להורים לבנים,

yulilior

New member
להורים לבנים,

טוב אז אני אמא ל 2 בנים (2, 4.5) יש לי שאלה? האם אי פעם לשירותים שלי לא יהיה ריח של שירותים ציבוריים? אני משתגעת!!!! זה רק אצלינו או שגם אצל אחרים? למה? למה? הם לא מכוונים?

r i n i

New member
בתור אמא לארבעה - לא, לעולם לא

אז יש לי ארבעה בנים + בעל ומדי פעם יש דה זוו של תחנה מרכזית. כשהיו קטנים ועדיין ישבו הם הצליחו "לצלוף" לארונות שנמצאים מול השירותים, כשניסו לעמוד הרטיבו את כל הקיר והאסלה. כשהגיעו לגיל שכבר עמדו בביטחון להשתין בשירותים ביקשתי מהבעל שיסביר להם איך מכוונים (מיותר לציין שזה לא עזר). פעם כששאלתי למה הם מפספסים, בגילוי לב אמר לי "את לא יכולה להבין את זה..." מס' 2 ישב במשך הרבה שנים, הוא טען שככה נוח לו, אני לא העזתי לצאת נגד זה, רק לבעל זה הפריע שהילד "יושב", מאז עברו הרבה שנים והילד "עומד"!

האמת?לא יודעת על מה את מדברת...

אצלי אין ריח כזה. אולי העובדה שהבן שלי קפדן מטבעו עושה את ההבדל.

לפעמים מצטבר ליכלוך בין הדפנות של האסלה ../images/Emo5.gif

שמאוד קשה להוציא ומשם מקור הריח ולא מטיפות שתן פה ושם. לנו זה קרה לפני כמה שנים ואחרי נקיונות יסודיים עם כל החומרים בעולם קנינו אסלה חדשה ובזה נגמר הסיפור. תודה לאל!

yulilior

New member
אצלינו- זה בגלל שהם לא מכוונים

ז.א. הם מכוונים אבל לא עד הסוף. עשיתי תצפית על הגדול והוא מכוון אבל כשהוא מרגיש שזה כבר הסוף הוא פשוט עוזב את הבולבול וכמובן הכל מתפזר מאחורי האסלה. כל יום בערב אני צריכה לשתוף את הרצפה בשירותים בגלל הריח. יש לי עוזרת פעם בשבוע- לא נעים לי בטירוף ממנה אז אני מנקה את השירותים שלהם לפני שהיא באה.

בלת"ק - אצלינו הוא מכוון נהדר

תתעקשי ללמד אותם איך מכוונים. תדביקי מדבקה או סימן קטן עם טוש במקום שהם צריכים לכוון אליו ושיתאמנו. אל תסכימי למצב הקיים, זה בכלל לא מובן מאליו.

yulilior

New member
הם מכוונים אבל לא עד הסוף

אין להם סבלנות. לקראת סוף הפיפי הם כבר עוזבים את בובלבול ומשתינים לכל עבר.

אז תלמדי שאסור לעשות ככה

ואם לא את אז שהבעל יסביר. ואפשר לערב אותם או לפחות את הגדול בניקיונות. גם לא תמיד יש להם סבלנות לצחצח שיניים, לאסוף את הצעצועים או לחכות שתתייחסי אליהם בלי לצרוח אמא אמא אמא ולמשוך לך בשרוול, אז מה?.

yulilior

New member
הבעיה היא

שכל הדברים שציינת , אני יכולה לעמוד לידו ולהתעקש אבל בעניין הזה אני לא יכולה ללכת אחריו כל פעם שהוא עושה פיפי ולוודא שהוא מכוון עד הסוף. דיברתי איתו והוא אומר שהוא משתדל - מה עוד אפשר לעשות?

לא יודעת מה להגיד לך

הגדול שלך בן חמש, לא? אז אפשר לדבר איתו אני מניחה. להגיד לו שאת לא כועסת ומעריכה מאוד את זה שהוא משתדל, אבל כנראה שהוא לא משתדל מספיק. לשאול אותו איך אפשר לעזור לו להשתדל יותר? אולי להזכיר לו כל פעם? אולי לשים ציור מצחיק על הניאגרה שיזכיר לו? אולי הוא רוצה שאבא יכנס איתו כשהוא בבית לעזור לו? אולי הוא אפילו מוכן שאת תכנסי איתו? להסביר לו מה הסיבה להתעקשות שלך - שכשפיפי נופל על הרצפה או על האסלה יש ריח וזה לא נעים לאף אחד בבית, גם לא לחברים שלו ושלכם שבאים לבקר, ושאת צריכה לנקות כל פעם וקשה לך. אם זה תמיד נופל באותו מקום אז אפשר גם לתת לו מטלית (או מגבונים) ולבש ממנו לנקות אחרי שהוא משפריץ.

זה נכון צריך לדרוש אבל....

זה לא משהוא שנשלט כמו לסדר את החדר. אני גם מעירה לבן שלי שהוא עוד שניה בן 5 אבל לפעמים בבוקר הוא קם העיניים עוד חצי סגורות ומתפספס. היו כמה פעמים שפספס בגדול מייד הוא קיבל סמרטוט רצפה לנגב ולנקות אבל ישנה בעיה שכאן אי אפשר לתת לו לקרצף עם אקנומיקה או כל חומר אחר והפיפי מסריח כי הוא נדבק על הקיר מאחורי האסלה ועל הרגל ומה לא... ומכיוון שאני לא מצויידת באבר הגברי אני צריכה לסמוך על המילה של כמה גברים (אבות לבנים) שכשדיברנו על זה פעם בחבר'ה והם אמרו שלפעמים כמה שמשתתדלים יש ליצור חיים משל עצמו (קופץ, משפריץ..) אז גבר מחונך מנקה אחריו ילד קטן עוד לא...

../images/Emo6.gif

גם אצלינו זה היה ככה בהתחלה, הוא רצה לסיים מהר ולרוץ הלאה לענייניו -בדיוק כמו שתארת. עכשיו יש לו סבלנות לחכות עד הסוף אבל לא תמיד ההתחלה "קולעת". אני מוצאת את עצמי מנקה אחריו די הרבה.

a g 2 7

New member
../images/Emo66.gif3 בנים +בעל

אז נכון שהקטן בן 4 חודשים ... אבל כל השאר...
פעם ביום אני שופכת אקנמוקיה....וזהו ....
הבן השני שלי בן 3 אז בקושי מגיע בכלל לאסלה...ולכוון....
אז כבר התרגלתי לשפוך אקנומיקה...

למה בקושי? שימי לו שרפרף.

תומר כבר מגיע בלי...(אומנם על קצות האצבעות,אבל עדיין) והוא נמוך יותר..

a g 2 7

New member
שעומד על השרפרף יותר מידי גבוהה

ואז בכלל ... הוא עומד על קצות האצבעות...

רונית י

New member
לגבי הריח

אוקנומיקה תפתור את הבעיה. יש גם היום בשמים מיוחדים לשירותים שמפיצים ריח טוב. בעניין השני אולי בעלך צריך להסביר?
עם הגיל אני מאמינה המיומנות תשתפר, לדעתי עזבי אותם, במיוחד הילד בן השנתיים.

mAmA MiSiSiPi

New member
לא רק לכוון, צריך גם לנער

אחרת כשהם זזים אחורה להרים את התחתון הם מטפטפים , טיפה לטיפה מצטברת ולא מבינים מאיפה הסירחון. {אני גם מנקה בכלור לפחות פעם ביום את השירותים גם אם אין ריח}

למעלה