להיות עקרת בית - סקר

mAmA MiSiSiPi

New member
אני לא עקרת בית אני דווקא מאוד פורייה

אם כל מה שאני עושה במשך היום ושלל הדברים שאני צריכה ליצור ולהמציא אני דווקא לא מרגישה עקרה. 1 אני בבית ממאי האחרון 2 לא משהו , אבל מצליחים לגמור את החודש 3 תיכונית 4 לא יודעת 5 את מתכוונת לפנאי ותחביבים? אני מציירת, תופרת, חולה על שופינג מה שכרגע בלתי אפשרי ,אוהבת לבלות עם משפחה וחברות והכל אני עושה גם עם הילד כשצריך.

../images/Emo20.gif תודה וגם בבקשה וסליחה

תודה
על כל התשובות. קראתי את כולן. לא סתם שאלתי זה נושא שמעסיק אותי המון. לא הגבתי כי רק עכשיו יצא לי להכנס (אני בהפסקת צהריים). סליחה
1. מקווה שלא חשבתם שאני חטטנית לגבי השאלה על מקורות ההכנסה - לא שאלתי כמה כי יכול להיות מי שיחיה טוב עם 5,000 ש"ח בחודש ואחר שלא יגמור את החודש עם 20 אלף. פשוט להכנסה יש קשר מאד ישיר להחלטה להישאר בבית ולא לעבוד. 2. לרגע אחד אני לא מחשיבה את עקרות בית למי שאינה עובדת. זו המשרה הכי חשובה בעולם - טיפול וחינוך בדור העתיד. 3. "עקרת בית" זה פשוט מונח פופולרי סליחה אם זה פגע. כמי שלקח לה שנים רבות להרות ולהחזיק הריון אני יכולה להבין את ההקשר השלילי. בבקשה
נקודה חשובה שלא העלתי וכאן אני רואה עצמי כנותנת עיצה מקצועית (תזכורת אני רו"ח) הוא נושא הפנסיה. כתבתי על כך גם בבלוג שלי לפני שבועיים בערך - אנחנו, הצעירים, לא אוהבים לחשוב על הזקנה ופנסיה זה אחד הדברים שלא אוהבים לדבר עליו. הרבה אנשים גם נורא מתבלבלים ולא מבינים את החוק ואת אפשרויות החסכון. אחת הסיבות המרכזיות שאני עובדת הינה כדי לבסס את החיסכון הפנסיוני שלי. אני בפרוש חושבת שהעבודה לא תברח ואפשר להפסיק לעבוד ומי שהוא עובד טוב תמיד ימצא עבודה הבעיה היא שהחיסכון הפנסיוני נפגע. מי שמעוניינת יכולה לפנות אלי במסר אישי ואני אעשה כמיטב יכולתי להסביר את הנושא.

בוליפלג

New member
אני בבית...(שוב)..

לא אוהבת את המונח 'עקרת בית', למרות שבעצם הפירוש שלו תואם את 'מצבי'. 1.אני בבית מרגע לידתה של בתי - כלומר מאי 2006, עד ספטמבר 2007 ומחודש דצמבר האחרון שוב 'בבית'.. 2.בן זוגיהוא בעלים של חברה (טפו טפו) מתפתחת מהר, אך כיוון שנחשבת די חדשה בשוק העבודה..עדיין מחכים לזרי הדפנה. חיים בצמצום יחסי, או לפחות מאד משתדלים. (תמיד אפשר יותר). 3.תואר שני בתחום הטיפולי. 4.עמלתי על פתיחת עסק עצמאי, אך כאמור מדצמבר האחרון, בו חלתה בתי בדלקת שמצריך שהיה ארוכה בבית, שבתי הביתה וכרגע העסק מוקפא.. 5.אני לא מטפלת בבית, לרוב 'הוא' מטפל בי. הקטנה דורשת הרבה במיוחד לאחרונה, ואני כאן על מנת 'לספק את דרישותיה', כשהיא ישנה - אני משוטטת לי בפרדס יקר זה, סורגת, קוראת, מבשלת וכד'... אפשר לומר שאני די מתגעגעת לעצמי - הייתי מאחלת לי לחזור ולחוש יצרנית. עבודת האמהות מתגמלת פחות מכפי שאני זקוקה..אך כרגע - זהו המקום.

dafgol

New member
רק על עצמי לספר ידעתי...

עד לפני פחות משנה הייתי וורקוהולית, עקב נסיבות כאלה ואחרות סדר העדיפויות שלי השתנה....לא אלעיט בפרטים. 1. כמה זמן אתן בבית (כלומר ממתי)? - בבית ממרץ בערך,בהתחלה מרצון רב...כרגע בחיפושי עבודה, לא בטוחה שעקרת בית זה אני....הרבה יותר קל לעבוד בחוץ מאשר לעבוד במשרת "עקרת בית", לפחות אצלי זה ככה... 2. האם הבעל מרוויח משכורת מכובדת או שחיים בצמצום? - מרוויח אבל לא מספיק, כרגע בצמצום. 3. איזה השכלה יש לכן?- גבוהה 4. מתי אתן מתכוונות לחזור למעגל העבודה? - ברגע שאמצא עבודה שתתאים לי מבחינת סדר העדיפויות שלי. 5. מה אתן עושות כשלא מטפלות בבית/ילד? - לא חסר....

למעלה