לדיון

קצת קשה אני חושבת../images/Emo12.gif

אבל.. מאחר ואני אוטוטו עפה
לעבודה, אענה ברשותך מאוחר יותר. אשמח לקרוא תגובות נוספות עד אז.
אחלה יום לכולנו
 
../images/Emo75.gifאמון מול ספק. ../images/Emo75.gif

לתת אמון מול ספק... אני חושבת שכשאדם שלם עם עצמו, כלומר, מודע למה שהוא מכיל ומאוזן, כאשר אין לו עצמו ספק בעצמו, יש מצב שאפשר להאמין בו, והוא יוכל להאמין גם באחר. מה אני רוצה לומר? כאשר אדם לא שלם, כלומר לא מודע ל"חסרונות" שבו, לא נותן אמון בעצמו, למה שאני אאמין בו? גם אם אני מזהה איזה שהוא פוטנציאל, ואדחוף אותו ככל שאוכל קדימה, הרי שנועדתי לכשלון מראש מאחר והוא עצמו לא ממש מאמין שהוא עשוי להצליח, האמונה היא מחצית הדרך מבחינתי. אספר משהו מהחיים: היכרתי אדם שלא היה לי ספק ביכולת שלו להצליח בתחום מסוים. ידעתי עמוק בתוכי שהוא מסוגל להרבה יותר ממה שהוא עושה או אפילו מוכן להודות לפני עצמו. אלא שהוא, לא ממש האמין בעצמו. לא רק שלא האמין, התווספו לכך פחדים משינוי וכל מיני כאלה שרק עיבו את חוסר האמון העצמי שלו. מן הסתם, הוא נכשל שוב ושוב, ואני אומרת נכשל משום שהוא לקח את זה ככישלון. (אני מעדיפה לקרוא לזה התנסות). על כל פנים, אמון בעצמי הוא אבן דרך חשובה מאד בדרך לאמון של אנשים בי. אני אולי אוכל להאמין באדם אחר, אבל אם הוא לא מאמין בעצמו, לא חושבת שאעשה איזה שהוא צעד. מצד שני, ספק הוא לא תמיד "קללה"... הוא די נחוץ לא פעם לפני קבלת החלטות, בהנחה שמתי שהוא תיפול ההחלטה.... על מה בכלל מדברים?
ערב מצויין לנו
 

שירה03

New member
אמון:

אדם שלו נותן אמון באנשים, ז"א שאין לו גם אמון בעצמו. זה נכון לגבי כל התכונות: אדם שלא יודע לתת אהבה - אין בו אהבה עצמית. אדם שכועס על אחרים - יש לו כעס על עצמו וכן הלאה. מערכות יחסים מציבות לנו מראות לגבי מערכת היחסים שלנו עם עצמנו. כשאני תופסת את עצמי כועסת על מישהו אני מבינה שאני כנראה כועסת גם על עצמי, ככה לומדת על עצמי. אז האם ניתן לתת אמון במי שלא נותן אמון בי? אני חושבת שכמו כל אדם אחר- אין הבדל בין נתינת אמון באדם כזה, לבין אמון במישהו אחר. כי חוסר נתינת האמון שלו באחרים לאו דווקא מעיד על זה שהוא לא אמין... הוא יכול להיות אמין או לא אמין בדיוק כמו כל אדם אחר. בדר"כ אדם שלא נותן אמון זה בגלל שהאמון שלו נפגע. מישהו בגד בו, בדר"כ בשלב מוקדם של הילדות (אבל לאו דווקא). לכן אין קשר בין זה לבין רמת האמינות של אותו אדם. מה שכן - זה יכול להיות קשה לנהל מערכת יחסים כזו, עם אדם שלא נותן בי אמון... זה קשה, מתיש ויכול לפגוע, אבל מצד שני אם מצליחים לנהל מערכת יחסים טובה עם אדם כזה זה יכול לעזור לו להחזיר לעצמו את האמון שלו באנשים .
 

hilabarak

New member
לדעתי יש בעייה בהגדרת הטענה עצמה

ואני חושב שצריך להגדיר בצורה יותר טובה , מה זה בכלל ספקן ? כי נניח שאדם למד להטיל ספק באיך שאנשים מתארים אירועים, כי הוא היה בעצמו באירועים וראה שאנשים שהיו איתו באותו אירוע "מטבלים" קצת כדי שיהיה מעניין. האם זה אומר שכשהוא עצמו מתאר אירועים, הוא לא מאמין לעצמו ? או שמא הוא מציאותי, ויודע שהוא איננו יכול לדעת האם עומד מולו "מטבל מקצועי" או אדם שמתאר את הדברים כפי שהם ? נניח שיש אדם שמטיל ספק בכל מחמאה שניתנת לו. בהחלט אפשר להניח שהוא איננו מאמין בעצמו, ולכן מתקשה להאמין במחמאות. נניח שיש אדם שמטיל ספק במניע של זה שהחמיא לו. הוא אומר לעצמו "אולי המחמאה נכונה, אבל מה בדיוק ההוא רוצה להשיג ?". אפשר להניח שהוא עצמו לא נותן מחמאות, אם אין לו מניע, אבל אפשר גם להניח שהוא קיבל מחמאות ואחרי זה דרשו ממנו דברים. בקיצור - אם יש לנו "ספקן" קיצוני שמטיל ספק בכל מילה שנאמרת סביבו, אפשר להניח שהוא גם שקרן כרוני. אם יש לנו ספקן "חלקי" קשה להבין האם זה בגללו, או בגלל ההתנסות של חייו.
 

seeyou

New member
האם ניתן לתת בו אמון? ../images/Emo178.gif

אם A=B ו B=C אז גם A=C זה במישור מטמטי עם בני אדם זה שונה אם בן אדם,נניח A , לא נותן אמון ב B או C ממניעים שונים זה לא אומר ש B ו-C מרגישים או פועלים על אותם מניעים. בני אדם לכאורה דומים -גניםתצורה,תיפקוד אך לדאבוני הם ניבדלים בכמעט 100% אחד מהשני
 
למעלה