להאמין בעצמך למרות...

BellA עלמה

New member
../images/Emo10.gif

אוף אין לכם מושג כמה בא לי לעשות את זה שוב.. אני מרגישה בסוג של מלכודת רוצה מאוד רוצה אבל ...

דוVשה

New member
מה לעשות?

להפסיק להגיד 'אמא ואבא אמרו לי ועשו לי'. להפסיק להגיד 'אמא ואבא יודעים הכי טוב'. להפסיק להגיד 'אמא ואבא מכירים אותי יותר טוב ממה שאני מכירה את עצמי'. ולהתחיל להאמין שאת יכולה. מה זו התבוסתנות הזו? 'אבל מה לעשות שכל פעם מטפטפים לי שאין לי סיכוי להסתדר'. את חושבת, שלבנאדם הכי עצמאי בעולם יש חיים של ליטופי אגו יומיומיים וכוונות טובות וחיוכים אינסופיים מאנשים?. לכל אחד מטפטפים, לכל אחד אומרים. את לומדת, את מתקדמת, את עושה. עד מתי תמשיכי להאשים את ההורים שלך בחוסר התזוזה שלך? הם טועים, נכון. הם ממשיכים לטעות יום אחרי יום, נכון. הם לא בסדר, נכון. זה פוגע ומעליב ומוריד למקומות נמוכים, נכון. אז? הרי הם לא יעשו את השינוי. הישועה לא תבוא מהם. אם זו צורת החינוך שלהם והדרך שבה הם רואים לנכון להתייחס אלייך, כך הם ימשיכו. אז כל פעם תגידי 'מה לעשות שכל פעם מטפטפים לי שאין סיכוי שאסתדר'? ותמשיכי לסחוב את תחושת הקורבן עד אין קץ? אז הנה, אני אומרת לך. הם לא מתנהגים יפה. הם לא מתנהגים ראוי. הם מורידים אותך למקומות נמוכים. את מסכנה [בלי ציניות], זה לא נעים, זה לא נחמד, את צודקת בכל מה שאת אומרת. יופי. מה הלאה? עוד יום של אמירות כאלו? עוד שנה, שנתיים, עשר? עוד שניות ודקות ושעות וימים וחודשים ושנים שיעברו בכך שאת מסכנה והם מתנהגים לא נכון? מגיע שלב, שבו צריכים להפסיק להאשים אחרים ולהתחיל לקחת אחריות. את צודקת. הם מתנהגים לא ראוי. הם לא ישתנו. הם לא יקחו אחריות עלייך ועל החיים שלך. קחי אחריות על עצמך. קחי אחריות על החיים שלך. עשו לך ואמרו לך - נכון. תעשי ותאמרי את - לעצמך - למענך - עבורך. את יכולה לעשות, כל מה שתרצי. אם תרצי. השאלה היא אם את רוצה.

BellA עלמה

New member
מאוד רוצה

למשל לסיים את התואר ולעשות הסבה (בגילי המתקדם) אוף גם ככה קשה לי(אני לקויית למידה) הטיפטופים האלה לא עוזרים

דוVשה

New member
יקירתי.

אני מבינה שקשה לך. אני פשוט חושבת שאת יותר מדיי מפחדת לעזוב את הקושי הזה. וחבל. ברגע שתתמודדי את תגלי כוחות שלא ידעת שקיימים בך, ממש ככה, קלישאתי ככל שזה נשמע. כל ה- 'אוף' וכל ה -'קשה לי' וכל ה- 'הטפטופים האלו לא עוזרים', הם מנטרות שאת משננת ובינתיים אני לא רואה שהם לקחו אותך למקום שעוזר לך. את נאחזת בהם במקום להאחז בדברים שיכולים להועיל. כמו שכתבתי לך בתגובה הקודמת, את מסכנה. הנה, אמרתי ואני מבינה ואני מסכימה איתך שקשה לך ולא טוב לך וההורים שלך לא צודקים. ואת, קוראת את כל המילים ובוחרת להתרכז ולהמשיך לזמר את המנטרות של הקורבנות. את אומרת שאוטוטו את בת 33, אני לא רואה איך במשך 33 שנים זה עזר לך במשהו, הדרך שאת כ"כ דבקה בה. אם את לא רוצה לעזוב אותה, אני מאחלת לך הצלחה במה שתרצי לעשות ולאן שתרצי להגיע.

