להיות הורה..

להיות הורה..

חתיכת אחריות יש כאן.. להיות הורים שגרים בנפרד..האחריות היא פי2.. והנער שלי.. גורם לי קצת פחות לבטוח בו..קצת פחות להאמין לו..קצת יותר לבלוש אחריו קצת יותר לקצץ לו שעות עם חברים.. והוא יודע..שברגע שהאמון שלי אליו ובו יפגע..יהיה לו מאוד קשה לרכוש אותו בחזרה..וגם אם יצליח..זה אפע'ם לא יחזור לכמו פעם.. והוא מתבגר.. ואני הורה כמו כל הורה... אתמול הוא ביקש..לא ללכת לאבא כי יש לו מסיבה אצל חבר<יום הולדת> היום..כשחזרתי הביתה.. התאכזבתי..כי כשאתה מגלה שמשקרים לך..זה לא נעים במיוחד כשזה הבן שלך.. התקשרתי לאביו..סיפרתי.. אין חברים השבת..יש שבת ושיחה אצל אבא.. בקצור.. חתיכת אחריות.. והנער.. מתחיל לעשות את החיים מעט מסובכים יותר... זה לא המעשה..זה לא משהו שכל נער בגילו עובר וינסה ומתנסה זה לא פגיעה בעצמו באחרים..ברכוש... זה השקר.. זה הידיעה שמעכשיו פחות אבטח בו.. וזה מסבך גם לי את המחשבות שגם ככה מסתבכות לבד.. זהו.. ואמא לי אומרת.."חכי..זאת רק ההתחלה.."

גלי10

New member
ואני שואלת

ממה נובע הצורך לשקר? ספציפית וכללית. כשתמצאי את זה , אולי זו לא תהיה "רק ההתחלה" ןלא יהיה הצורך בשיחות ממוקדות של "אחרי"

הממ..

כי אם הוא היה מבקש..היה ברור לו שהתשובה למקרה הצפסיפי הזה תהייה.. לא! בלי שום אפשרויות לויכוח..

גלי10

New member
לא

חפשי יותר עמוק
רמז: למה זה צריך להיות כל כך ברור?

אחד הדברים שלי כהורה..

זה לא לחפש היכן שלא צריך לחפש..רק כדי למצוא סיבה.. הילד שיקר..אולי היתי כותבת "טעה" בשיקול דעת..וכך זה היה נשמע פחות בומבסטי.. גיל כזה.. שיש בו הכל מהכל.. וכמו שכותבת כאן על כמה שהוא ילד אהוב ומוכשר ועוזר..ויפיוף להפליא ..ואני לא פעם ולא פעמיים מתגאה בו.. זה לא סותר את העובדה שהוא עדייו נער מתבגר.. הוא כמו כל נער אחר..רק שהוא שלי..

גלי10

New member
"אני מתאמן בלהיות מתבגר"

זו התשובה שאני מקבלת מהג'וניור שלי כשנעשים דברים שהם לא תמיד לרוחי. דברים שנגמרים בדרך כלל בצחוק פרוע {של שנינו}. שקרים לא אמורים להיות כלולים בזה. הנחמדוּת והמוצלחוּת שלו לא רלוונטים לנושא. טעות בשיקול הדעת זה אולי לא לדבר על משהו, אולי לא לפתוח דברים. או לפתוח אותם חלקית. טעות בשיקול דעת זה רק עד הקטע שבו הוא ממש אמר דבר שבפירוש לא נכון. המחשבה להגיד את זה - זו הטעות {או לא} בשיקול הדעת. להגיד את השקר , כבר לא קשור להתבגרות. [האם אין מבוגרים שלא אומרים אמת מעשרות סיבות ?] קשור להרבה סיבות אחרות. לא רואה סיבה למה לא לדעת אותן. למה לא לכוון מהלכים של {מילה גסה} "חינוך" או "דרך חיים" - לפני שזה קורה. חלילה לא אומרת שלא חינכת לא לשקר, זה לא ה"אישיו" וברור שזה לא נכון לאמר את זה. בעניין החינוך ודרך חיים התכוונתי להתנהלות כללית של הנער מול "לאווים" מוחלטים שההורים מעמידים בפניו והשאלה היא למה צריכים להיות "לאווים" כאלו ידועים מראש שלא ניתן לדבר עליהם . לדעתי זה הדבר ששם לו את המוקש וכיוון אותו לאמר דבר שיקרי. לוּ היה יודע שכל נושא (לא כולל חשמל , אש וכאלו
) ניתן למשא ומתן , אולי לא היה בזה צורך. שנאמר : גבולות , גבולות , אבל ג מ י ש י ם

גלי ...יווו איזה יופי...

האמת הגבתי להודעה הראשונה שלך ופתאום ראיתי שהגעתי לתגובה אחרת שלך ששכתי לציין בהודעת התיקון לאיזה מהם טוב בקיצור בסתבכתי מהתחלה ועד הלום אבל איך ידעת וסימנת יפה לך אין מי שיסביר לי לומדת מהטעויות שלי נו גם כך אמרו חכמנו ש"מטעויות למדים"

ozzz64

New member
אנחנו עושים משמרות .

שמח שהתגעגע אלי , גם אני אלייך .

מזל חי

New member
הסברתי לבנים מה הסבירו לי פעם

"פעם אחת תשקר ועוד פעם תשקר וכבר לא יאמינו גם לאמת שלך" מבאס אני בעד פתיחות תמיד מנסה להסביר להם שהאמת פחות מסובכת ופחות גרועה ממה שהם חושבים מאשר הנושא עצמו. בנתיים זה יחסית עובד .."אמא עשיתי משהו לא בסדר".."אמא לא סיפרתי לך את הכל"

ל י M ו ר

New member
את

מהקריאה של המילים שלך שתמיד הם עליהם קשה שלא להבחין כמה את אוהבת,ודואגת וחברה. כמה שאני חוששת מהגיל הזה אבל לפעמים צריך להיות רק אמא בלי חיבוק או ליטוף פשוט לחנך ,להציב גבול. ויודעת ששכל שגודלים זה קשה ומשאיר טעם רע בפה. פשוט הפעם מתחשק לשלוח חיבוק של אמא אמא של מתבגרת קטנה

למעלה