להגיב עניינית

wisly

New member
ראיתי את הפרטים שלו עכשיו

ועכשיו אני חושב הוא דפוק בשכל (ולא רק על פי תחושת בטן הפעם)

יודעים לאיזה מסקנות היגעתי?

מה שהוא עושה זה מסכסך את חברי הפורום בינם לבין עצמם.במילים אחרות בודק את רמת הגיבוש שלנו-בעקבות זה יש לי בקשה אליכם- תביעו את דעותיכם אך ללא ריב. יכול להיות שזה סטודנט כלשהו המנסה לעשות עבודת חקר ולשמוע דעות שונות בצורה אנונימית. קיצר יש משהו פסיכולוגי בהודעה הזאת- זהו מין סקר דעות פסיכולוגי כלשהו. והתמונה אומרת שהכותב נוצרי וגם הכינויי שלו-אך למעשה בכתבה הוא אומר שהואיאנו אדם דתי אלא רק שומר טינה. זהו אדם חכם בעל ידע רחב בפסיכולוגיה הפוכה ורגילה יכול להיות גם אדם מבוגר המסה ליראות מהם נקודות המבט של הנוער של היום שממנו יצאו המנהיגים לעתיד. או שפשוט זה ישו בכבודו ועצמו(ברוך הבא לעולמנו...) בכל אופן קחו בחשבון שהוא צופה בתגובות מבלי להביע דעה (90% בטוחה) זהו. יש לי מסקנות די ארוכות לא?!

Vrock

New member
אני חייב לכתוב תגובה למשו שאני לא

מוצא. אנשים פה האשימו אותי בגזענות משום שאני חושב שללא-יהודים במוצאם אין צורך לתת את הזכות לבחור ולהיבחר. אני רוצה לערער על זה. זה שאני מאמין שהזכות שלהם להיות אזרחים במדינה משנית או לא קיימת זה לא אומר שבעיני הם אנשים גרועים יותר. אני חושב שהזכות של מישהו להיות אזרח במדינה שמיועדת להיות מדינת לאום(ולא אכפת לי מה אלון אומר בנושא) לא נובעות מטיבו של אדם אלא אך ורק ממוצאו. מי שמגיע מרוסיה ולא חושב שהלאום שלו הוא יהודי-אז ודאי הוא חושב שהלאום שלו רוסי. ולרוסי לא צריכה להיות זכות להשפיע על המדינה של הלאום היהודי, וזה נאמר בלי שום קשר לגזענות. מי שמצא אצלי גזענות כנראה חיפש אותה, או שהתבסס על אי-הבנה, או שהוא רגיש מאוד לנושא, או שלא הבעתי את עצמי כמו שצריך. אני לא חושב שצריך לריב ולהסתכסך, למרות שיש אנשים שחושבים שמה שכתבתי אומר שהם בעצם אנשים סוג ב'-מה שלא נכון. אני בטוח שכל חברי הפורום הזה ללא קשר למוצאם הם אנשים נהדרים, אבל עדיין לא מוכן לשנות את דעתי בקשר לזכותו של אדם להתאזרח במדינת לאום, למרות שכשעוד שללו את האזרחות הקודמת זה היה יותר מורכב.

SupermanZW

Well-known member
הלאום שלי לא יהודי ולא רוסי

לאום יהודי לא קיים ואני נולדתי בישראל, אין לי שאיפה לאומית המנוגדת לישראל, על כן הלאום שלי ישראלי. אגב, הלאום שלך רוסי, אז למה אתה מטיף לבני לאום רוסי אחרים?

Vrock

New member
אין לאום ישראלי ויש לאום יהודי

והלאום שלי יהודי...כבר אמרתי לך שלא אכפת לי מה תגיד-משום שכל וויכוח בינינו הוא עקר כי הדעות שלנו מנוגדות לחלוטין...נמאס לי להתווכח איתך, זה מציק מדי. ולא כי אין לי טיעוני נגד-להפך אני יודע שאני צודק לא פחות משאתה יודע שאתה צודק....

SupermanZW

Well-known member
בוא נבדוק

The American Heritage® Dictionary of the English Language: Fourth Edition. 2000. nationality SYLLABICATION: na·tion·al·i·ty PRONUNCIATION: nsh-nl-t, nsh-nl- NOUN: Inflected forms: pl. na·tion·al·i·ties 1. The status of belonging to a particular nation by origin, birth, or naturalization. 2. A people having common origins or traditions and often constituting a nation. 3. Existence as a politically autonomous entity; national independence. 4. National character. 5. Nationalism. The American Heritage® Dictionary of the English Language, Fourth Edition. Copyright © 2000 by Houghton Mifflin Company. Published by the Houghton Mifflin Company. All rights reserved.​
עכשיו אתה מבין מדוע לאום ישראלי קיים ולאום יהודי לא קיים?

Vrock

New member
1)מילון אמריקאי=דעה אמריקאית

2)במילון ישראלי אין את הבולשיט הזה. אני לא מאמין בזה-זו דעה של אנשים. ישראל היא לא לאום אלא מדינה.

