לגמרי מסכים

אסמהאן 1

New member
לגמרי מסכים

אני ראיתי את ההתבהמות של מדינת ישראל בשרות הצבאי בגולני 1983-1986. את ההחלטה שילדי לא יתחנכו בישראל קיבלתי בצידון. שלושה חיילים מהגדוד אנסו אונס קבוצתי , סיפרו בגאווה לכולם ואף אחד לא חשב שיש פה בעיה. המגד, שלימים הגיע לתפקיד בכיר מאוד , לא עשה עם זה כלום. עם השנים ישראל החליקה במידרון המוסרי במהירות. האירועים האחרונים, החייל פושע המלחמה מחברון והתמיכה בו, ליברמן שר ביטחון ואיילת שקד שרת חינוך, גורמים לישראל להיראות כמו מדינה אחרת בשנת 1933. אני מאוד שמח לא לחיות בישראל ואני שמח שישנם עוד מספר אנשים שמסכימים איתי.

עבדו עלינו

ישראל "גידלה" אותנו להאמין בכל מיני "אקסיומות". חלקנו התפכחנו מהן וחלקנו עוד לא.
אחת מהן - "צה"ל הוא הצבא המוסרי בעולם".
מסכים איתך בכל מילה. כש-80% מהציבור בישראל סבורים שמה שעשה "החייל היורה" (מכבסת מלים ל"חייל הרוצח") בחברון הוא מעשה מוצדק, וכאשר ישראל לא עושה דבר להפסקת הכיבוש וכל מה שהיא מציעה לאזרחיה זה חרא של עתיד - איך אפשר ללכת ל-Walk with Israel??

פורטי40

New member
שנאה

במשך 38 שנות חיי בקנדה נתקלתי ב(מעט) אנשים ששונאים את ישראל שנאה עיוורת. לא משנה מה ישראל עשתה - בין אם התנהגה במוסריות, ובין התנהגה באכזריות - אותה שנאה לישראל. אם לא תגיב לאנשים כאלה, השנאה תגדל ותתפשט. לכן, אני מציע לא להוסיף לקולות של השונאים האלה , אלא, לפחות לשתוק.
אני לא מצדיק את כל מה שישראל עושה, (ואגב, גם לא את כל מה שקנדה או ארה"ב עושות ועשו). אבל אני דן עם אנשים שונאי מדינת ישראל או סתם בורים שמכירים רק חלק מההסטוריה וממעשי המדינה , ומסביר את רוב פעולות מדינת ישראל שאותן ניתן להצדיק. באותן שיחות אני גם מודה שאיני מסכים עם חלק המעשים של ישראל, אבל לעולם לא מצטרף למקהלת השנאה.

"מקהלת השנאה"

אינני חושב שבפוסט שלי או בתגובתו של אסמהאן1 ישנו רמז כלשהו להצטרפות ל"מקהלת שנאה" כלשהי (בין אם אמיתית ובין אם מדומיינת).
הוזכרה על ידינו ביקורת, מוצדקת ולגיטימית, על המתרחש במדינת ישראל - על התבהמות החברה שבה והפיכתה למדינה שלא רק שקשה לחיות בה, אלא שלא ניתן לראות בה כל עתיד סביר.
הביקורת הזו היא, לדעתי, מוצדקת ולגיטימית, על אחת כמה וכמה כשמגיעה מפיהם של אנשים שעזבו את ישראל בשל מה שהפכה להיות וכואבים את עזיבתם.
העובדה שקיימת אנטישמיות בעולם ושנאה לישראל, שבחלקה אינה קשורה למעשיה, אינה מצדיקה המנעות מביקורת לגיטימית.
אולי אם הציבור בישראל היה מסוגל לבקר את עצמו יותר או אם העולם היה מעז לבקר את ישראל יותר מאז 1967 - אז המצב שם היה נראה אחרת היום.
בקיצור - הביקורת היא חשובה, ולא כל ביקורת נובעת משנאה, לא כל שכן מצטרפת ל"מקהלת שנאה".

פורטי40

New member
צודק במאה אחוז

הפוסט שלי לא בא לשלול או לנגוד את מה שכתבת, אלא כתוספת מידע על מה שחוויתי במשך עשרות שנות מגורי בקנדה.
בחוגים מסויימים בקנדה ישנם אנשים העטים על כל רמיזה שיוצא מפיו של ישראלי (בהווה או לשעבר), ומביאים אותה כתמיכה לדבריהם הארסיים נגד ישראל (המשולבים לעיתים קרובות בדברים נגד יהודים בכלל).
אותה "מקהלה" הנ"ל, היא קטנה בקנדה, בינתיים. היא גדולה בהרבה בארצות אירופה.
בקנדה לרוב נשמעת ביקורת בונה נגד ישראל/יהודים, אבל לפעמים גם ביקורת ארסית. לדעתי קל להבחין ביניהן. ואז לנהוג בהתאם לנסיבות.
כשאני שומע ביקורת על ישראל בסביבה שלי (חברים , עמיתים בעבודה, קרובי משפחה שאינם ישראלים), אני מגיב תמיד, בהתאם לאבחנה הנ"ל.

