תקשיב בבקשה. תלמד.
בוא אני אסביר לך משהו. כשהתחלתי לכתוב כאן לפני כמה חודשים לא הייתי אני. לא הסכמתי להיות אני, ואף צעקתי והתרגזתי כלפי כל מי שניסה להוכיח מי אני. כיום, יותר מחצי שנה אחרי, אני גאה בכל שלב שאני עושה, בכוחות שיש לי, ובמי שאני. כי מצאתי. ואני מלאה באהבה כלפי כולם. קשה לי מאוד לומר את זה על אז. לא כולם ככה. לא כולם מוצאים וגאים בעצמם. לא כולם ראו את הרע ומצאו במקום זה את הטוב. כולנו בסופו של דבר באותה דרך, יקירי, אך לא כולנו באותו שלב. כולנו נולדים כדף חלק, וכולנו מתים לאחר שכתבנו ספר שלם. אך זה לא אותו ספר. כי הספר מבוסס על מחשבות, ודעות, וערכים, ויותר מזה נסיון חיים. לא תמצא אדם אחד, אדם אחד, שחי את אותם חיים כמוך, שערכיו הם כערכיך, דעותיו כדעותיך. תמצא אולי דומה, אף פעם לא זהה. גם אחים במשפחה אחת רואים דברים אחרת, באיזו שהיא צורה. באנו לעולם הזה בגלל סיבה אחת. בשביל לחיות את חיינו. לא בחרנו את המקום בו גדלנו, לא בחרנו את הדרך, וכל אחד צריך לחיות עם מה שהוא קיבל. להרבה אנשים קשה לקבל את זה. אני יודעת שלי מאוד קשה, לא משנה מה אני מרגישה עכשיו. אתה קורא את דבריי, אבל לא מתעמק בהם. אתה מוצא בהם ביקורת, במקום נסיון ללמד אותך משהו. ולא, אני לא מורה, אלא אדם אנושי כמוך, ודווקא מאנשים אנושיים כמוני תוכל ללמוד את השיעור הגדול ביותר שאי פעם תלמד. כעס, זה להתעצבן על טפשותן של אחרים. ולפעמים הכעס הוא כלפי עצמנו. וכן, אולי זה טיפשי לכעוס על מישהו, אבל כשאתה אומר משהו, יש לכך השלכות. ואתה לא מנסה בכלל להבין את זה. אתה לא "שם זין" כהגדרתך, חשבת אולי שאחרים שמים את הנשמה שלהם? חשבת לכל אורך הדרך על מישהו אחר מלבד עצמך? כי זה מה שאני רואה. רק את עצמך. כלפי עצמך. ולא כלפי אחרים. טוב לך, נכון? מאוד טוב לך. שמחה. אבל רוב האנשים בעולם חיים עם דכאונות. ברמות שונות. אתה מרגיש את החופש? אתה אוהב אותו? אנשים שחיו חיים מסויימים, אנשים שנפגעו ברמות שונות לא תמיד רואים את החופש הזה, ולפעמים לוקח שנים עד שמתגברים, ומבינים שרק הם יכולים לעזור לעצמם. אתה שם את האחריות שמישהו נפגע ממך עליו? לא חיית את חייהם. לא היית הם אפילו לשנייה אחת. אז מה אם רק צחקת? אז מה אם לא התכוונת? אז מה???? כמה פעמים יאמרו לך "אל תעשה זאת כי אתה פוגע" צריכים לגרום לך להבין. הם לא אתה!! הם לא!! וכן, אני אעשה כל דבר שביכולתי בכדי למנוע פגיעה. ואם אתה לא מצליח לקלוט לכך שיש השלכות נפשיות ואחרות על מה שאתה כותב, אם בצורת ביקורת, אם בצורת אמירת דברים "מלוכלים" <אני מקווה שאתה יודע שזה נגד החוק לעשות את מה שכתבת. ואני בהחלט מנסה להבין מה מצחיק בזה. ומה היתה כוונתך בשטות הזו>, אם לא, אז אגרום לך להבין. כי מי שכותב כאן ברוב המקרים לא באותו מקום כמוך, ובא לכאן על מנת לקבל עזרה, ועדיף שתבוא מתוך אהבה ותמיכה, ולא מתוך "אתה אשם. תתמודד" לא עובד ככה. פשוט לא. לא אתן יד לפגיעה באחרים. אם זה אומר מחיקה שאני מעדיפה שלא להשתמש בה, ואם זה אומר אפילו יותר, אם תמשיך לפגוע באנשים, ואפילו לא להתנצל, בטענה שזה לא אשמתך. >מחפשת את האחריות שלך בעניין. כי אם אתה כותב הודעות שלמות על פגיעה, כנראה גם אתה נפגעת מחוסר הקבלה שלנו כלפיך. אבל במקרה זה אתה אחראי לכך.< שני. שמנסה לתרום לצמיחתך, אך לא נראה לה שהיא מצליחה