להיות חזק/ה

seaגל

New member
להיות חזק/ה

כשאומרים לכם "תיהיה חזק" או "תהיי חזקה" מה זה אומר לכם? להיות חזק זה לבכות או לשמור את הדמעות עמוק בפנים ולהתפרק שלא רואים? להיות חזק זה לשתוק ולא לספר את שהכי כואב בלב? להיות חזק זה להיות כל הזמן בעשייה או להרשות לעצמו גם לנוח? להיות חזק זה להרשות לעצמי להישען על מישהו ולקבל עזרה או לעשות הכל לבד-להתמודד מה שנקרא... מה זה אומר? תהיי חזקה יש בך כוח...

לךהיות חזק..

אדם חזק יכול להביע א5ת עצמו איך שירצה שהרי הוא חזק.. הוא יכול לבכות.. הוא חזק הוא יכול לשתף .. הוא חזק.. הוא יכול לנוח הוא חזק הוא יכול להישען על אחרים .. הוא חזק.. והוא יכול להרשות לעצמו להיות חלש.. והוא עדיין חזק.. להיות חזק זה המקום ממנו אנחנו באים.. כל השאר הן צורות התבטאות וכולן מותרות.. אדם חלש לא ירשה לעצמו להראות חולשה.. להראות צורך.. להראות רגשות..צריך להיות אדם חזק ע"מ לאפשר לעצמך להיות.. פשוט להיות ומה שיבוא יבוא אור ואהבה

seaגל

New member
בבקשה

אתתה יכול להסביר קצת יותר... "להיות חזק זה המקום ממנו אנחנו באים.. כל השאר הן צורות התבטאות וכולן מותרות.."

הסבר..

ההסבר הוא פשוט.. את לא מוגדרת ע"י מה שאת עושה.. אלא ע"י מה שאת הווה.. כולנו יוצאים מתוך אמונות שיש לנו על עצמנו.. זה יכול להיות "אני חלש", "אני יפה", "אני עוצמתית", "אני טיפשה".. כל אמונה שיש לך על עצמך.. משם כל הפעולות שלך נובעות הן יכולות לנסות "להוכיח" או לנסות "להסתיר" את האמונה שיש לך על עצמך.. הבעיה היא שאם את יוצאת מתוך אמונה של "אני חלשה".. כל פעולה שתעשי תיהיה פעולה של חולשה.. תבכי או לא.. תשמרי בבטן או תשתפי....ולא משנה מה יגידו אחרים.. כי את "יודעת" שאת חלשה.. לעות זאת אם את מאמינה ב"אני חזקה" כל דבר שתעשי יהיה חזק.. לא משנה מה יגידו כי את יודעת שאת כזו.. ואת גם לא צריכה להוכיח שום דבר כי זה מי שאת מאמינה לגבי עצמך.. אז אם את רוצה לחוות חוזק את צריכה לצאת מתוך ידיעה שאת חזקה.. אז איך עושים זאת? פה הפשטות הכי גדולה.. עליך רק להחליט על כך.. זה הכל.. אז מדוע נופלים שוב?.. כי אם לא תבחרי בכך בכל רגע את תבחרי שוב ב "אני חלשה" וזו החוויה שתיצרי.. עליך לבחור ב"אני חזקה" בכל רגע בכל שניה בכל רגע של עירנות.. בכל נימי נפשך ולבחור רק בזה.. זה סוד.. זה נשמע קשה.. אך ברגע שתמשיכי לבחור בכך .. בכול יום הבחירה תיהיה יותר קלה.. עד שיגיע היום שבו תבחרי בכך בקלות מתוך שיגרה ואז תשאלי " איך בכלל אפשר לחשוב שאני חלשה?" אור ואהבה

רעוּת

New member
"תהיי חזקה בשביל ההורים..."