CANADA101010

New member
אל תעשה לחברך את אשר שנוא עלייך או

ביקורת היא לגיטימית ותמיכה היא לגיטימית. האם העובדה שנולדתי יהודי רותמת אותי אוטומטית לתמיכה עיוורת באנשים שאינני מכיר או מסכים למעשיהם ??? לא ולא
אצלי כל אדם על כדור הארץ וכל עם נשפט על פי מעשיו. האם בוגי יעלון הרמטכ"ל וסגן הרנכ"ל הצטרפו למקהלת השינאה? האם כל אחד שיש לו ביקורת הוא מקהלת השינאה? קנדה היא מדינה של סובלנות וקבלת השונה בכל תחום. יש כאן תרבות וחינוך בעידוד המשטר והתוצאה מסביב.
אני חי עך פי אל תעשה לחברך את אשר שנוא עלייך
אני לא מסכים לאף מילה שלך אבל אמות בעד זכותך לדבר

פורטי40

New member
החברה הקנדית

אינה מונוליטית
נכון שרוב הקנדים הם סובלנים וכל המערכת מכוונת לסובלנות וקבלת האחר. יחד עם זאת, ישנן קבוצות קיצוניות כגון white supremecists , ניאו-נאצים, ואנטישמים וכו'. לשמחתי לא הם נותנים את הטון,אבל המישנה שלהם עלולה להתפשט באין עוצר. זכותם לדבר, אבל חובתך להפריך את שקריהם.

CANADA101010

New member
conscience and courage eva fogelman

אין שום מקום להשוואה בין אנשים עם עודף מוסר עם קבוצות שסובלים מעודף גזענות ושנאת האחר.
אכן את במיעוט הזה חובה לטפל בכל דרך
חסידי אומות עולם סיכנו את עצמם וחיי משפחתם ונחשבו לבוגדים ןשונאים על ידי הסביבה. מה היה משותף לכולם???
מןסר ואומץ
ממליך לקרוא את הספר
conscience and courage eva fogelman
משנה דעות

המציאות בדרך כלל מורכבת

ולכן אין ספק שכדי לשפוט את התבטאויותיהם של אנשים יש להבין את הרקע ובמה הם תומכים ולמה הם מתנגדים. זה נכון תמיד.
אני בהחלט מרגיש חופשי להביע את ביקורתי כלפי ישראל בהזדמנויות שונות ובאותה מידה - אם אשמע ביקורת שאינה צודקת, לדעתי, אתנגד לה ואשתדל להפריכה- ללא קשר למי שמביע אותה, אלא עם קשר לאמת (ולצדק).

פורטי40

New member
מכאן ועד NION...

המרחק רב. כך אני מקווה לפחות. ואני מאמין שהאידאולוגיה שלך שונה משלהם.
-
שמעת על NION? ארגון קנדי-יהודי
Not In Our Name- Jews opposing Zionism
במצעד למען ישראל בטורונטו, הם עומדים בכמה מקומות, לבושים שחורים, עוטים פנים עצובות, ואוחזים בשלטים נגד ישראל.
או שהם עומדים עם דגלים פלסטינים וצועקים ססמאות אל מול ארועים פרו-ישראליים כלשהם.
בזמנו אחד מהן שלח לי מיילים עם רשימת תפוצה גדולה, אז עניתי לו ולכל רשימת התפוצה:
It seems that you don't know the difference between a friend and a foe.
מה אתה היית עושה?

