כן זה מחליא מכעיס ועצוב ... אותי מעניין למה כאן .. אין הרבה נשים בעמדות מפתח עיסקיות.. בפוליטקה .. מדוע עדיין יש הפרשי שכר בין המינים באותו מקצוע.... (אותה הגברת בשינוי אדרת...)
מרחק שנות אור והמרחק הגיאוגרפי ... קראתי את כל הכתבה והזדעזעתי אבל ביננו ... השאלות שלי על כאן ועכשיו יותר מענינות אותי ... אולי על זה תהה לי ולך ולהן העצמה נשית הכוח לשנות .. אנא עארף .. זה מה הייתי רוצה לפחות..
על שיוויון זכויות. כי אין דבר כזה. לא כיוון שלא רוצים לתת אלא כיוון,שלא ממש כדאי לקחת. כל המשפחה והמבנה החברתי בנוי על אי שוויון והשוויון הבסיסי שהושג עכשיו הוא קו מאוד דק שמפריד בין הזכויות לחובות. השאלה מה עדיף הזכויות או החובות.
לא היה מזיק לכמה נשים שאני מכיר להתחיל ללבוש תלבושת מסורתית אפגנית... וחלקן ממש כאן בפורום. מה שאותי מעניין זה איך מתחילים עם מישהי שם ? אולי היא מכוערת אש? אולי חסרות לה שיניים?
חושבת שלא זוכרות את שמן כי מה שנישאר מהן אחרי האונס והמכות והרעכ וההשפלה זה רק גוף מתחת לבדים בלי נשמה..באיזה מקום כניראה העדיפו לשכוח. ייתכן גם שהשכחה מונעת את ההשפלה והכבוד השמפחתי. כאילו עכשיו היא לא קיימת אז אין סכנה למשפחה? לכי תדעי.. לא הוסבר למה בדיוק הן שוכחות..אך ניראה לי שאולי אלו הן הסיבות.
מצד אחד..ההדחקה..אין נשמה ..בטח לא זאת שחיה לפני האונס..והמכות..והרעב.. ומצד שני שאין שם..אין השפלה..יש כבוד למשפחה. אין כבוד למשפחה אצלם מתחיל ריקוד הדם.. אז בלי שם..אולי היה עדיף להן.. וכיוון שאין לשנות עולם בטח לא אצל המוסלמים.. זה מה יש. מזעזע..אבל זה מה יש.
הן הדחיקו את כל מקרי האונס שעברו, את הרעב, את החרפה שהן עוברות וממקום של הדחקה של החיים הדפוקים שלהן....כאילו הן לא קיימות הן גם לא הצליחו לזכור את השם שלהם כששאלו אותן לשמן. אמרתי מזעזע.