הגדרות ומציאות.
מבחינה רגשית ומינית אני מעוניין בנשים, כן. יש לי חברה כבר עוד מעט 3 שנים ואני מאוד אוהב אותה. זה לא סותר את העובדה שלפניה היו לי גם חברים בנים, ושאני יכול להמשך, ויותח חשוב- להתאהב- בבנים. אם מישהו סטרייט אבל כרגע הוא רווק, את תגידי שהוא בהגדרה סטרייט אבל במציאות הוא א-מיני? אם מישהו אוהב לאכול את כל סוגי הגלידות אבל כרגע הוא אוכל גלידה ווניל, את תגידי שהוא אוהב רק גלידה ווניל? לדעתי, להגיד שבמציאות אין דבר כזה "ביסקסואל" (אגב, המונח הוא בי; "דו מיני" הוא מונח ביולוגי לפרט שיש לו אברי רבייה זכריים ונקביים ביחד) זה אותו דבר כמו להגיד שאין דבר כזה מישהו שאוהב גם גלידה ווניל וגם גלידה שוקולד. הטענה שלך, במטאפורה הזו, היא שכל בן אדם שמכריז על עצמו שאוהב גם גלידה ווניל וגם שוקולד, מעדיף יותר את אחת הגלידות. זה ייתכן, למרות שיהיו אנשים שיהיה להם יותר קל לקבוע מה מביניהם הם מעדיפים וכאלה שלא יצליחו בכלל להחליט. הטענה שלי- שזה בכלל לא משנה מה הם מעדיפים יותר! כאשר אני אומר שאני אוהב גם גלידה שוקולד וגם וניל, כל מה שאני אומר- שאני נהנה משניהם, ואם תראי אותי מתישהו בעתיד אוכל גלידה, יכול להיות שהיא תהיה וניל, ויכול להיות שהיא תהיה שוקולד. טוב נראה לי שנסחפתי קצת עם המטאפורה אז אני אחזור למקרה שלנו: כל מה שאני מתכוון כשאני אומר שאני בי, הוא שאני *יכול* להנות ממערכת יחסים זוגית עם בן, ושאני *יכול* להנות ממערכת יחסים זוגית עם בת. אין פה אלמנט שיפוטי של "מה עדיף". המשמעות היא שאם אני אתאהב באדם והוא יהיה בן- אני אהיה עם בן. ואם אני אתאהב באדם והוא יהיה בת- אז אני אהיה עם בת. וגם אם דבר כזה ייקרה- זה לא אומר שהפסקתי להמשך למין השני. (כלומר, גם אם זכיתי בהגרלה באספקה לכל החיים של גלידה ווניל, ומעכשיו ועד שאני אתפגר אני אוכל רק גלידה ווניל- זה לא אומר שאני לא אוהב גלידה שוקולד.) אז את מעדיפה לקרוא לי "סטרייט עם אפשרות להיות עם בן"? סבבה, מה שנוח לך. רק שיהיה לך ברור, שזה שאת נותנת לי את התגית הזו, לא אומר שלא ייתכן שאני בסופו של דבר אחייה עם בן זוג את כל החיים שלי. ואז מה אני אהיה? "סטרייט עם אפשרות להיות עם בן" שנשוי לגבר? אם ככה את מעדיפה, את מוזמנת לחשוב כך. -ארז