לקשמי

New member
את האמת,

אני כבר לא יודעת מה להגיד לך. השרשורים האלה חוזרים ועולים אחת לכמה זמן ונראה ששום דבר לא משתנה. יקירתי, לכתוב כל כמה זמן בפורום על זה ש"ההורים שלי אומרים לי..." "ההורים שלי עושים לי..." ו"איך אני מתמודדת עם זה?" זה לא מה שיגרום לשינוי. אז מה אם אומרים ועושים והשד יודע מה? יש גם אותך! אחרי הצבא, כשהחלטתי להשלים בגרויות, מעט מאוד אנשים, אם בכלל האמינו שאני אעשה את זה בהצלחה והכי פחות היו ההורים שלי (ואז גרתי בבית של ההורים). ובכל זאת תוך 3 שנים עשיתי בגרות מלאה וטובה! למה? כי האמונה הייתה בתוכי. לא משהו שבא מבחוץ. נכון, היו לי גם מורים נהדרים, תומכים ומפרגנים בבי"ס האקסטרני שבו למדתי. אבל גם זה לא היה עוזר אם לא הייתה לי אמונה פנימית בעצמי. גם כשהחלטתי לעזוב את הבית של ההורים, עשיתי את זה בשקט. חיפשתי דירות בלי לספר על זה לאף אחד וכשמצאתי פשוט קבעתי להם עובדה. תוך כדי שאני אורזת אמרתי לאבא שלי שאני עוזבת את הבית. הוא תפס את הראש בין הידיים כאילו נחת עליו איזה אסון ואמר שהוא לא רוצה שאני אעזוב. אבל מי שואל אותו??? זה החיים שלי!!! ועם כל הצעקות של אמא שלי וחוסר האמון של אבא שלי בי, קמתי ועזבתי! (חייבת להודות שגם זה היה אחרי שכבר לא יכולתי לסבול שם עוד יום אחד נוסף). אני לא יודעת להגיד לך מה גרם לי להאמין בעצמי. אני רק יכולה לומר לך שזה לא בא ממישהו חיצוני, אלא רק משהו פנימי. אולי כשתעזבי את תחושת הקורבנות הזאת של "הם אומרים לי" ו"הם עושים לי", אולי אז יקרה משהו. עד אז, חוששתני שיעבור עוד המון זמן עד שמשהו יתחיל לזוז.

רננהלי

New member
זה באמת קשה

לשמוע כל הזמן את השלילי ולהרגיש כל הזמן את השדר הזה : את לא מסוגלת. את לא יכולה. מה עושים? אוטמים את האזנים גם אם זה אנשים אהובים.כי אם את יודעת שהשדר הזה מזיק לך, אז את חייבת את זה לעצמך! פשוט לשנן לעצמך כל הזמן:אני יכולה!אני יכולה! ולהתרחק מי שאומר לך שלא. אני שמחה לקרוא שהצבת לעצמך עד אוקטובר כדי לצאת מהבית. כי כשתתרחקי מההורים זה פשוט יהפך לך ליותר קל. אמנם עדיין תהיי בקשר איתם כמובן, אבל לא תשמעי את השדר הזה כל הזמן. רוב הזמן את פשוט תצליחי להתמודד ותיהני מזה, ולפעמים יהיה לך קשה ואחר כך יהיה בסדר. האמת שנראה לי שזה יותר פשוט ממה שזה נראה כשאת עדיין בית. הרי כל כך הרבה אנשים עוזבים את בית ההורים והולכים לגור ומסתדרים. מקסימום-תמצאי דירה במקום זול יותר. מקסימום תחסכי קצת ותקני פחות דברים שהם מותרות. את תסתדרי. לא יכול להיות שכולם יכולים ורק את לא. גם את יכולה! אני גם עוזבת את הבית סוף סוף, כבר מצאתי דירה ובקרוב אעזוב. ואני שמחה
. פחדתי מזה נורא. סיפרתי את זה כאן. היה לי קשה לעשות את זה וזה באמת לקח כמה חודשים עד שמצאתי. ואני קצת חוששת עכשו, מה יהיה? ואיך אסתדר עם השותפים? ואיך אסתדר עם הכסף? ואיך אסתדר בלדאוג לכל הדברים שדירה כוללת? אבל אני מאמינה שזה אפשרי ושיקח לי זמן להתרגל, ואז זה כבר יזרום. באמת, כל כך הרבה אנשים עושים את זה. כולם עושים את זה בסופו של דבר, אז למה שאני לא אוכל. גם אני יכולה! בהצלחה

