להגדיר את עצמי ../images/Emo41.gif
היי
זוכרים אותי? אני תומר מהמכינה הקדםצבאית, הייתי כותבת פה פעם אבל מחוסר זמן שפתאום קרה קצת הפסקתי, אני קוראת לפעמים כשיש לי זמן אבל הפעם החלטתי גם לכתוב. המכינה מעמידה אותי עם כל כך הרבה התמודדויות שממש קשה לעמוד בהן כשהן מגיעות במהירות כזו, השבוע האחרון היה לי ממש קשה. יש לנו הרבה שיעורים במכינה, מספרות, כלכלה, תנ"ך, היסטוריה, יהדות, מנהיגות ועוד הרבה, ויש שיעורים שאני פשוט יוצאת מהם או בהיי מטורף, או בהתמוטטות, שיעורי פילוסופיה ושיעורי הנפש. בשיעור העל הנפש האחרון שהיה לנו המדריכה נתנה לנו דף, עט ו15 דקות לכתוב כל מה שעולה לנו בראש על השאלה: אין מן אדם אני אני בחורה מאוד בעייתית, קשה לי מאוד להביע את מה שאני מרגישה וחושבת בכתב בצורה שתיהיה מובנת, גם בכתב וגם בדיבור, פשוט קשה לי להסביר מה עובר לי בראש, כי אני אף פעם לא בטוחה בזה. אני מסתכלת לצדדים ואני רואה את כולם כותבים במרץ, מסיימים דפים, ואני הצלחתי לכתוב 10 שורות, שכל מה שכתבתי בהן זה שאני לא יודעת בכלל איך להגדיר איזה מן אדם אני. אחריי שהסתיים הזמן המדריכה שאלה מי רוצה לקרוא את מה שהוא כתב, כמה אנשים התנדבו וכתבו דברים ממש מדהימים, הצליחו להעביר מה שהם חושבים ובאמת לומר איזה מן אדם הם, ואני מתחבטת עם עצמי שוב ושוב ושוב ושוב אם לאזור אומץ ולהרים את היד ולקרוא את מה שכתבתי, שזה עוד אחד מהקשיים המאוד חמורים אצלי, לומר בשיעור מה שאני חושבת מול כולם. והשאלה שלי היא, איך מגדירים איזה מן אדם אתה? לפי התכונות שלך? האמונות? היכולות? לפי מה שאתה שונה מאחרים? השאלה הזו ממש קשה לי. יצאתי מהשיעור ופשוט הבנתי שאין לי אין שום קצה של מושג איזה מן אדם אני, והרגשתי נורא, בחיים לא הרגשתי עד כדי כך שאני לא יודעת מה לחשוב. יש לי מה לומר, אני חושבת המון, אבל כל כך קשה לי לומר את זה לאנשים, חוסר בטחון, פחד, תגובה של אנשים, לא חשבתי שיהיה לי כל כך קשה. ובנוסף על הכל, בחור שמשגע לי את השכל.
היי