להיות עקרת בית - סקר

להיות עקרת בית - סקר

האם יש כאן נשים שלא עובדות? אפשר לשאול שאלות? 1. כמה זמן אתן בבית (כלומר ממתי)? 2. האם הבעל מרוויח משכורת מכובדת או שחיים בצמצום? 3. איזה השכלה יש לכן? 4. מתי אתן מתכוונות לחזור למעגל העבודה? 5. מה אתן עושות כשלא מטפלות בבית/ילד? אני אסביר את עצמי: אני מתה להיות עקרת בית אבל אני לא. אני אענה לסקר במגבלות העובדה שאני לא עקרת בית: 1. אני בבית משעה 16:00. 2. בעלי מרוויח לא רע אבל ממש לא בשביל שנחיה ברווחה (כלומר ללא משכורתי). 3. אני רו"ח + תואר שני - וכולם מצפים ממני להיות איזה מנכ"לית כשזה לא מעניין אותי בכלל. 4. אם הייתי עקרת בית הייתי חוזרת לעבוד כשכל הילדים (כרגע יש רק אחד) יהייו בבית ספר יסודי. 5. לא יודעת - אני לא בבית!!!!

עונה לך...

אני לא עקרת בית עובדת כל יום מ8 עד 16 אין לי בעל,אני חד הורית,חיים ממשכורת אחת. יש לי השכלה על תיכונית+כל מיני קורסים שלקחתי בשביל הנשמה. אני במעגל העבודה מגיל 14.לא היה כמעט יום בחיי שלא עבדתי.אם אני לא אעבוד אני אשתגע. אני לא בבית כך שלא יכולה לענות לך.

תודה על התשובה וגם

שיהיה בשעה טובה על הפורום - פתאם פורום "הורים לתינוקות" קטן עלינו

lulyK

New member
בגדל הפסקתי לעבוד במשרה מלאה

כשנולד הבן הבכור שלי, למעשה לא הייתי עקרת בית אפילו יום אחד בחיי ומקווה גם לא להיות. 1. אני בבית כבר 4.5 שנים. במהלך הזמן הזה עבדתי מהבית לתקופות קצרות (חצי שנה) כשלא היה לי תינוק קטן לטפל בו (קטן = בן פחות משנה וחצי). לפני הילדים עבדתי כמה שנים כמעצבת והייתי מרוצה מאד, היום לא מתאים לי לעבוד בסטודיו של מישהו אחר ולא מעניין אותי להיות עצמאית בתחום הזה. 2. בן הזוג מרוויח יפה, עדיין צריך להצטמצם (אבל אנחנו חיים בסביבה מאד מפונקת, כך שזה לא באמת צימצום, זה רק בעיניים שלנו. על בית משלנו ויתרנו בשלב הזה, למשל). 3. תואר ראשון בעיצוב תקשורת חזותית. 4. למעשה חזרתי לעבוד, רק לא חזרתי למעגל העבודה (חזרתי למעגל כשבני הצעיר היה בן שנה וחצי. התחלתי לעבוד כעורכת תוכן באינטרנט, מהבית, בחצי משרה. כשלאתר בו עבדתי נגמר הכסף התחלתי לעבוד על פרוייקט משלי). 5. אני עובדת בבקרים ובלילות, בשאר הזמן מטפלת בילדים.

had3

New member
אני בעיקר עקרת בית

אני עם הקטנה בבית אבל עוסקת באמנות בשביל לתרום לפרנסה. משכורתו של בעלי סבירה אך חיים בצמצום. אני גם מעבירה חוגים יום אחד בשבוע וזה מכניס לא רע ביחס להשקעה. יש לי תעודה מלימודי אמנות על תיכוניים, ואני רוצה ואוהבת להיות בבית ולחוות את הגידול של בנותי.

אילתית 2

New member
עונה לך

ואני לא עקרת בית 1.אני עובדת משעה 8 ועד די גמיש (עסק משפחתי) יכול להיות 13-14-15.. 15:00 מקסימום 2.הכנסות סביר/מכובד...צריכים לצמצם (כך אומר המינוס) אבל לא חיים בצמצום... 3.השכלה תיכונית + מנהלת חשבונות 4.אני מגיל 16 במעגל העבודה (עם הגדולה הייתי בבית 3 חודשים + עוד חודשיים היתה איתי בעבודה - סה"כ 5 חודשים, ועם הקטן 3 חודשים) חזרתי לעבודה מרצון ומצורך אחרת הייתי מטפסת על הקירות 5מה עושה? לא חסר עבודה, בית, ילדים, בעל, סידורים, קניות, ניקיונות....וכן בסוף גם קצת זמן לעצמי...אבל לא הרבה

memko

New member
עונה גם

אני לא עקרת בית. עובדת מ 9:00 עד 16:00 הבעל מרוויח טוב, האמת שיכלתי לצמצם קצת ולא לעבוד בכלל אבל אני לא מסוגלת להתפטר, יש לי עבודה טובה, שכר מצויין לעומת מה שיש בשוק, ליד הבית ולכן אני לא מעיזה לוותר על המקום פה. השכלה - אקדמאית.