מתרחקים מאותו מקור שלילי-

זה הפתרון היחידי, לדעתי, שבאמת פותר את הבעיה. אם זה ההורים- לעזוב את הבית, אפילו עד לרמה של ניתוק קשר אם זה מה שיקדם אותך בחיים בדרך שלך.

behappy

New member
../images/Emo45.gif. וזה בעייתי, וקשה, אבל זה

ייעשה קל יותר אם תאמיני בעצמך ותדעי שאת יכולה על הקשיים.

BellA עלמה

New member
קשה מאוד

כשכל פעם "מטפטפים " לך כמה אתה 0 אחד גדול
איך תוכלי לגור לבד? איך תסתדרי? את יכולה בכלל להסתדר?? למה לך ללמוד את הרי לא בנויה לזה למה לך לעבוד בעבודה כזו? קחי עבודות יותר פשוטות את הרי יודעת שלא תחזיקי מאמד. אנחנו מאחלים לך "בהצלחה" למרות שאנחנו יודעים שאין לזה הרבה סיכוי אבל שיהיה

khamala

New member
רעיון שעלה לי...

תרשמי כאן על גביי הדף הזה, תמונה אופטימית של עצמך. כלומר, תרשמי אילו תכונות חיוביות יש לך, ואפילו כאלו שאת היית רוצה שיהיו לך, ושיאפשרו לך לעשות את המעבר לדירה חדשה. תרשמי - איך בדיוק יתבצע המעבר, אבל תסתכלי עכשיו רק על הפאן החיובי. תרשמי איך את מוצאת עבודה שאת אוהבת, ואיזו בדיוק עבודה...פשוט תשבי ותרשמי...תתחילי מזה.

200611

New member
התמכרת לדעות שליליות

כנראה שאין דבר שאת עושה ולא מצפה לשמוע עליו דיעה של מישהו. זה הזמנה גם לדיעות שליליות. אפשר אחרת. את צריכה לחשוב אחרת. כלומר לעשות מבלי לצפות לדיעות של אחרים. פשוט לעשות למען עצמך מתוך רצון לעזור לעצמך. ברור שבגילך המופלג (33) יותר קשה לצאת מהבית של ההורים (איך שרדת כ"כ הרבה זמן ?). את כבר רגילה למניירות שלהם, לחברה שלהם, לדיעות שלהם. כל זה תופס אצלך נפח. אז תתחילי לדמיין את החיים בלי כל זה. תעבירי דירה (בלי לחשוב על זה) תבקרי את ההורים רק פעם בחודש. ותכניסי את התגובות שלהם לפרופורציות. או פשוט תמצאי חתן. תקימי בית. תלדי ילדים. וההורים שלך יהיו סבא וסבתא מאושרים.

BellA עלמה

New member
להתמכר לדעות שליליות

לא ממש הם ממש פוגעים לפעמים לא נהנת מזה או מהמצב

200611

New member
זה לא ענין של הנאה, אלא של הרגל

את רגילה לשמוע דיעות, ברור שזה לא נעים, אבל את מצפה לזה.

Shame in you

New member
פשוט מאוד

מביאים למודעות את העובדה שלאנשים אחרים יש דעות שליליות עליך, אבל האמת נמצאת איתך, והיא אתה יכול להצליח, ואתה לא צריך אמונה של גורם חיצוני בשביל להתחזק. יש לך את עצמך וזה הכי חשוב.

למעלה