כי אח שלך נהרג ולא בז... שלהם לדאוג לך יותר. [סורי, אבל זאת האסוציאציה היחידה שעולה לי בראש עכשיו.]

seaגל

New member
המשפט הזה

מה זה אומר? להראות ולחיות כאילו לא קרה כלום? להתנהג כאילו הכל כרגיל רק בשביל לא להראות שכואב? אסור שיראו שאנחנו מרגישים? לפעמים המשפט הזה מוציא אותי מדעתי, תהיי חזקה העיקר שלא תראי לנו שאת לא כאילו אנשים מפחדים מאנשים שמרגישים.... רעות

seaגל

New member
מה

קורה שמה שמרגיש לי נוגד את מה שלאחרים נוח איתו לדוגמא פעם הייתי בבית חולים בהמתנה למישהו מאוד קרוב לי שיצא מניתוח וכאשר הוציאו אותו הוא היה במצב מאוד קשה, בהכרה אבל מצב קשה התחלתי לבכות, משהו שאני בדרך כלל לא עושה ועוד על ידו התגובה של הרופא הייתה תהיי חזקה בשבילו ואם את לא מסוגלת תצאי מכאן והוציאו אותי עד שנרגעתי.... לי היה הכי נכון וטבעי לבכות אבל כולם תרגמו זאת כחולשה וכעסו עליי....

שיריה

New member
סיגל,

כשקראתי את ההודעה הראשונה שלך כאן, חשבתי לעצמי, "ברור, שלהיות חזק זה להרשות לעצמך ליפול, ולנוח, להישען ולבכות..." אבל אז, קראתי את ההודעה הזאת שלך, וכן, אני מבינה סיטואציות שבהם אני הייתי מעדיפה למשל, שאדם ישמור קור רוח, ויהיה חזק... בשבילי. כי אני צריכה אותו חזק באותו רגע. כי באותו רגע כואב לי מספיק בגלל עצמי, ואני לא צריכה לדאוג לאדם אחר, גם אם זהבמחיר האותנטיות שלו. לאחרונה, למדתי קצת על הגוף לי, בהשראת כוכב נולד
ואני חושבת שהשילב האופטימלי, הוא של חוזק וגמישות , החוזק מאפשר לך שליטה (לאו דווקא במובן השלילי שלה אלה במובן של יכולת החלטה מודעת איך היית רוצה להתנהג ברגע מסויים) והגמישות מאפשרת את מרחב הפעולה. זה שילוב, ואיזון, כמו כל דבר בחיים,ואפשר גם לבכות, ובכל זאת לשמור על שליטה ואפשר גם ליפול ולשמור על שליטה, ואפשר לנוח ולשמור על שליטה. והכי חשוב, אפשר להיות אותנטי ולשמור על שליטה כן. חוזק זה שליטה, במובן החיובי שלה,

...

אהמ... שאלה טובה.כשקראתי את ההודעה שלך,הרהרתי כמה דקות. האמת... כשהייתי יותר צעירה,תמיד החשבתי את עצמי כאדם חזק ובטוח בעצמו ששום דבר לא ישבור אותי. אבל היום אני מבינה שזה פשוט יהירות.אני מודה ששנים רציתי להיות כל הזמן בשליטה...כדי להרגיש שאני חזקה. היום כשאומרים לי שאני בחורה חזקה ואני תוהה לעצמי "אני? אני חזקה?..." לא מתחברת לזה. אני אומרת שאני בסך הכל בן אדם אנושי. אולי בעצם להיות חזק זה להיות אנושי כפי שהוא.בלי מסכות,בלי שקרים,בלי שליטה...

seaגל

New member
גם

אני חושבת שאדם חזק זה אדם אותנטי שלא מכסה את מה שמרגיש או מסתיר מה שחושב אבל לפעמים זה כל כך מתנגש עם התגובות שאני מקבלת ... כל החיים גידלו אותי לשתיקה כי שתיקה זה כוח אני שחושבת שדווקא לדבר ולשתף זה חוזק תמיד אתפס בבית כמישהי חלשה שלא יכולה לשמור דברים לעצמה או כל החיים לימדו אותי שלבכות זה מיותר וילדותי וכל פעם כשאבכה אתפס כחלשה וחסרת עמוד שידרה. יש כל כך הרבה דוגמאות...

יקרתי...

