להיות חילוני זה כיף?

miss mcmillan

New member
להיות חילוני זה כיף?

אישה כבודה כלשהי שאלה אותי השבוע, בעקבות בנה בן ה-4 ששאל אותה. לפי הגיחוך שבהבעה שלה היה ברור מה היא חושבת על "כיף" בכלל, ועל הכיף שבלהיות חילוני בכלל, והזלזול שלה בי, בכך היא מפנה אליי שאלה כזאת הביא אותי להביא בהפוכה ולהגיד שזה ממש לא כיף לעומת מה שהיה לי, אלא חרא של חיים קשים, והיא סתמה. עדיין, למה הם שואלים כאלה דברים? ברור שלהם זה נראה כמו כיף גדול
(ואכן כך הוא). ולכם?

ח א נ צ

New member
אני הייתי ממליצה...

לה לקרוא את ה"דבר" של קאמי, למרות שלעניות דעתי מי שמסוגל לקחת לידיים ספר שכזה- סביר שלא ימצא עצמו שואל שאלות מעין אלו... אם הייתה לי הסובלנות הייתי מסבירה לה שהשאלה שלה לא מנוסחת נכון... ושבשביל לנהל את השיח אתה אאלץ קודם לכן להבין למה התכוונה כשאמרה "כיף".

avi972

New member
הפוך על הפוך

הדת מקדשת את הסבל. תורה צריכה לבוא בייסורים, כל מיני רבנים שהיו טובלים באגם קפוא וכו' ברגע שענית לה שכיצאת את סובלת יותר, את בעצם אמרת לה שאת יותר טובה ממנה. (לעומתה - שהיא חשבה שלך יותר כיף ולכן את הנחותה)

miss mcmillan

New member
בדיוק הנקודה ../images/Emo13.gif

טוב, גם סתם אני נדבקת בדווקאיות של הלי קאו שלי, למרות שהוא לעולם יישאר האשף.

uri80

New member
מה שמצחיק אותי הוא הגישה שלה

כאילו ש"כיף" זה משהו רע שצריך ורצוי להימנע ממנו. הזוי. בדעיוק הייתה לי לא מזמן שיחה על זה עם מישהו, על כך שהרבה אנשים מתיחסים ל"כיף" בתור משהו רע. הדבר היחיד שלא הסכמתי איתו היה שאני טענתי שאנשים נהנים מדברים שונים בצורה שונה. משהו שהוא דבר לא רגיל עבור מישהו אחד, לא בהכרח יהיה בעל אותה חשיבות למישהו אחר. משהו נוסף -לא, אני לא חושב שחילונים עושים כיף כל היום או נהנים יותר מדתיים. אלה פשוט חיים שונים.

