להיות תרבותי?

שירקאן12

New member
להיות תרבותי?

ראשון לציון: נסע ב"אין כניסה" - והתנגש בניידת משטרה פורסם: 20.04.08, 12:07 שני שוטרים ממשטרת ראשון לציון נפצעו באורח קל לאחר שרכב שנכנס במקום אסור - התנגש בניידת המשטרה בה ישבו. הרכב הפוגע נכנס לרחוב למרות השלט "אין כניסה", וככל הנראה לא הבחין בניידת. השוטרים פונו לקבלת טיפול בבית החולים אסף הרופא.
הרצליה: נעצר תושב העיר שהשתולל על אופנוע בחוף סידני עלי ותקף אזרח שתיעד אותו11:5320.04.2008 המשטרה עצרה תושב הרצליה שהשתולל על אופנוע בחוף סידני עלי בעיר ותקף אזרח תמים שתיעד את רכיבתו הפרועה. החשוד וחבריו היכו את האזרח וגנבו ממנו את המכשיר הסלולרי שבו צילם אותם ואת ארנקו. הערב יובא החשוד להארכת מעצר. (תוספת שלי עונש מרתיע)
-גם השתוללות במקום ציבורי ....גם תקיפה ...וגם שוד...יפה ?
מה יהיה איחוד תיקים ..והסכם טיעון
ולמה אני מביא את כל זאת ... האם אנחנו מדינת תרבות ? תרתי משמע לא אחת אני רואה את המשתוללים הללו ..ומי אישר את החוק הממשלה...
אני אישית הייתי מאמץ את המדיניות ..או של סינגפור ...או של ארה"ב אולי אם אחת מהאופציות הלליו היינו עם יותר תרבותי ...גם על הכביש. אבל כשאין משאבים למשטרה ...ואין תקציב ....ויש את מח"ש אז אין הרתעה. להיות אזרח זה להיות תרבותי והוגן.

זה קשור לגבולות

ולצערנו אין כיום גבולות להתנהגות , כאילו החוק לא קיים אז מה אתה מציע להחזיר את השליטה של הצבא על המדינה אולי ככה ישמרו החוקים?

שירקאן12

New member
איזה גבולות ?

ואני לא מציעה כלום . אבל אם היינו כמו אצלם.. אז היה אחרת שימי לב נסיכה בלי צבא בלי בטיח.. פשיעה הענישה בסינגפור מחמירה מאוד. העונש על החזקת סמים הוא לעתים קרובות עונש מוות. מעשים כמו השלכת אשפה במקום ציבורי, ועבירות תנועה נענשים בקנסות גבוהים. כך למשל ב-1992 חוקק בסינגפור חוק נגד יריקת מסטיקים, כאשר מפר החוק צפוי לקנס של 100,000 דולר. במסגרת החוק נאסרה גם מכירת מסטיקים במדינה, ומי שנתפס נכנס למדינה עם יותר מכמה מסטיקים לשימוש עצמי, נקנס ב-6,173 דולר ושנת מאסר בכלא. במאי 2004 אושרה הקלה בחוק, אשר במסגרתה אושר למכור מסטיקים בבתי מרקחת בלבד, למחזיקי תעודת זהות מתאימה. כתוצאה מכך נוצרה בסינגפור תודעה אזרחית גבוהה לאיכות הסביבה ואיכות החיים, ושיעור הפשיעה בסינגפור הוא נמוך ביותר. שליט סינגפור במשך שנים רבות, לי קואן יו, סיפר שמחוויותיו תחת הכיבוש היפני הוא התפעל כיצד פחד יכול לפעמים להועיל להתנהלות של דברים, ואידאולוגיה זו באה, במידה מסוימת, לידי ביטוי באכיפת החוק במדינה. עונש חריג הנהוג בסינגפור הוא מלקות. עונש זה זכה לפרסום רב כשהוא נגזר על צעיר אמריקני בגין ציור גרפיטי בחוצות העיר. בשנת 1994 הורשע הפושע המחבל במכוניות מייקל פתר פיי. הוא נדון לשש מלקות, ארבעה חדשי מאסר וקנס של 2200 דולר. הסינגפורים ביצעו אותו בסופו של דבר למרות מחאות בינלאומיות. עונש המלקות הומר משש לארבע, בעקבות פניית נשיא ארצות הברית ביל קלינטון אל שלטונות סינגפור. ההצלפה הפומבית בישבן החשוף מהווה שילוב של כאב והשפלה, שהסינגפורים מוצאים כמרתיעה במיוחד. השפלה היא כלי יעיל במלחמתם של הסינגפורים בפשע. תמונתם של חוטאים, גם בעבירות קלות ובמעשים הסותרים את ערכי החברה הסינגפורית, מפורסמת בעיתונות. הסינגפורים נוהגים בשמרנות מופלגת בכל מה שקשור למין. בטלוויזיה מצונזרות סצינות עם רמיזות מיניות, ואחזקת חומר פורנוגרפי אסורה בהחלט אם זה היה אצלנו מסטיק לא היינו זורקים ... אגב 500 $ קנס מי שלא מוריד מים בשרותים......