tiger mom

New member
לא עקרת בית, אבל עונה

1. חוזרת הביתה ב-17:00. 2. פעם הרוויח יפה. היום עצמאי בתחילת דרכו. אני מרוויחה יותר. 3. כשהקטנה נולדה הוא הרוויח יפה. אבל עדיין לוותר על משכורת אחת (והמשכורת שלי יפה גם כן) אומר לוותר על דברים שלא רצינו לוותר. כיף לנו להתפנק ולקנות מותרות. בדיעבד זה מה שאפשר לבעלי גם להיות עצמאי. וגם, בלי קשר ל משכורת, מבחינה מקצועית לצאת ממעגל העבודה כשהבת שלי נולדה היה קצת התאבדותי. היה לי מאד קשה לחזור. לא אכפת לי ממה מצפים ממני. ווירתי פעמיים על קידום מאז שהבת שלי נולדה. כי אני רוצה לעבוד, צריכה לעבוד (גם בשביל הנפש, לא רק בשביל הכסף), אבל לאזן קצת חיי משפחה וההצעות קידום לא איפשרו לי את זה (אבל כן היו משפרים את השכר שלי). 4. אני לא טיפוס של בית. הייתי נשארת ביית רק אם זה היה מאפשר לי גם מנקה וחוגים ופעילויות, כי אני לא מוצלחת בלהעסיק את עצמי או אחרים. מה שכן, אם הייתי יכולה, הייתי שולחת את הילדים למסגרת רק לחצי יום ומחכה להם בבית בצהריים. ככה היה לי את הבוקר לעצמי ולסידורים ואת שאר היום בשביל הילדים שלי.

נושקולה

New member
1. לא עקרת בית...

2.המשכורת הקבועה והיציבה היא שלי (הנושקול עצמאי) לא חיים בצימצום למרות שלפעמים צריכים... ממתי אני בבית? זה תלוי, בימים "רגילים" בעבודה מגיעה ב- 17:00 בימים מטורפים עלולה להגיע גם ב- 20:00 (משתדלת שזה לא יקרה יותר מידי...) 3. אקדמאית 4. חזרתי לעבוד אחרי 5 חודשים של חופשת לידה והרגשתי כבר בשלה ומוכנה לחזור לעבוד - לא רואה את עצמי עקרת בית 5. כשלא מטפלת ברותם משתדלת לטפל בעצמי ובנושקול...(וגם קצת בבית ובכלב)

מיכל754

New member
לא עקרת בית

1) אני מסימת לעבוד ב-4 אחרי שאספתי את כל הילדים אני בבית בערך ב-5 2)הבעל מרוויח משכורת מכובדת מאוד כך שיש לי אפשרות להישאר בבית אך אין לי רצון בזה. 3)תואר שני במשפטים 4) עם יערה ורועי חזרתי לעבוד אחרי שלושה חודשים עם יובל אחרי 4 חודשים ועם חן אחרי חצי ועכשיו אני בחופשת לידה ומתכוונת לחזור בקרוב אחרי 4 חודשים.

אור114

New member
אני כל פעם מסתכלת על החתימה שלך ,

ונפעמת מחדש. שיהיו בריאים ומאושרים
איך שתי הקטנות? איך אתם מסתדרים איתן?

מיכל754

New member
תודה

הקטנות בסדר, בנתים אנחנו מסתדרים טוב. מקווה להמשיך ולהסתדר עם כולם גם בהמשך

hlustig1

New member
הלוואי ויכולתי להרשות לעצמי

אני עוד שבועיים מסימת את חופשת הלידה שלי וחוזרת לעבודה במשמרות וזה אומר שאני כמעט לא אהיה בבית אני עובדת 2 משמרות בוקר שזה מ 8 בבוקר עד 20:00 בערב ו 2 משמרות לילה שז מ 20:00 עד 08:00 בבוקר

פלגיה

New member
לצערי

אני בבית בשלושת החודשים האחרונים אנחנו נאלצים להצטמצם יש לי כמעט תואר שני אני מתכוונת חזור מהר ככל האפשר למעגל העבודה. אם אפשר מחר בבוקר - אני אשמח. מה אני עושה כשאני בבית? בעיקר מטפסת על הקירות ומתקשקשת באינטרנט. בקיצור - פיכסה לי להיות עקרת בית.