בטח כייף

כייף כזה שגורם לי עכשיו אחרי 48 שעות בלי שינה לכתוב פה כי אם הראש שלי יגע במיטה רק ידיו של ד"ר חניבעל יגרדו אותי משם.ואני מוכרחה להיות בתשע במכללה. כי הכייף שלי בלהיות חילונית מתבטא בתיזוז בין מה שאני אוהבת לעשות לבין מה שאני חייבת כדי לעשות את מה שאני עובדת. או במילים אחרות עבודה לימודים הפקה. נורא כייף באמת. החיפוש המתמיד אחרי משמעיות והרדיפה אחרי האלטרנטיבות שאולי אפשר בכל זאת לשלב. שיש משהו אמיתי, שלא באמת עבדו עליי. והאכזבה מהם והחיפוש המחודש. בטח כייף לסלול לבד את הדרך לטעות את כל הטעיות האפשריות להאחז בדברים שישברו בקול רעש גדול ויותירו לב שהתרסק בפעם המי יודע כמה. באמת באמת שכייף להרגיש תלישות מעיקה ובדידות שלעולם לא תתמלא. והכי כייף לכתוב את זה בפורום לאנשים שרובם חסרי פנים עבורי. כי את אבאימא זה לא ממש מעניין לא העובדה שאני סובלת בעבודה שעבורי היא לא ממלא פונקציה של "להחזיק רכב ולצאת פעמיים בחודש" אלא השכ"ד והחלב של הקפה שהזונות שוב גמרו אותו, לדעתי הן מצחצחות שינים עם חלב אין הסבר אחר. איפה הייתי? אהה הורים. אז היחס שאני מקבלת בעבודה לא ממש מזיז להם. במפעל אין לי שם. אני "כוח עבודה" חשבתי לבוא יום אחד עם זנב ואוזני סוסה גזעית, אולי אשמור את זה למשמרת האחרונה (אינשאללה) אבל אין לי ברירה. אופציות אחרות כרגע לא ממש קיימות. את ההורים שלי לא מענינים התחבטויות שלי הרצון הבלתי פוסק שלי למצוא מקום. הרדיפה אחרי ספרים הרצאות אתרים שאולי יתנו תשובות או לפחות לא יעוררו עוד תהיות. חברים? לא. להם אני עסוקה בהלציג פרצוף שמח תמידי תוך שימוש מוגבר עד בלתי חוקי במילים "בקטנה" "בכייף" "בשמחה" "אחלה" רק להיפטר מהנישה הזו, רק לא לראות את המבטים ולחישות "כל הכבוד" כי לא כל הכבוד! כל הזין. אז יש פורום. מה אכפת לי לשפוך כאן מררה. תמיד יהיו אנשים שהתערמו יותר ממני. רק לא להגרר לרחמים עצמיים. כי זה עונש כפול. זה מותרות מיותרים בהחלט. אז אני אומרת לעצמי שזו תקופה וזה עובר והיו לי תקופות יותר קשות ופסיכית יותר ממה שאני לא נראה לי שאהיה. כשאני לא מצליחה לשכנע אותי אז אני עוברת להתקפה בסגנון את בריאה ואפילו קצת שכל יש לך וסקרנות אינסופית ותאוות חיים אז מה את מתלוננת יא דפקטית. אז אני נפגעת ואומרת שזכותי להתלונן ואז אני מתקנת אותי שבין הזכות להתלונן לבין הזכות להתלונן על מנת לשפר ההבדל דק. ואז אני מתעייפת ממני והולכת לראות סרט. ובלילה אני והפגועה מתפייסות וחולמות ביחד על מה נעשה כשנהיה גדולות. יש לי תחושה די ברורה שאם אני אקרא מה שכתבתי אני אסמיק אז אני לא קוראת. רק אומר שאני מאוד מאוד מאוד עייפה ולדעתי המילה "כייף" היא סוג של מן של המילים. כל אחד חווה אותה אחרת. היא גמישה כזו בעלת אלף פרצופים ולא תמיד גלויה. כי תכל'ס כייף לי. באמת שכייף לי. ואני לא חילוניה. סתם אבקה(אבק נקבי) שמתה לעשן ומחזיקה את עצמה בכוח.

miss mcmillan

New member
נו אין לי תגובה ארוכ ה ומפורטת

נו כבר יומיים אני שוברת על זה ת'ראש
והאייקון של ה
ממש מכוער אז גם הוא יצא מכלל אפשרות. נו, עשית לי חם וטוב, כי אנחנו ביחד במקום הזה, ואת מקסימה.

הכי כייף להינעל בדירה

חייבים לישון מלא. פיתוח כישורי טיפוס. התבוססות בפרש יונים בגג ומחשבות בדבר הקמת כלי תעופה נסיוניים.

miss mcmillan

New member
הצורך הוא אבי ההמצאה כפרונת

בסוף תצאי לנו האחות רייט השלישית.

אולי מטריה

אה-לה מרי פופינס. אווף אם הייתי מקשיבה כמו שצריך לחבורת מצוות בטוח הייתי יודעת איך נחלצים.

אבא שלי היה שואל אותי הרבה על זה...

אם יצאתי אז- "מה עשיתם?" , " מה שתיתם?", "רקדתם? כמובן שבאופן רשמי דתיים יגידו שחיי החילונים הם חיי הוללות וריק- אבל ברור שהם מתים לטעום מה"פרי האסור" ושלמוע מה הולך שם... תכל'ס חיי החילוניות, כשחיים אותם לאורך זמן, הם חיים מאד רגילים- יש שיגרה ובד"כ אין זיקוקי דינור כל ערב...

למעלה