להיות אישה

shir3001

New member
להיות אישה

נאלצתי להיות אישה בעל כרחי. עוד כשהיתי ילדה.
ושנים לא רציתי את הנשיות הזאת. שנאתי אותה וגם את הילדה שהיתי, שבתוכי. רציתי לגרש אותה ממני.
הגוף היה רע, בוגד ורע. מרגיש מדי, זקוק מדי, פגיע.
לא היה בטוח להיות אישה, ילדה בעולם הזה.

היה לי היום רצון לצעוק, לכתוב בפייסבוק בריש גלי שכואב לי, כואב לי להיות אישה.. אבל המחשבות על החשיפה עצרו אותי. אז אני כותבת פה. מרגישה פה יותר בטוח.

ולא רוצה לא רוצה לשתוק עוד, להשתיק את הזעקה, לנשוך שפתים, להפנים את הכאב והכעס ולתת להם להחריב אותי מבפנים.

זהו יום להיות אישה, שלמה, בטוחה, צועקת, בעלת קול, חזקה, לא מתנצלת, לא נאשמת תמיד לא קורבן.

אמן.

noya54

New member
*טריגר מעליי*

לא לכל אחת החשיפה מתאימה, לי אישית זה עזר לשחרר משהו..עם כל הפחד שהפרצוף שלי מרוח בעיתון- התגובות שקיבלתי (אומנם לא מהמשפחה) היו מאוד מחזקות.. חשיפה לא פותרת הכל, מה גם שזה מאוד אינדיבדואלי.. אבל אם בוער לך הצורך לשבור את השתיקה- אולי זה ישחרר גם אצלך משהו.. זה לא פותר הכל, אבל מעט מקל עליי בכל אופן.. אם זה ממש בוער בך כמו שהבנתי שווה לשקול עם הפסיכולוג/ית.. חוץ מזה מזדהה איתך ואין לי מה להוסיף.. שולחת חיבוק

בנשיר

New member
גם אצל בנים זה דומה . לדעתי לא טריגר

יופי שכתבת . להיות אישה מותקפת ומתמודדת זה לא שונה בהרבה מילד מותקף . השיקום הוא תהליך תמידי בעוצמות שונות .
תודה ואמן על שכתבת

shir3001

New member
תודה בנשיר

אתה צודק.
יום האישה העלה בי את התחושות האלה לגבי הנשיות.
מישהי כתבה בפייסבוק שהיא מבכה וחוגגת את הנשיות שלה מדי יום, וזה נכון גם בשבילי. העולם לא מגן על נשים וילדים. וזה עצוב. תחושת החוסר מוגנות עצומה גם אצל נשים שלא נפגעו בילדות.

והאבסורד הוא שאני עדין שותקת, מפחדת ולכאורה מגנה בשתיקתי על הפוגע ועל אלה שהתעלמו ואפשרו את הפגיעה.
או הבושה משתיקה אותי...

השיקום הוא אכן מלאכת חיים...
תודה על תגובתך.

noya54

New member
לי זה כן קצת טריגרי

כל העיניין של נשיות ילדות ותחושות זה כן נוגע בנקודות מהעבר.

noya54

New member
ואגב

אני אטמתי את עצמי וניסיתי להימנע מלקרוא באופן כללי גם בפייסבוק דברים על יום האישה, כי כמו שזה קשה לה גם לי... ובתחושות מין הסתם אני מזדהה ובימים האחרונים אני במצב ממש קשה , יודע מה אפשר לכתוב שזה אולי טריגר..

shir3001

New member
באמת התלבטתי אם לכתוב טריגר בכותרת

לא היתי בטוחה אם מה שכתבתי הוא טריגר או לא...

liorah1

New member
שיר יקרה

שיר יקרה,
מאחלת לך להיות אישה, שלמה, בטוחה, צועקת, בעלת קול, חזקה, לא מתנצלת, לא נאשמת תמיד, לא קורבן כל יום במשך השנה.
שולחת לך חיבוק,
ליאורה

למעלה