להיות שמח ומאושר

mga-abir

New member
להיות שמח ומאושר

היה היה אדם שגר בפאתי כפר למרגלות ההר.בצידו האחד של הכפר שכן יער אבות קסום ומפאתיו זרם נחל עם עין תכלת גדולה,מימיו הצלולים הרוו את הכפר.האדם היה מאושר עם בני ביתו ועם שכניו.מידי יום ברכם בברכת אור ואהבה ולא היה קץ לאושרו. הוא הטיף לאהבה בכל עת וכולם אהבוהו.היו שמחים בכל עת ומצב והכל יסתדר,כך אמר לכל רואיו.מידי יום היה שוכב בגדת הנחל והיה מתבונן בכוכבים.חלומות היה עולמו.יום אחד יום אחד פקדה סערה את הכפר ורבים ניספו,הנותרים נטשו בחופזה אף מבלי להיפרד.נותר האיש ללא משפחה וחברים.המשיך כהרגלו מידי יום שכב על גדות הנחל ובהה בשמיים.עם הזמן דהו הצבעים שראה גם הריחות השתנו,סתיו ירד על לבבו.חשב לעצמו הרי אני שמח בחלקי למרות הכל,מדוע איני חש אושר כבעבר?שאלה זו הטרידה והציקה לו והוא לא ידע מנוח.העצבות חלחלה בו.יום אחד אמר לעצמו די,לא אשקוט עד שאקבל תשובה.לקח צידה לדרך ויצא למסע לא נודע.לעת ערב נרדם לצד הדרך.לעת בוקר התעורר ונזכר בבני ביתו,בחבריו,אך היכן הם עתה תמה? היתכן בעולם אחר? היתכן בחבל ארץ אחרת? אך מתגעגע אני לצחוקם ולמעניהם.גם באשתו ובילדיו נזכר וחש בחסרונם. אחז בו רגש משונה שלא הכיר עד עתה,משהו לחץ מבפנים ותפח,הלך וכבד קשה היה לו לנשום. אט אט קם וניגב את פניו בטל הבוקר. עלי להיות חזק חשב לעצמו.כוחו לא שב אליו והוא התיישב בשפולי גבעה מוריקה עטורת פרחים.פרפרים עטו עליו מכל עבר אך הוא לא חש בדבר.לפתע שמע צחוק ילדים,הוא הפנה את מבטו וראה חבורת ילדים מתקרבת.הם ברכוהו לשלום והתפזרו סביבו.ואז נזכר בימים עברו,בילדיו ובחבריו.ילדה התקרבה אליו והושיטה לו בידה הקטנה פרח גדול ויפה,מבטה חדר אל ליבו ובאותו רגע חש שמשהו נמס מאותה תחושה בליבו.הוא חייך אליה בתודה ושתק. לפתע שמע זעקה,הוא הבחין בילד שנפל על פניו בחוזקה.הוא ניגש את הילד הרימו אל על .דמעותיו של הילד ניתזו על פניו של האיש וצרבו את פניו.הוא אימצו אל ליבו ועיניו החלו לדמוע.זה היה רגע ארוך ארוך ובלתי נשכח.הילד חייך לפתע ונישק את לחיו בתודה.עכשיו אני שמח ומה אתך אדוני?? ואז הבין האיש מדוע חש את העצבות? את התשובה קיבל ברגע זה. לא מספיק לחוש אור ואהבה,לא מספיק לחלוק אור ואהבה.יש גם לקבל דברים אלו בחזרה,ואם אין לך ממי,לא תוכל להיות שמח ומאושר. בברכה אביר

אלדר

New member
פשוט מקסים... ממש יפה......כל הכבוד

אביר אור ואהבה אביר... שלך tksr

אביר ..זה נכון וזה כואב

הסיפור שכתבת כל כך נכון ומצוי בחיי שמאוד היה קשה לי לקרוא אותו ואני עכשיו עם דמעות בעיני אבל עדיין חשוב שהוא יהיה שם

Kaya

New member
סיפור מקסים....

הרגשתי עצב בתחילה אך מיד לאחר מכן השמחה מילאה את ליבי. אני מאושרת בחלקי, יש לי למי לתת ובפעם הראשונה אני גם מקבלת חזרה בשפע (אולי בגלל שזאת הפעם הראשונה בחיי שאני ב א מ ת נותנת אהבה...) תודה אביר
אני.

