להיות עייפים

להיות עייפים ../images/Emo199.gif

עייפות מתמשכת יכולה להיות מסיבות רבות: זה יכול להיות משהו רפואי, מחלה שלא עלינו
, וזה יכול להיות סתם עייפות שנמשכת ונמשכת בגלל השכמות מוקדמות
וזה גם יכול להיות משהו רגשי שמשפיע עלינו להיות עייפים כל כך. ובקיצור ולעניין
כמה שעות שינה אתם חייבים בלילה כדי להצליח לקום ולתפקד ביום למחרת
מה אתם עושים כשאתם מאוד עייפים אבל לא יכולים ללכת לישון מוקדם או צהריים- איך בכל זאת מצליחים לתפקד

לקשמי

New member
עירנות ועייפות

שמתי לב שאני צריכה 5 שעות שינה רצופות כדי להיות עירנית ולתפקד טוב במהלך היום. אם אני עייפה במשך היום, תרגול יוגה ו/או תרגילי נשימות יוגיים משפרים את המצב פלאים. אם אין לי אפשרות באותו רגע לתרגל אני אשתה מיץ תפוזים טבעי או כל משקה מרענן אחר (חוץ ממה שיש בו קפאין).

אפרתs

New member
מצחיק לקרוא

את ההודעה שלך דווקא היום שגם במסנג'ר הכרזתי על עייפות כללית! ואני עדיין, בקושי רואה בעיניים מרוב עייפות.. אני מניחה ש-8 שעות שינה רצופות וטובות יספיקו לי (לרוב אני ישנה פחות). חשוב, וזה למדתי מנוירולוג, שלא רק כמות שעות השינה תהיה מאוזנת ונכונה וקבועה אלא גם השעות עצמן.. כלומר אם הולכים לישון בשעה 2 בלילה וקמים ב10 בבוקר - אז בסה"כ כן, ישנת 8 שעות אבל הלכת לישון מאוחר מידי וזה עשוי להזיק ולתרו םלעייפות, או כאשר השעות משתנות מידי יום פעם את הולכת ב-22:00 לישון ופעם ב-1:00 (גם אם את שומרת על 8-9 שעות שינה.. ) זה לא בסדר. אני גרועה גרועה במנהגי השינה שלי ואחד הדברים שאני מנסה כבר המון זמן לסדר זה בדיוק זה.. ועם זאת, נדמה לי שהעייפות שלי היא כרונית וקשורה לדברים נוספים, שלא כאן המקום לדסקס עליהם :) אם אני בכל זאת עייפה וצריכה להמשיך לתפקד.. well אין ברירה.. ממשיכים בלי הכח ועם העיניים חצי עצומות ועושי םמה שצריך. החל מהצבא והלאה כבר היו לי המונים של משמרות לילה ועבודהנ מסביב לשעון ויש ניסיון רב בלעבוד תחת העייפות.. יש הרבה דברים שדווקא מעוררים ומאלצים אותך לצאת מהעייפות - מזכיר לי שלא מזמן הגעתי לעבודה רצוצה מעייפות, חולשה פיזית וכו'.. אבל העבודה שלי לא התחשבה בזה והיה לחץ גדול ותפקדתי כמו מכונה.. ככה יצא. שיהיה יום עירני ונעים

BellA עלמה

New member
עייפות

מהכרות שלי עם עצמי אם אני הולכת לישון אחרי 12 בלילה היום שלי למחרת הולך פייפן .שאני עייפה אני עצבנית ולא הכי נחמדה. אני משתדלת פשוט לתפקד ברובוט בעבודה או לנוח בצהריים ואם אין אפשרות לנוח צהריים אני פשוט עושה מה שצריך והולכת לישון מוקדם כדי לא להיות עייפה למחרת.

peewee

New member
אני צריך משהו כמו

5-6 שעות כדי להרגיש שבאמת ישנתי. זה בערך מספר השעות שאני ישן כל יום, לפעמים טיפה יותר או פחות. נדיר מאוד שאני ישן צהריים, אלא אם כן אני ממש מרגיש שאני חייב. לא טיפוס שאוהב לישון, תמיד נראה לי שעדיף לעשות דברים אחרים. מנסיון, אני לא זקוק לשינה כדי להיות עירני, היו לי לא מעט מקרים שהלכתי ללא שינה לעבודה, והכל היה כרגיל, אם אתה אוכל ונותן אנרגיה לגוף להמשיך.

........

השרשור הזה בדיוק מתאים לי, אני בזמנים אלו שוקלת ללכת לעשות בדיקות לגביי העייפות שלי.. אני נורא עייפה, כבר מלא זמן. בשביל לתפקד אני צריכה ללכת לישון הכי מאוחר ב11 בלילה (קמה כל יום ב6), אם אני ישנה אחרי זה אני לא מצליחה לתפקד בכלל. וגם כשאני ישנה ב11 אני עדיין עייפה בבוקר אבל לפחות מצליחה להתעורר ולתפקד. כשאני עייפה אני אוכלת סוכרים, ושותה דיאט קולה. זה בדרך כלל משפיע עליי מאוד מהר ומשאיר אותי ערה. מה שהכי גרוע בעיניי זה שאם אני לא ישנה מספיק בלילה אז מהר מאוד אני נהיית עייפה בבוקר. אם כאשר אני ישנה ב11, ב13-14 אני כבר שפוכה, אז ככה שאני ישנה מאוחר יותר אני עייפה מוקדם יותר.. וזה בעייתי כי אני בעבודה כל היום...

למעלה