SupermanZW

Well-known member
הגדרה מילונית אינה דעה

הגדרה מילונית מסבירה את משמעות המושגים ע"פ הלשון התקנית. רוב אזרחי ישראל הם בני הלאום הישראלי, היהודים (הכוונה ליהודים בכל רחבי העולם) אינם עונים על הגדרת הלאום, אך ישראלים כן, ביניהם גם לא יהודים.

Vrock

New member
בגלל זה אמרתי שאני לא רוצה להתווכח

איתך. נמאס לי. ברצינות, פעם אחרונה שאני עונה לך, כי זה חסר תועלת. ואני בטוח שאתה לא תצטער על כך.

s h u r i k

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח ../images/Emo6.gif

אני אוהב את הטירונים החדשים שניטפסים בכורים של סופרמן חחחחח
אל תידאג, כל אחד עבר את זה פה!! דרך אגב, אני גם פעם היתווכחתי איתו על הנושא הזה.... חחח רגע של נוסטלגייה!! =))

M a r U s k A

New member
אז לפי דבריך אני בן אדם נהדר

אבל לא צריכה להיות לי זכות לבחור
אני חיה במדינה הזאת רוב חיי
אני חיה כאן קרוב ל11 שנים ומן הסתאם גם אני רוצה לבחור ולהשפיע, כי אני עדיין אזרחית (למרות שאינך הייית רוצה בכך)

Vrock

New member
זה ברור שאת רוצה לבחור ולהשפיע

השאלה היא אם את מרגישה קשר למדינה, כי רוב אלה שאני מכיר אינם מרגישים קשר לא למדינה ולא ללאום שהיא מייצגת-ובהתאם לזאת הם לא צריכים לקבל את הזכות לבחור פה. לכן, למרות שזה בירוקרטי ולא הוגן-לדעתי כולם צריכים לוותר על זכותם לבחור פה-גם כאלה שרוצים בטובת המדינה וכתוצאה מכך בטובת הלאום לה ולא רק בטובתם האישית.

M a r U s k A

New member
אני חיה במדינה הזאת...

ואחרי הכל מה שיהיה לטובתה יהיה לטובתי אפילו אם אני לא מרגישה איזה קשר פטריוטי למדינה הזאת

Vrock

New member
זה לא בטוח...

כלומר, אם ניקח דוגמא הרבה אנשים דווקא מעוניינים לדברים שטובים להם אישית ורעים למדינה, כמו למשל לקבל אבטלה על חשבון המדינה. גם הפיכת המדינה רשמית למדינת כל אזרחיה תהייה רעה למדינה אבל תיחשב טובה בשביל כמה מאזרחיה הלא יהודים. אז באופן כללי הם לא שמים את טובתם לפני טובת המדינה.

M a r U s k A

New member
סליחה סליחה../images/Emo70.gif

קודם כל לקבל אבטלה על חשבון המדינה זה דבר שאופייני ליהודים
ובקשר להפיכת המדינה רשמית למדינה לכל אזריחה.. יש לך מושג כמה יהודים יש שרוצים בכך
אתה חושב שאם האזרחים הלא יהודים לא יבחרו, אף אחד לא ירצה לשנות את האופי של המדינה הזאת
אז אתה טועה
ואתה מבין על מה אתה מתווכח איתי, אני לא אומרת שצריך לתת את זכות הבחירה לערבים, אני מדברת על אנשים כמוני וכמו יאנה (שנמצאת כאן בזכות סבא יהודי) שגם ככה חלק מהזכויות שלנו נלקחו.. אתה בכלל רוצה לקחת מאיתנו את הזכות להיות אזרחים במדינה הזאת

Vrock

New member
אני לא יודע איזו זכות משלכן נלקחה.

וזה שיהודים מעוניינים בכך זה עניין אחר, יש גם את נטורי כרטא ועוד קיצונים, יש גם את כך ועוד כהנה וכהנה. אני חושב שבתור כאלה שלא חשות מחוברות למדינה ולא חשות מחוברות ללאום שלה לא מגיעה לכם זכות הצבעה או זכות היבחרות במדינה, כי באופן כללי יינתן יותר משקל לשיקולים זרים מאשר לשיקולים שהם לטובת המדינה. יכול להיות שאני טועה-אבל את לא הוכחת לי למה. הכי קל להביא דוגמא של אנשים ולבוא ולהגיד "הנה תראה אותם הם מסכנים"(למרות שלא הבנתי איזו זכות נשללה ממכם חוץ מהזכות לנישואים אזרחיים-שבעצם נשללה מכולם) אבל באופן כללי זו די דמגוגיה. אולי את יודעת משהו שלא ידעתי או שיש לך טיעון נגד משכנע מאוד. וד"א ישראל איננה המדינה היחידה שדורשת תנאים שכאלה בשביל קבלת אזרחות. האנגלים גם הם דורשים שתוכיח שאתה חלק מהעם האנגלי או שאחד מאבותייך תרם רבות לעם האנגלי(כמו חסידי אומות העולם אצלנו, שגם מקבלים אזרחות). האם גם כלפי זה יש לך טענות, וגם עליהם את חושבת שהם רואים לא אנגלים כאנשים סוג ב'?

למעלה