להיות חילוני זה כיף?

Le Fay

New member
זה תלוי כמובן במה את ממלאה אותם.

אם תמלאי אותם בבטהובן, שוברט והיידן, יהיו גם זיקוקי דינור כל ערב.

יודיX3

New member
האמת... נורא כיף לישון בבוקר שבת

ולא ללכת להתפלל.. נורא כיף לא לצום.. נורא כיף להכנס לכל מסעדה בארץ ובעולם ולא לדאוג לתעודת כשרות.. אני כזה חומרני...

אליIPOD

New member
המטרה הסופית היא להיות מאושר

לכן זה לא משנה חרדי חילוני וכו` אם מישו מאמין שיציאה תעשה אותו יותר מאושר שיבדוק יחקור ויעשה

Le Fay

New member
להיות חופשי פירושו, קודם כל, נגישות

למגוון אינסופי של השגות אנושיות במבחר עצום של דרכי ביטוי. הרעיון שהייתי עלולה לגדול בעולם שמסתיר מפני את שייקספיר, טוני מוריסון, ארית'ה פרנקלין, ג'ויס, סימון דה בובואר, מיכלאנג'לו, בילי הולידיי ו"כרמן" בביצוע של מריה קאלאס, גורם לי כאב מוחשי ביותר. רשימה חלקית, כמובן.

Le Fay

New member
ועוד לא אמרנו ש...

כאן מותר לך לשיר ולרקוד בפרהסיה, בלי שזה יפגע ברגשותיו של מין שלם.

miss mcmillan

New member
כן, טוב, לא דחוף לי

וגם אם לא מין שלם, עדיין יש נפגעים קשה (זכוכיות, נגיד) כשמתחשק לי פתאם לשיר ולרקוד
.

miss mcmillan

New member
הייתי אומרת שזה עוד יותר כיף

מתי נפגשות לניפוץ זכוכיות משותף?

uri80

New member
ובצדק. זה כמו להיות קיטע או עיור

ולא להבין או לדעת כלל שמשהו חסר.

אני באה מבית חילונית|חרידי|

אבל בחו"ל שם נלדתי וגדלתי היה רק בני עקיבא לייט מאוד כי ידעו שאני כולנו חילונים. לא היתה שום הגבלה על לבוש וגם שבת במחנות קיץ היה גמיש מאוד.אחרכך עליתי ארצה והגעתי לקיבוץ דתי. איזה הבדל! במתחשב שקיבוץ דתי הוא לייט מאוד אני יצאתי משם אחרי שנה כמעט אטאיסטית.כבר 30 שנה עברו ומאז לא צמנה בכיפור אוכלת לחם בפסח ולא הולכת לבית כנסת.(בעיניי הוא מקום פולחני פגאני).כשעזבתי את הקיבוץ הרגשתי כזה חופש...עד היום אני לא כופה דת בבית. אצלי בפסח יש לחם ומצות .מי שרוצה לצום בכיפור ישצום מי שלא אז לא. כיף להיות חופשי (אפשר לאמין ולהיות חילוני)

למעלה