מנטי

New member
תודה ../images/Emo20.gif

יופי של סיפור אהבתי מאוד איך בפשטות כזאת העברת מסר כל כך אמיתי וקולע מנטי

Tal_Ya_Tal

New member
לתת ולקבל הם אחד באמת ../images/Emo9.gif

כאשר אנו נותנים ומקבלים בחופשיות, אנו חשים בשפע שביקום. אנו נותנים לעצמנו- על ידי נתינה לאחרים מתנה הנובעת מרוחב לב, יוצרת אושר. כל שאנו בעצם נותנים זו אהבה, שאספקתה האינחופית גדלה דרך הנתינה. חוויות ברמה החומרית, משקפות חוויות ברמה הרוחנית. זאת אומרת שכאשר אנו מאמינים בחסך, אנו נאחזים בדברים ´שיש לנו´. אחיזה כזאת, מונעת אהבה, בכך שהיא מעכבת את זרימת האהבה אלינו. כתוצאה מכך, אנו חשים ב´מחסום האנרגיה´ אותו יצרנו במוי ידינו. ´מחסום אנרגיה´ זה, מתבטא בתחושת אי נוחות. נעים יותר לתת ולקבל בחפשיות וברוחב לב. כאשר אנו מקיימים עקרון זה, אנו למדים, שהאתגר האמיתי, איננו להתמודד עם חסך (מחסור), אלא עם הרחבת נכונותנו לתת ולקבל בדרך נרחבת יותר.
L&L TALYA

mga-abir

New member
TaL_Ya_TaL

היי מאין הקביעה שחויות ברמה החומרית משקפות חויות ברמה רוחנית.קצת תמוה. התנסות ברמה חומרית ראשונית שאינה מוקרת כיצד מקורה מרמה רוחנית? בענין אחיזה בדברים היוצרת חסימה הנני רואה בעין אחרת את הדברים.אם אין תלות והתמכרות לאחר חסר בדברים אזאי אין נוצרת חסימה,שלא לדבר על הדברים בזמן התרחשותם.לדבריך לא נוכל עם תפיסה כזו לאהוב כלל ברמה החומרית. ואם הינך מדברת ברמה הרוחנית,הרי אין זקוקים לאיש אנו שולחים אהבה לכולם וקולטים חזרה כרצוננו כיצירתינו,הלא כך??ואם זה לא כך כיצד מתבטאת אהבה שאנו נותנים ומקבלים בחופשיות.//מהי החופשיות??? (לטעמי החופשיות היא לא לצפות לתמורה על אהבה שהינך חולק,אחרת עם לא תושב תיפגע//אך יש להיות פתוח עם תגיע) בברכה אביר

Tal_Ya_Tal

New member
היי אביר ../images/Emo9.gif

מבחינתי, תמצית המודעות היא: * מה שאנו נותנים, אנו מקבלים * מה שאנו מקרינים, משתקף בחזרה אלינו * מה שאנו מאמינים בו, הופך להיות אמת עבורנו * כל מחשבה שאנו חושבים, יוצרת את עתידנו לכן, כל חוויה ברובד הפיזי, מקורה במחשבה. וכבר אמרו חז"ל (ולא אני המצאתי) "סוף מעשה, במחשבה תחילה" משמע, פשוטו כמשמעו:כל מחשבה שאנו חושבים, יוצרת את עתידנו ולגבי ההיאחזות בדברים, גם כאן יש לך הוכחה מן המקורות. יודע למה נהוג לתת צדקה? תרומה? מעשר? לקט? פאה? שכחה???? על מנת לא להיאחז במה שאתה סבור שהוא רק שלך ובבעלותך. על מנת לאפשר את המשך הזרימה של אנרגיית השפע. על מנת ללמוד, שכאשר אתה נותן, לעצמך אתה נותן!!! כי בעצם, אתה מעניק אנרגיה של אהבה. אתה מפתח את החמלה. אתה פותח את לבך ומרחיב את נכונותך לקבל א ה ב ה
ואכן, אתה צודק. כי ברמה הרוחנית,הרי אין אנו זקוקים לאיש אנו שולחים אהבה לכולם וקולטים חזרה כרצוננו כיצירתינו. השאלה היא רק, מהי לדעתך אהבה ברמה החמרית. האם יש כזו בכלל? ואת זאת שאל כבר אפילו ביאליק! L&L TALYA

lush life

New member
תודה TALYA

כל התשובות שלך עוזרות לי מאוד, מאירות ובהירות תודה

למעלה