POOH*

New member
תשובות שלי:

1. אני בבית מזא שהגדולה נולדה [לפני 4 שנים וקצת]. 2. לא יודעת מה ההגדרה שלך למכובדת. המשכורת מספיקה לנו - אנחנו מצטמצמים איפה שאנחנו יכולים וחיים טוב להרגשתנו. 3. תואר ראשון. 4. לא ברור אולי בכלל לא בכל אופן לא למשרה מלאה. התכנון שלנו הוא חינוך ביתי כך שאני מתכננת להיותץ בבית לטווח ארוך, אולי לשלב עבודה מהבית עם הילדים אבל כרגע זה לא בוער לי. 5. תלוי - קוראת ספרים, יוצאת עם חברות, כל מיני.. POOH

shirili

New member
עונה

כמה זמן אתן בבית (כלומר ממתי)? 2004 אבל עובדת מהבית 2. האם הבעל מרוויח משכורת מכובדת או שחיים בצמצום? סביר 3. איזה השכלה יש לכן? תיכונית 4. מתי אתן מתכוונות לחזור למעגל העבודה?2008 5. מה אתן עושות כשלא מטפלות בבית/ילד? אני היחידה שמטפלת בילדות אבל בקרוב הן הולכות לגן עיריה אני אישית לא מוכנה לשים את הילדות בצהרון כך שאני מתכוונת לקחת אותן מהגן ב13.20 ולהיות אמא ולא עובדת. קודם כל אני אמא אח"כ עובדת. כל עוד שיש לי את האפשרות להישאר איתן בבית אז זה מצויין כי בילד הבא אני לא חושבת שאני אוכל להיות עם כל אחד שנתיים בבית

b o t t e n

New member
תשובות שלי:

האם יש כאן נשים שלא עובדות? לא עובדת כרגע מבחירה. הייתה לי קריירה מפוארת בצילום כשגרתי בת"א. אח"כ חיפשתי משהו רגוע יותר והדרכתי נוער. ואח"כ עשיתי ריפוי בעיסוק במועדון לקשישים. עד ללידה האחרונה ואז התפטרתי. כשהתחלתי עם ההריונות והלידותהיה לי נוח שעבדתי משרה חלקית. כרגע ביית מתוך בחירה לטפל בשלושה ילדים, בבעל בעל חברה פרטית ובעצמי. אפשר לשאול שאלות? 1. כמה זמן אתן בבית (כלומר ממתי)? מובטלת רישמית החל מהלידה האחרונה. 2. האם הבעל מרוויח משכורת מכובדת או שחיים בצמצום? מרוויח יפה. הייתי שמחה לעוד
3. איזה השכלה יש לכן? לימודי תעודה בצילום וקולנוע. מתמזמזת עם סמינריון לטובת השלמת ה-BA. 4. מתי אתן מתכוונות לחזור למעגל העבודה?בעיקרון לא כרגע, למרות שזה כן מדגדג ויש רעיונות למיזמים. 5. מה אתן עושות כשלא מטפלות בבית/ילד?אין לי כמעט מצב כזה. חוץ מאתמול, כי אני חולה, אז בעיקר ישנתי ואמא שלי הייתה פה

gallish

New member
מוזר לי התואר "עקרת בית"...

אבל כנראה שאני כזאת
1. כמה זמן אתן בבית (כלומר ממתי)? אני בבית מתחילת ההריון עם נעם (היינו כמה חודשים בחו"ל, חזרתי בהריון, וכבר לא חיפשתי עבודה...) 2. האם הבעל מרוויח משכורת מכובדת או שחיים בצמצום? גם וגם... יש תקופות שיותר מצטמצמים ויש תקופות שפחות. 3. איזה השכלה יש לכן? תואר ראשון + מעצבת וצורפת 4. מתי אתן מתכוונות לחזור למעגל העבודה? לא יודעת. אני מניחה שכשאסיים עם גידול תינוקות בבית
אבל גם אז זה יהיה לחצי משרה או עבודה מהבית כנראה... 5. מה אתן עושות כשלא מטפלות בבית/ילד? האמת היא שזה כמעט ולא קורה.... כשיש לי טיפה זמן פנוי אני באינטרנט/מקלחת/טלפון עם חברה...

למעלה