להודות בטעות

m i c h a l i

New member
להודות בטעות

לפני כחודש יסמין (כיתה ב') החלה להחמיץ פנים בכל יום כשהלכה לבית הספר. כששאלתי לפשר הפרצוף היא ענתה שהיא לא אוהבת את בית הספר (למי שזוכר ביה"ס נסגר והילדים פוזרו בין בתי ספר אחרים). טענה שאין לה חברים ושהיא לא רוצה ללכת לבית הספר. חיכיתי אחרי החגים. חיכיתי עוד קצת אחרי בתקווה שאולי היא תשנה את דעתה. מיום ליום זה הפך לגרוע יותר. היא היתה בוכה בכל לילה לפני השינה. היא היתה הולכת עצובה לבית הספר וזו ילדה שהיתה בעבר רצה בשמחה לכיתה. ובשבוע שעבר זה התחיל להשפיע על הלימודים בכיתה. הערות ביומן וכו'. נאלצתי להודות שעשיתי טעות. רוב החברים מבית הספר הקודם נרשמו לבית ספר אחד ואותה רשמתי לבית ספר אחר מכל מיני סיבות. לא חשבתי שתהיה לה בעיה חברתית כי היא תמיד מוצאת את מקומה בין ילדים אחרים ומתחברת בקלות. ביום שני הייתי בעירייה. ביום שלישי היינו בביה"ס החדש. ביום רביעי היא כבר התחילה ללמוד שם. אי אפשר לתאר את ההבדל . הילדה פשוט פורחת וכך אני רגילה לראות אותה. חבל שחיכיתי 3 חודשים אבל שמחה שעשינו את השינוי. ביום רביעי היא גם עברה את המבחן לאיתור מחוננים בביה"ס החדש וסיימה במקום הראשון בכיתתה עם מעל ל100 נקודות (זה אפשרי בכלל?) עכשיו היא זו שמעירה אותי בבוקר ומאיצה בי ללכת מוקדם יותר לבית הספר . סוף טוב הכל טוב רציתי רק להוסיף, שחשוב להיות קשובים אליהם ואל רחשי ליבם כי לפעמים גם הם יודעים כמונו מה טוב בשבילם

magic40

New member
נהדר

האושר שלהם שווה את הכל ואת חיכית 3 חודשים וזהו הקשבת ושינית זה מה שהכי חשוב סוף טוב הכל טוב

אמא אמיצה../images/Emo20.gif

זו אמא שיכולה להסתכל לתוכה, להודות בטעות ולתקן. וכן, ילדים יודעים הכי נכון מה טוב להם. אני מאמינה בהקשבה הזאת ולא בהנחתת אמיתות שלנו עליהם. כי יסמין יודעת מה טוב ליסמין

מאמי 29

New member
אני בהחלט יכולה להבין אותך

גם לי בשנה שעברה היה מקרה דומה ביתי התחילה גן חדש ומהר מאוד הרגשתי בשינויי כמו בכי בלילות והרטבות שלא היו מעולם גם בגמילה מטיטולים הפכתי עולמות כי מכתבים לא הועילו בשיט והעברתי אותה גן החיוך שלה כשלקחתי אותה לגן החדש אמר הכל וגם התודה חשוב לציין שכאשר שאלתי אותה אם טוב לה בגן היא ענתה לי שכן אבל בכל זאת משהו אמר הרגיש לי אחרת חשוב להריש ולא רק להקשיב זאת דעתי כי לפעמים הם פשוט פוחדים להגיד

א ש לי

New member
ילדים יודעים מה הכי טוב בשבילהם?

משפט חזק מידי ומכליל "העברתי" את ילדיי לקיבוץ תמיד ידעתי שילדיי מאושרים לא ידעתי שאפשר להיות מאושר יותר:) הם חששו בתחילה, מובן וברור שלושה חודשים אנחנו כאן הם בעננים ואני בכלל מרחפת מאושר.

a44

New member
מוצאת שזה קשה

כי לפעמים אנחנו חושבים שאנחנו יודעים מה הכי טוב עבור ילדינו....

נסטיה5

New member
כל הכבוד!

תמיד צריכים להיות קשובים לילד. ילד צריך ללכת לגן / בית ספר בשמחה. אם לא טוב לו שם והוא לא שמח ללכת סימן שמשהו לא בסדר שם. כל הכבוד שהקשבת לבת שלך!

למעלה