להחליק 220 ק"מ elfstedentocht

חנהר

New member
ומה עם לצפות בתחרות?

ayala26

New member
תחרויות ספורט לא מעניינות אותי כל כך

יכול להיות שיצא לי לראות קטעים כי בטח חבר שלי ירצה לצפות. אני בקושי צופה בטלויזיה וכמעט אף פעם לא מתיישבת במיוחד מול המכשיר כדי לצפות במשהו.

חנהר

New member
האמת שגם אני לא מרבה

לצפות בטלויזיה, תמיד אני חושבת שצריך לעשות משהו, אבל מתחילת שנת 2012 החלטתי שלפעמים לא לעשות כלום זה טוב לנשמה.

ayala26

New member
כן

יש בספריה גם מעט ספרים באנגלית אבל אלו כמעט אך ורק ספרים מהג'נר רומן רומנטי ואלו אני לא קוראת.

ayala26

New member
יש כמה

אוהבת את הספרים של הנינג מנקל (שבדיה) - הספרים על אפריקה למרות שעכשיו אני קוראת ספר מהסדרה של ספרי המתח שלו. מריאנה פרדריקסון (שבדיה) קאדר עבדולה (הולנד) הרמן קוך (הולנד) אבל בעיקר קוראת לפי נושאים, אני קוראת על אפריקה או ספרים ביוגרפיות של נשים.

ayala26

New member
יכול להיות

אני נהניתי מספריו שקראתי ודניאל סטיל קראתי לפני 20 שנים. אולי אנסה אותה שוב בהזדמנות.

אני לא צלחתי את הארוחה שלו

איזה שיעמום קולוסאלי! דניאל סטיל היא מייגעת אחרי ספר שני, אבל לפחות הצלחתי לקרוא יותר משני ספרים שלה. אני קונה ספרים, או יותר נכון לתקופה - מורידה מהטורנט הקרוב למקום מגורי.... בין 800 הספרים על האייפד שלי יש את כל אלה שמעניינים לי לקריאה ברצף, ביניהם גם 37 הספרים הראשונים של discworld של פראצ׳ט (את החדשים דווקא יש לי על המדף). אני כרגע במספר 7. וספריו של ניל גיימן וכמובן הספר האולטימטיבי של שני הסופרים יחד good omens שאני מתענגת עליו כל פעם שאני קוראת בו שוב ושוב (חובבת פנטזיה קומית אנוכי)

TatyBar

New member
אני רק קונה...

משום מה, לא מצליחה להתחבר היום לקטע הזה של הספריה.. כשהייתי ילדה, הייתי מנויה בספריה העירונית והייתי תולעת ספרים, ונהגתי להחליף כמה ספרים בכל שבוע. אבל אני כל כך אוהבת ספריות של בית, ארונות ענקיים עם המוני ספרים, והחלום שלי (ושל בעלי בדיוק אותו דבר) הוא שתהיה לנו ספריה כזו, כמו שיש בבתים הישנים, חדר שלם שכולו ספריה ענקית מעץ... אז רשמתי את הבת שלי לספריה - אבל היינו בדיוק פעם אחת. כי היא תולעת ספרים כמוני... ויש לה כבר ספריה ממש גדולה משל עצמה בבית. לא מצליחה עם הספריות הללו... פשוט קונה ספרים. אגב - "ארוחת הערב" היה מעניין. את "חדר" קראתי בעקבות המלצה שלך. וזה ספר מטריד באופן בלתי רגיל..... ממש מטריד. ודרך אגב - בהתחלה, לא היה בחנות את הספר באנגלית. אז קניתי בעברית. והתרגום עושה שימוש מכוון בטעויות שפה (כאילו כדי לנסות להעביר את שפת הדיבור של הילד כמו שהיא כתובה באנגלית) - וזה כל כך עצבן והרתיח אותי (כמו לכתוב אני ייעשה במקום אעשה) - שאחרי עמוד וחצי לא יכולתי להמשיך. לא יכולה לסבול את השפה הזו. אז קניתי באייפד את האנגלית. וקראתי בלי הפסקה.... וכמובן שאח"כ הייתי חייבת לקנות את הספר עצמו... כי באופן כללי - גם לספרים באייפד ממש לא מתחברת. צריכה ספר. פיזי. עם סימניה. וצריכה אותו אצלי בספריה בבית.

מה שתיארת על הספר חדר - מזכיר לי למה שפת מקור היא תמיד הרבה יותר מוצלחת ושיש ספרים שאפעס... לא ניתן לתרגם... למשל - אני תוהה עדיין איך תרגמו את טריינספוטינג לעברית. ספר מדהים ומזעזע (הסרט מאוד מעודן...) שעובר וזורם ונכנס לעצמות הרבה בזכות הצורה החזותית בה הוא כתוב (כל דמות פונט אחר ובפרק נפרד) וגם השפה המאוד מדוברת שלא יכולים לעבור נכון ולהעביר את המסר של הספר בשום שפה אחרת מלבד אנגלית מדוברת במבטא סקוטי כבד. זה ספר מדבר, אם אפשר לקרוא לזה ככה (מאוד ממליצה, אגב - רק צריך הרבה אורך רוח, לקרוא את 30-40 העמודים הראשונים (או כמה שלוקח כד שמתחילים לשחות בשפה), לחזור אחורה ולהתחיל מהתחלה) - וזה די נכון לכל ספריו של הסופר (אירווין וולש)... אחרי שמסיימים את הספר - עוד יותר כדאי להמשיך אל ספר ההמשך, שנקרא "פורנו" ומספר על אותה חבורה 10 שנים אחרי (וכתוב באותה צורה) - נפלא! === גם את "איה פלוטו" אי אפשר ממש לתרגם... === מצד שני - התרגום לאנגלית של האמן ומרגריטה זכה בפרסים חשובים ונחשב לאחד התרגומים המוצלחים ביותר אי פעם...

ayala26

New member
יש תרגומים מוצלחים

אבל יש ספרים שבהם השפה עצמה היא מרכיב חשוב בסיפור עצמו ואז התרגום מאבד, כמו הספר חדר. אבל ספרים משבדית אני ממילא לא אקרא בשפת המקור אז אני די נהנית גם מהתרגום להולנדית. בדיוק עכשיו קראת ספר משבדית.

erendiz

New member
ולמעוניינים:

שרת ויקיפדיה הולנדי המוקדש כל כולו למסע י"א הקרתות, ובו סיפורים, ביטויים, שירים, תצלומים, קריקטורות, היסטוריה, חידונים ושאר ירקות: http://elfstedenwiki.vpro.nl/

למעלה