לדוברי הצרפתית

nunch

New member
לדוברי הצרפתית

במהלך העבודה נתקלתי בביטוי בצרפתית, faire à cheval, שאינו מפורש בטקסט. מילולית זה יוצא 'לשים על סוס', השאלה היא אם יש לזה משמעות כביטוי?

liorasar

New member
יש אתר כזה. אך איני בטוחה ב פירוש

http://www.lefaireacheval.com/

liorasar

New member
לדעתי כפשוטו, לרכב על סוס, לשלוט בס

למשל:
Que sais tu faire à cheval ?- מה אתה יודע לעשות על סוס ? Equilibre et Voltige הדבר החשוב הראשון הוא להבין שהסוס נע ואם ברצונך לשלוט \ להכיר \ לרכב על סוס תצטרך להתרגל אליו ולצפות את תנועותיו. La première chose importante est de comprendre qu'un cheval bouge et si tu veux faire du cheval, tu devras t'habituer et prévoir ses mouvements. La voltige est une excellente méthode pour te permettre d'apprendre à conserver ton équilibre dans toutes sortes de positions. Tu découvriras rapidement que ces exercices sont très importants et te préparent à la maîtrise du cheval.​

liorasar

New member
הייזל, לקחתי את זה מ

http://www.equinfo.org/codes/codenfa2.htm והצרפתית שלי אינה כשלך אך נראה לי מהאתר שזו הכוונה. איך אומרים לרכב על סוס ? montez un cheval ?

hazelnut

New member
האמת היא שהצרפתית שלי (וגם כל

שפה אחרת - כידוע עניין השפות זה דבר אינסופי) אינה עד כדי כך טובה. נדמה לי שההבדל בין MONTER UN CHEVAL ו-FAIRE A CHEVAL הוא מאד עדין. הראשון זה פשוט לרכוב (כולל הטיפוס עליו), ואילו השני זה כל מיני דברים שעושים בסוס - מירוצים, רכיבה צדדית נוסח אישה (הנשים לנשק
), רכיבה עם אוכף/בלי אוכף, וכולי. אבל, אל תתפסי אותי במילה
אכן נושא מדהים ודרך אגב לאחרונה אף הייתי במירוצים בפריס, לא פחות ולא יותר. זה לא היה מתוכנן מצדי, יצא כזאת הפתעה
- אבל, זה לא רלבנטי כאן. פשוט מחכה שמישהו יפנה אליי כבר לתרגם חומר על סוסים

hazelnut

New member
"לרכב על סוס". זה לא ביטוי - כך

אומרים "לרכב על סוס" בצרפתית.

חן 1111

Active member
ההקשר היה יכול לעזור

האם בטוח שזה כתוב נכון? אולי זה משובש או נכתב משמיעה, ואז זה גם יכול להיות יריד סוסים, או פשוט פרסה (fer a cheval).

nunch

New member
אכן פתרת את הבעיה!

הביטוי מופיע כסוג של נחש, אך לא מצאתי בשום מקום ברשת faire a cheval snake. אלא שבקטע כתוב שזה בגלל הסימן שיש לנחש על ראשו (ולא הבנתי איזה מין סימן על הראש קשור ברכיבה על סוס). אלא שעם הטעות הכל מסתדר, ומיד גיגלתי ומצאתי את הנחש הנכון, Coluber hippocrepis, הנקרא גם coluber fer a cheval בצרפתית. תודה על פתרון התעלומה!

למעלה