ממשל צבאי

זוכר שעד ששת הימים בכפרי הערבים היה ממשל צבאי ועוצר בלילות חושבת שבשנים האחרונות הגבולות שאנשים שמים להתנהגות שלהם לא קיים אז החוקים לא כולם נאכפים, יש סלחנות כלפי עבריינים לכן הפראות בכבישים תשמע מסכנים חיי אנשים , וחיים נהרסים אני אישית אבדתי את אחותי לני 20 שנים כי נהג נסע מהר במורד הכביש גלגל התפוצץ והאוטובוס נפל לשדה ליד התגלגל 5 פעמים עד שנחת על הגג ואחותי ז"ל אמרה שעד שהוא לא יהרוג מחישהוא לא יורידו אוןתו מההגה אחותי נהרגה במקום ועוד 24 פצועים חלקם קשה שלקח חודשים לשקמם הבחור קבל כמה חודשים בפנים וחזר לנהוןג על האוטובוס הצבאי הרשיון של נהג ציבורי לא נלקח ממנו , יש לו רשיון להמשיך להוביל אנשים מיותר לספר שכל המשפחה נפגעה , ואני אישית סבלתי וסובלת מהפגיעה עד היום אז תגיד לי שיש ענישה מספקת ומרתיעה ועד שמצ"ח סיים את החקירה הוא הושעה ונשךלח לכחיתת בגרות שילמד עד סיום המשפט שלו וזה שהוא לובש מדים , אם בצבא חוק לא מעניש אז מה עם האזרחות

שירקאן12

New member
נסיכה יש לי שאלה

מה הקשר בין ממשל צבאי לבין מה שאני שירשרתי מלחתחילה?

בסינגפור יש ממשל צבאי

לכן הכל מסודר שם ולכן היתה התקוממות של הנזירים לאחרונה הבאת קטע המשבח את החוקים שם אבל החוקים הם של הממשל הצבאי השולט באי

שירקאן12

New member
נסיכה צר לי..אבל

התבלבלתו תיקון קל.... 1)התקוממות של הנזירים זה היה בטיבט. 2)מאין לקחת שבסינגפור יש משטר צבאי?

שירקאן12

New member
ואחרון נסיכה

קראי בעיון רב איך הייתי רוצה שמדינתנו תתנהל..... מה ההבדל בין סינגפור לישראל בשטח.: איך מתנהלת מדינה יותר קטנה מאיתנו... ואל תגידו יותר קטן קל לניהול. שטח סינגפור 620 קמ"ר. שטח ישראל 20,770 קמ"ר קראי בעיון...

../images/Emo140.gif

לצערי מונעה מלטוס , לכן אף פעם לא הייתי בחו"ל להוציא טיסות לסיני כחיילת

אמא'לה..נהיה לי בחילה רק מקריאה

זה החוק שאתה רוצה במדינת ישראל ? שהאנשים יחיו בפחד גם מדברים קטנים ולא משמעותיים ? מסטיק? גרפיטי ? מסכימה איתך שיש לתת עונשים רציניים לאנשים שפוגעים פיזית או פוגעים ברכוש של אנשים אחרים .. אבל על שמירת הנקיון והתנהגות תרבותית אחרת הייתי שמחה אם הייתה יותר "הסברה" ..הסברה ושטיפת מוח על החשיבות ועל כך שהמדינה שלנו ואנחנו צריכים לשמור עליה . שהאנשים יהיו מתורבתים מתוך כבוד למדינה ולעצמם ולא מתוך פחד ! כמובן שקודם כל צריכים לקבל דוגמא אישית מהמנהיגים .

זה משמעת עצמית ותרבות סביבה

חושבת שזה משמעת עצמית לדאוג לפסולת שאת מייצרת לא לזרוק על הרצפה , לקחת את זה לפח הקרוב פעם האנשים היו מטפלים בפסולת שלהם בעצמם , שורפים קוברים ממחזרים וכו כיום צריך לדאוז לבקש מהאנשים לנקות את הסביבה כמו שהם מנקים את הבית לא לזרוק מעבר לסף הבית וזהו חושבת שזה פספוס של החינוך של הילדים הקטנים , ואת העבודה צריך להתחיל בגן הילדים לתת כבוד למבוגרים , לחפצים, לא להשליח פסולת סתם ברחוב אלא בתוך הפח או הצפרדע

שירקאן12

New member
כן זה החוק .

שהייתי רוצה כמובן לא בהגזמה אגב חוק מתחיל מדברים קטנים ופשוטים גם חינוך כך. אבל ברור שזה ללא יקרה . ואם בא לך להקיא אז בבקשה רק לא בחוץ..... שאני לא אדרוך על זה...

../images/Emo140.gifשירקאן אני מתנצלת

מקום הטעות שלי בשיוך לסינגפור נבעה מהמשפט שלך " אני אישית הייתי מאמץ את המדיניות ..או של סינגפור " ומשיחות עם ידיד שגר שם אכן המשטר מאד קשוח שם כלפי התושבים שם אבל האופי של האנשים מקבל את המרות של השלטון וזה מאפשר להייטק להתפתח שם בצורה יפה מאד אני התבלבל תי עם בורמה היא מיאנמר ששם מדוכאים האנשים והזכרות תעתע בי אנא סלח לי

למעלה