לגרימסום

bralon1

Member
אז בעצם המציאות היא אשלייה למציאות

אחרת שהיא מבחינה אובייקטיבית נכונה בגלל שאין בה זמן. נ.ב ניוטון היה מאמין "כבד" באלהים כך שאני לא מתפלא שהוא ייחס לו חשיבות לתיאוריה שלו גם היא מבחינה מטאפיזית. עכשיו אם הסיבתיות היא אשליה (דבר אשר נובע מכך שהזמן אשליה) ובעצם כל אירוע מתרחש יש מאין זה עדיין לא אומר שאין סיבתיות, האירוע שהתרחש יש מאין התרחש בזכות דמות אלהית או סיבה אחרת כך שהבריאה המתמדת עדיין אינה סותרת לגמרי את רעיון הסיבתיות אלא רק אומרת שסיבה ומסובב כפי שנראים לנו אינם דווקא כך, הסיבה שנראית לנו כסיבה למסובב היא אינה הסיבה האמיתית למסובב אלא אירוע שונה לגמרי הסיבה של הסיבה הוא ההיוולדות מחדש אשר סיבתה הוא האל כך גם הסיבה למסובב שהוא האל. אני חושב שהבריאה המתמדת מחליפה את הסיבתיות של המסובב והסיבה המעגלית בסיבתיות של מסובב וסיבה חד סיטריים (יש סיבה אחת לאירוע והיא הבריאה המתמדת). אתה יכול להסביר לי במה רעיון זה מחליף את רעיון הסיבתיות? (אם אני שכחתי בכך שזה לא קשור לסיבתיות תקן אותי).

bralon1

Member
../images/Emo13.gif אתה יכול לעשות כמו במקרה שלי,

פשוט להוסיף 1.

bralon1

Member
מהו אומר בקשר לתפיסתם של שאר בע"ח

האם גם הם תופסים את העולם כסיבתי? סתפ ספקולציה שלי (בלי ביסוס כלשהו), יכול להיות שאם לא הייתה לנו מודעות (קונצסנס) יכול להיות שלא היינו חשים את הסיבתיות הזו. עוד משהו שקצת לא קשור הוא יכול להיות שאנשים שהם "צמח" אדם נחשבים כחיים אבל ללא מודעות הם לא מודעים למתרחש מסביבם (כאשר להגיד שהוא חי כי חלק מההגדרה של לחיות היא להיות מודע לסובב אותך) מכאן שהם לא תופשים את העולם כסיבתי... מה שחבל הוא שזה בלתי אפשרי לבדוק את האנשים שהם "צמח" אם הם לא מודעים לסביבה.

bralon1

Member
לגרימסום

כתבתי תגובה לתגובתך בת'רד על הזמן, אם יכול בבקשה לענות כאן במקום שמה זה יועיל.

bralon1

Member
סתם שאלה אליך גרימסום

מדוע אתה לא נרשם זה לא יהיה יותר קל מאשר כל פעם מחדש לרשום את השם?

למעלה