להגיע לבד לקנדה עם...

Josman

New member
להגיע לבד לקנדה עם...

200 אלף שקל, זה מספיק כידי להתחיל את החיים מאפס בתור רווק, ולבד לגמרי בלי שום תמיכה?
ומה הסיכוי להתרגל למזג אוויר בקנדה? או בעצם כמה זמן לוקח להתרגל?

PuffDragon

New member
זה תלוי בהרבה דברים.

לאן אתה מגיע?
מה רמת החיים שאתה מצפה/צריך ?
יש לך השכלה ו/או מקצוע?
והכי חשוב - באיזה סטטוס אתה מגיע לקנדה?
&nbsp

Josman

New member
"קומבינה"

ללא שום מקצוע שמתאים לדרישות שלהם. הייתי טכנאי מטוסים אבל לא יודע אם זה מתאים. פשוט דרך הסוכנות היהודית כמו שעשה מישהו שהכרתי אבל אני לא בקשר איתו.
הוא קיבל אישור תוך שנה וחצי להליפקס בלי שום תואר או מקצוע, ובלי ידע באנגלית.
הוא גם בלי משפחה,לבד,רווק. נסע לפגישה עם הסוכנות היהודית ל10 ימים ולאחר מכן,
הם אישרו לו שהם מוכנים לקבל אותו. הם עוזרים לו,מוצאים לו עבודה,עוזרים להתאקלם,מקבל ויזת עבודה, אבל תוך כידי הוא חייב לתרום לקהילה כמה שנים, ואסור לו לעבור למקום אחר בזמן הזה.
כמובן שכל זה הוא עשה דרך עו"ד, וזה עלה לא מעט כסף, אבל בגדול זה הכיוון.
&nbsp

PuffDragon

New member
נשמע לי כמו סיפורי מעשיות. עד כמה שאני יודע, אין קומבינות.

זה ממש לא פשוט לקבל ויזת עבודה, המעסיק חייב להוכיח לרשויות ההגירה שאין מועמד מקומי שמתאים לתפקיד. זה כמעט בלתי אפשרי אם אין לך מקצוע והשכלה. תבדוק טוב טוב שלא מורחים אותך.

פורטי40

New member
לפני שנים התחלתי עם הרבה פחות, אבל...

חייתי כמו חוראני במשך שנתיים וחצי. הלכתי ברגל בִּמקום לקחת תחב"צ כדי לחסוך דולר. גרתי עם שותף לדירה, קנדי, בבניין שנועד להריסה שנתיים לאחר מכן. לא אכלתי במסעדות, לא יצאתי למועדונים. הלכתי לדאנס בר, והחזקתי בקבוק בירה ריק, כדי שלא אצטרך לקנות משקה. קניתי בגדים ראשוניים לחורף , ואז השתמשתי רק בהם בכל התקופה ההיא. לפעמים הלכתי אל הדודה לארוחה ביתית, ולפעמים הם לקחו אותי לאתר נופש בהרי הלורנשנס מצפון למונטריאול, ליום של כיף. בלילות עבדתי בשמירה על בניינים ובימים נתתי שיעורים פרטיים לילדי משפחות חרדיות.
אחר כן סיימתי את הלימודים ומצאתי עבודה, והכל השתנה.
וכמו שנאמר לעיל,חשוב מאד הסטטוס שלך, כדי שתוכל לעבוד באופן חוקי.
אהבתי מייד את מזג האויר בקנדה, יצאתי לטייל בשלג, למדתי להחליק על קרח, לא לקח לי זמן להתרגל. דווקא עכשיו , אחרי שנים רבות שאני בקנדה, אני משתדל "לברוח" למשך חלק מהחורף הקנדי.

dannyk27

New member
ועוד הגעת בתור מהנדס

לא? תאר לך מישהו שמגיע היום עם חוקי ההגירה הנוקשים לעומת התקופה שלך וללא ניירות.

פורטי40

New member
נכון, אבל בלי PR, רק עם ויזת סטודנט

במשך כתיבת התיזה הגשתי (מחוץ לקנדה) בקשת PR על סמך מקצוע מבוקש. במשך ההמתנה לתשובה הרשו לי לחזור לקנדה עם ויזת הסטודנט.
בפוסט הקודם הבאתי דוגמא של חיים ברמה נמוכה בתחילת הדרך בקנדה.

CANADA101010

New member
מעבדות לחרות

כל הכבוד לך הנחישות וצליחת התקופה הקשה. לדעתי כל השקעה שווה את המעבר. בשבילי זה היה כמו מעבק מעבדות לחרות וכל פסח אני מרים כוסית אחת בלבד
(אין סדר) לכבוד המעבר.

פורטי40

New member
היתה הרגשת חופש אדיר!

שמח לשמוע שגם אתה מרגיש כך.
עם כל הקשיים בהתחלה, גם אז הייתי במצב רוח מצויין רוב הזמן, עם הרגשת הקלה כפולה ומכופלת, בגלל השיחרור מהצורך להסתיר את היותי גיי, וגם בגלל שנפטרתי מהדת שהייתי כבול בה ע"י לחצים משפחתיים וחברתיים.
נשמתי בקלות.
אכיר תודה לקנדה כל חיי.

למעלה