אל תוותרי על עצמך בשביל אחרים. אחרים לא תמיד יודעים איך להתמודד מולך כשאת בוכה. אחרים לא תמיד יודעים להיות שם בשביל אדם קרוב כי הם פוחדים מעצמם. אחרים לא תמיד יודעים להקשיב... חברה שלי פעם אמרה לי משפט מאוד יפה חוזק בא כשמפחדים מחולשה. אם הם לימדו אותך בדברים שלא מתאימים לך ואת אחראית האם לקבל אותם או לא.

ה מוזה

New member
היום אני יודעת

שכשמישהו אומר לי "תהיי חזקה" זה אומר : שהוא לא מסוגל להכיל את כל כולי . היום אני יודעת שצמד המילים הללו מעיד על האומר אותן יותר מאשר על כל דבר אחר זה אומר שהוא לא מסוגל להתמודד עם התחושות שלי,הרגשות שלי. פעם חשבתי שזה אומר שצריך לשמור בבטן ,שזה להיות חזק כי האמנתי לאלו שאמרו לי "תהיי חזקה",חשבתי שאם אני אנשוך חזקחזק שפתיים ואני אעשה כזה פרצוף רציני חזק ,אז אני גם אהיה חזקה . היום אני כבר מרשה לעצמי פינות של חסד בהן דמעות הן עוצמה ואינן נתפסות כחולשה ,אני לא יודעת למה אנשים חושבים שאם אני עצובה או בוכה בלי להסתיר זו חולשה להיפך,צריך הרבה חוזק פנימי בכדי להיות שקוף ואמיתי

seaגל

New member
אני

מרגישה היום שלהיות חזקה זה באמת להיות אמיתית ולעיתים אנשים רוצים אותי חזקה כי הם מפחדים שאם אני אהיה חלילה אנושית ואתפרק הם לא יעמדו בכך.... מעניין מה כל כך מפחיד בלהיות עצוב או לבכות מה כל כך מפחיד שמעדיפים שתיקה על תקשורת...

רעוּת

New member
...

רק לפני כמה ימים חברה שלי אמרה לי "לך אני דואגת רק כשאת לא בוכה ולא כשאת בוכה", כי כשכואב לי באמת, אז אני משתמשת בהומור שחור ואני צינית, וכשאני בוכה זה אומר שאני מתמודדת עם זה. אני יודעת שלידה אני יכולה לבכות...

ה מוזה

New member
אולי

כמו שאמרו חכמים "הפוסל במומו-במומו פוסל" או בפרשנות שלי,כולנו בעצם מראות זה לזה והפחד של אלו הפוסלים דמעות או כל ביטוי רגשי הוא הפחד שלהם ,המקום שבו הם מפחדים לגעת בעצמם את מכירה את זה ,כשמישהו בוכה מולך ,גם את פתאום בוכה ? אלו שאומרים "תהיי חזקה" או " אל תשברי" פשוט מלאי בעתה ופחד שחלילה וחס הדמעות שלך יגעו בבטן הרגישה שלהם מלאת הדמעות שהם לא מרשים לעצמם להראות ,את[לדוגמא] מראה למולם . וכשאנשים לא רוצים/יכולים/מוכנים/מסוגלים להתמודד עם המראה הם שמים הרבה מייק אפ להסתיר את הפגמים הקטנים תחשבי כמה זה מפחיד להם ,לעמוד מול מראה ואין מייקאפ בהישג יד?
זה לא שהם מפחדים שאת תהיי חלילה אנושית,זה שהם מפחדים שהם חלילה יהיו אנושיים

לנושנוש

New member
חלשה= מטומטמת= רע?

חולשה זה שלילי? אנחנו כל כך אוהבים לסדר כל דבר על מדפים ולקטלג לטוב ולרע. מה רוצים ומה לא.

נכון...../images/Emo140.gif

תרשי לי לומר משהו... לא מתפקידנו להסיר מהם מסכות. פשוט לתת להם להיות את מי שהם. הם פשוט עדין לא מוכנים לזה עדין. הם פוחדים וזה בסדר גמור. כשאנחנו באים אליהם מתוך הפחד והם גם יפחדו. וכשנבוא אליהם מתוך מקום של שקט והבנה,הם לא יחושו מאוימים מולנו. יכול להיות שהם יפתחו ויכול להיות שלא. וזה גם בסדר גמור.

למעלה