להבהרה ...

קשוח31

New member
להבהרה ...

א. שאלתי לגביי המצאות בקירבת מסה וההשפעה שיש למסות על הזמן החולף. האם יתכן שהזמן בסביבתו של אדם הנמצא על הירח, ינוע יחסית מהר יותר מהזמן בסביבתו של אדם הנמצא על כדור הארץ - זאת רק מעצם השוני בגדלי המסות שבין הירח לכדור הארץ ? ב. כמו כן, שאלתי על הקשר בין הזמן הנמדד ע"י צופים שונים וההנחות בדבר המהירויות השונות שלהם. BE_2 ענתה לי שכל צופה במערכת שלו רואה את שעונו של האחר מתקצר. אני לא מצליח להבין איך זה יתכן. מה יקרה כשישובו ויפגשו ? זמנו של מי יתברר כקצר יותר ? אצל מי השעה תהיה מוקדמת יותר ? במה זה תלוי ? כל תשובה תתקבל בברכה. תודה רבה מראש וסליחה על השאלות המרובות ...

2_be

New member
מצטערת על העיכוב הרב אך

כשאני לא יכולה לתת תשובה מלאה כמו שאני רוצה אני מעדיפה לא לענות
בינתיים אני אפנה אותך (אם לא עשיתי זאת עדיין) למאמרים שיש פה וכאן וגם בזה.

קשוח31

New member
היי תודה תודה

אני מעוניין לרדת לעומקם של דברים ולנסות ולהבינם עד הפרט האחרון - בתקווה להמשיך משם ...
ברור לי שהשימוש בכליי מתמטיקה מתקדמים הוא הכרחי גם על מנת לקבל ולהבין ביתר קלות חלק מהתאוריות המוסברות היטב בעזרת כלים אלו. וגם לשימוש עתידי - על מנת לפסול תאוריות ומחשבות שונות. עם זאת, אני מעדיף בשלב זה להניח כלים אלו בצד ולהתרכז בהסברים איכותיים. לא עלה בידי להשיג ספר הכולל הסברים המניחים (לדעתי) את הדעת. המקור כמעט היחיד לידע שלי, הוא סדנאות בנושא, ש"בוזבזו" בעיקר על הקניית מיומנויות בשימוש בנוסחאות והספר "קיצור תולדות הזמן" שמסביר באופן כללי מידי (לטעמי) את הדברים. לא הספקתי עדיין לעיין בחומר שהפנית אותי אליו, אם כי ממבט ראשון נראה שיוסיף לי המון. שוב תודה

למעלה