנאדם הסתדר לא רע לבד 36 שנים, עכשיו את באה וב-3 חודשים מנסה להפוך אותו? סבלנות, מאמי'לה - תני לזה עוד קצת זמן.

I C E M A N 7

New member
דעתי שכן וכן

כן - הוא לא זוגי, כן - את 'התאם זוגי'. 'התאם זוגי' זהו מונח בדקדוק העברי (יש הסוברים כי מדובר בבולשיט של עילגים) שמאפשר הפיכת שם עצם זכרי לנקבה, כאשר הוא מופיע ברבים. דוגמאות: מגף חדש הופך למגפיים חדשות, מכנס שווה הופך למכנסיים שוות וכו'. כלומר מדובר בניכוס נקבי של הזכר כאשר הוא נהיה יותר מאחד. וזה בעצם מה שאת עושה - הוא יצור סולואיסט וזה מוצא חן בעינייך, אך את מצפה שהוא יתאים את עצמו לראש שלך ברגע שהוא נמצא איתך. עם קצת עקשנות מנג'סת זה יכול לקרות (בדיוק כמו שאחרי מספיק שגיאות לשוניות צץ לנו המונח 'התאם זוגי' שסידר את העניינים), השאלה אם יש לך את הסבלנות לכך. עוד פרויקט נשי יצא לדרך - ימים יגידו אם יוכתר בהצלחה.

maymeital2

New member
ואו תשובה ממש יפה

מאוד אהבתי ולקחתי איתי, המון תוודה!!!! אני לא מאמינה שאני הולכת להפוך לנג'סית !!!! :(

newlywed

New member
מציאות מול פנטזיה

את בקשר 3 חודשים. בשלב זה הכל צריך להיות דבש ופרפרים בבטן. אם כבר עכשיו יש לך קושי עם עניין מהותי אין לך טעם להתקדם. הוא ימשיך לא לענות על הציפיות שיש לך מזוגיות ואת סתם מבזבזת את זמנך ואת זמנו. אל תתרגשי מחבורת גברברי הפורום ששטפו אותך אבל השורה התחתונה היא זהה - אל תנסי לשנות אותו כי זה מועד לכשלון, השארי בתוך קשר רק אם נותן לך את מה שאת רוצה בהצלחה

מריוס זכריה

Member
מנהל
להיפרד

הוא מה שהוא, ובגיל 36 לא נראה לי שהוא ישתנה בשביל אף אחד ואף אחת. הזמן לא ירכך אותו, וגם אם ירכך, זה לא יגיע לעשירית ממה שאת מצפה. טוב לו בחיים, הוא לא ממש זקוק לזוגיות מהסוג שאת חולמת עליו [הוא בעצם מתנגד לה נחרצות], הוא יכול כנראה להשיג דייטים כמה שבא לו ומתי שבא לו - אז למה שהוא ישתנה בשבילך? לעומת זאת את, לא רק שלא טוב לך, אלא את גם חוזרת ומזכירה כמה את צודקת, כמה הוא לא בסדר, איך עושים דבר כזה, וכולי. כלומר, לא רק שהוא לא נותן לך את מה שאת צריכה, אלא הוא גם עולה לך על העצבים. בינתיים את מתאפקת וצוברת, אבל הצבירה הזאת תלך ותגדל עד לפיצוץ. אם את לא תחתכי, אין לי ספק שבפיצוץ הראשו ן או השני הוא יחתוך. מאחר ואין תקווה ממשית לשינוי, כדאי להיפרד.

nowonder

New member
תראי מה זה

את רק 3 חודשים איתו, ואת כבר שונאת אותו. תארי לך מה יקרה בעוד 13 שנים עם שני ילדים.

מלודי6

New member
יותר מידיי התעסקויות בפרטים הקטנים

זה לא משנה כמה זמן יעבור, נראה שתמיד יהיה סיפור עם פרטים קטנים שמפריעים לך, אבל בגדול - אותה תחושה. בשורה התחתונה, את לא במקום שבו את רוצה להיות, וכל מה שלא מגיע באופן טבעי, יוצא יותר מידיי מאולץ.

אל תספרי לנו ולעצמך סיפורים

את לא טיפוס של "לבד" ובטח לא אחת שצריכה את הספייס שלה. את אחת שצריכה חבר מאוד מאוד צמוד. כל התאור שלך היה מלא במילים כמו "לטפל בי, לדאוג לי, לפנק אותי, להתחשב בי וכו' שהם תאורים של מטפל-מטופל. אגב, אני בטוחה שזה מבחינתך הדדי, כלומר גם את רוצה או מנסה לטפל בו, לדאוג לו ולפנק אותו ולהתחשב בו רק שהוא לא ממש מעריך את המחוות הללו כי הוא כאמור טיפוס שרוצה את הספייס והלבד שלו. אני רק יכולה להגיד לך שאצל הרבה זוגות בשלב הראשון היחסים אכן מאוד סימביוטיים ואחר כך עוברים לשלב של "אחד ליד השני", אז כל מה שקרה אצלכם זה שהוא מעוניין לדלג על השלב הסימביוטי ולעבור ישר לשלב הבא. אם הבחור שווה ואת אוהבת אותו, תנסי ללמוד לחיות עם הדרך שבה הוא יודע לאהוב אותך. אם את לא מסוגלת לקבל את הדרך הזאת שלו, עזבי אותו, אל תילחמי בו ואל תנסי ללמד אותו איך נכון לאהוב בת זוג.

למעלה