להיות אישה

תימניה

New member
להיות אישה

באפגניסטן זיבה שכיב מספרת, איך זה לחיות במדינה שבה יש רק דרך אחת להבדיל בין חברה לזרה: להסתכל על נעליה.

יערית

New member
זה עצוב

כמו הרבה דברים בעולם שאין שליטה עליהם. אני חושבת שאין מילה כזו אישה באפגניסטן.

רות 2

New member
למה הולכת תימניה עד אפגניסטן

כן זה מחליא מכעיס ועצוב ... אותי מעניין למה כאן .. אין הרבה נשים בעמדות מפתח עיסקיות.. בפוליטקה .. מדוע עדיין יש הפרשי שכר בין המינים באותו מקצוע.... (אותה הגברת בשינוי אדרת...)

d a n i e l s 5

New member
ממש לא אותה גברת...

ואין ספק בעניין ה"אדרת"....שם יש רק "אדרת" אין אשה מתחת. קראת את הכתבה ? שואלת כי לא ממש הצלחתי להבין את הקשר ....

רות 2

New member
הקשר הוא רק לעניין

מרחק שנות אור והמרחק הגיאוגרפי ... קראתי את כל הכתבה והזדעזעתי אבל ביננו ... השאלות שלי על כאן ועכשיו יותר מענינות אותי ... אולי על זה תהה לי ולך ולהן העצמה נשית הכוח לשנות .. אנא עארף .. זה מה הייתי רוצה לפחות..

רות ....לא כדאי להכנס לדיון

על שיוויון זכויות. כי אין דבר כזה. לא כיוון שלא רוצים לתת אלא כיוון,שלא ממש כדאי לקחת. כל המשפחה והמבנה החברתי בנוי על אי שוויון והשוויון הבסיסי שהושג עכשיו הוא קו מאוד דק שמפריד בין הזכויות לחובות. השאלה מה עדיף הזכויות או החובות.

להיות אזרח סוג זין

זה בעצם מסכם את הכל. בעצם בכלל לא אזרחית.. סתם יצור אנושי שאין לו זכויות. חושבת ש סוס, גמל, כלב או חמור,תיש ופרה מקבלים יחס טוב יותר..

מצמרר, אתן חושבות שהן יודעות שם

באפגניסטן שיש חיים אחרים לנשים במקום אחר
מזעזע לקרוא.... למעשה תמיד ידענו על צורות חיים כאלו של נשים בכל מיני מקומות בעולם...

נשים קטנוניות....

לא היה מזיק לכמה נשים שאני מכיר להתחיל ללבוש תלבושת מסורתית אפגנית... וחלקן ממש כאן בפורום. מה שאותי מעניין זה איך מתחילים עם מישהי שם ? אולי היא מכוערת אש? אולי חסרות לה שיניים?

איזה מתחילים../images/Emo35.gif

שם נולדה כבר יש לה בעל.... ולא מצחיק מה שכתבת.... עצוב לחשוב שככה חיות נשים בימינו....

דניאלס

התחלתי לקרוא ולא סיימתי, היה לי קשה להמשיך.. ולא הבנתי... למה הן לא זוכרות את שמן?? בגלל מה??

טראומות..הדחקה..

חושבת שלא זוכרות את שמן כי מה שנישאר מהן אחרי האונס והמכות והרעכ וההשפלה זה רק גוף מתחת לבדים בלי נשמה..באיזה מקום כניראה העדיפו לשכוח. ייתכן גם שהשכחה מונעת את ההשפלה והכבוד השמפחתי. כאילו עכשיו היא לא קיימת אז אין סכנה למשפחה? לכי תדעי.. לא הוסבר למה בדיוק הן שוכחות..אך ניראה לי שאולי אלו הן הסיבות.

למה כזה פרצוף?

מצד אחד..ההדחקה..אין נשמה ..בטח לא זאת שחיה לפני האונס..והמכות..והרעב.. ומצד שני שאין שם..אין השפלה..יש כבוד למשפחה. אין כבוד למשפחה אצלם מתחיל ריקוד הדם.. אז בלי שם..אולי היה עדיף להן.. וכיוון שאין לשנות עולם בטח לא אצל המוסלמים.. זה מה יש. מזעזע..אבל זה מה יש.

d a n i e l s 5

New member
הדחקה.

הן הדחיקו את כל מקרי האונס שעברו, את הרעב, את החרפה שהן עוברות וממקום של הדחקה של החיים הדפוקים שלהן....כאילו הן לא קיימות הן גם לא הצליחו לזכור את השם שלהם כששאלו אותן לשמן. אמרתי מזעזע.

למעלה