CANADA101010

New member
8200 מאזינים לשיחות של GAYS בתקווה לסחיטה

ראיתי את האתר של NION הדבר הראשון שראיתי זה פירסומת של קק"ל אותו אירגון ששחיתות חקוקה על דיגלו ואותו ארגון שפסל את אחינועם ניני להופיע בונקובר בגלל דעות אנטי עדר. מלחמת ויטנאם הופסקה בגלל קומץ שצעקו המלך עירום
מלחמת שלום הגליל הופסקה מוקדם בזכות קומץ שצעקו המלך הוא עירום.
מגלומן אתאיסט בשם ניתאי - בנימין מוביל אומה שלמה כאשר מאחוריו כמות של אוליגרכים עם אפשרויות אין סופיות למינוי מעגלים מעגלים של אנשים משמרי שלטון מוביל את כל העם הזה לשימור שלטונו. ההחלטה האחרונה שלו לאחר ששמע את הושטת השלום של סיסי לירוק בפרצופו ולמנות את ליברמן במקום את בוזי היא אנטח כל הגיון של שכל ישר. אני לא אצטרף לארגון NION אבל אני חושב שזה עוול משוע להשאיר 50 שנה אנשים ללא שיכות לגזול אדמות לדכא להאזין לשיחות בתקוה לנצל למשל גיס לסחיטה!!!! צריך להיות אדם שדתו ולאומו היא מעל כל צל צילו של מוסר ותמיכה בכל תנאי - לזאת אני לא מוכן.
ביום השואה דיברה אישה שהייתה שנתיים במחנות מהגרים ללא שייכות לשום מקום. היא בכתה ואני איתה.

לצעוד ולתמוך בישראל - סתם כך, כמין מעשה אוטומטי - בעייתי

עבורי.
כאמור - אחרי מה שהבנתי שישראל הופכת להיות, לפני כ-15 שנה פלוס-מינוס, ובעיקר לאחר שהפכתי לאב - אז הבנתי שלא אוכל להמשיך לחיות בישראל ולשלוח יום אחד את ילדיי לסכן את חייהם בשירות בצבא שנלחם עבור עקרונות שאינני מאמין בהם. כך גמלה בי ההחלטה שחייבים לנסות מקום אחר, והחלטה זו הוצאה לפועל לבסוף, לשמחתי כיום.
מודה שזו הפעם הראשונה שאני שומע על NION. כשם שאינני מתכוון להשתתף בצעדה - משום שאינני מזדהה עם הפגנת התמיכה הזו, כך אינני מתכוון להצטרף ל-NION. ככל שאני חושב על כך - נראה לי שהסיבה העיקרית שאינני חושב להצטרף אליהם היא שמדובר ב-Jews Opposing Zionism:
א. טרם גיבשתי דעה סופית לגבי הציונות - כך שאינני מרגיש שאני מוכן להתנגד לה באופן גורף.
ב. עדיין לא ברור לי מה זה אומר שמישהו מוגדר "יהודי" (כשם שלא ברור לי "נוצרי" או "מוסלמי" וכו'). אם האדם עצמו מגדיר עצמו ככזה, ובכך מרגיש שייך יותר לקבוצה אחת ופחות לקבוצות אחרות באוכלוסיה - אזי זו בחירתו. אצלי, באופן אישי, זה לא המצב - כך שבכל מקרה קשה לי להזדהות עם קבוצה ש"יהודים" הוא חלק מהגדרתה המפורשת (אני אתיאיסט).
ג. היסטורית - הזהות הלאומית הפלסטינית התפתחה במקביל לזהות הלאומית הציונית / עברית, ובמידה לא מבוטלת - כריאקציה לאחרונה. באופן עקרוני אין בעיניי עדיפות לפלסטינים על פני הציונים / עבריים שבאו להתיישב בפלסטינה-א"י טרם הקמת מדינת ישראל. בפירוש יש בעיניי עדיפות לפלסטינים המתגוררים בשטחים שנכבשו במלחמת ששת הימים על פני המתנחלים שפלשו אליהם בחסות מדינת ישראל.

פורטי40

New member
לא אתה מגדיר את עצמך כיהודי,אלא הסובבים אותך מגדירים אותך כך

זה לא נתון בידיך, וכך זה היה מזה עידנים.
  • גם אני אתאיסט, אבל אם תשאל את ידידַי ואוהבַי - אני יהודי.
  • גם אני נגד יישוב הגדה המערבית ועזה ע"י יהודים, משום שאני נגד ערבוב עמים עויינים, והגדלת מספר נקודות המגע ביניהם. אנחנו מעורבבים יותר מדי גם ככה.
  • גם אני הגרתי לקנדה בשמחה, אבל לא מרצון. בתקופת 1977 לא העסיקו בארץ מהנדסי אוירונאוטיקה הומואים, אז פתחתי פרק חדש בחיי - בקנדה. ייש לציין שהיום זכויות ההומואים בארץ כמעט שוות לאחרים.
לדעתי אין צורך להצדיק הגירה. יהודים/עבריים היגרו אל מחוץ לא"י במשך ארבעת אלפי שנות קיומם. לפי התנ"ך גם יעקב ירד מצריימה כדי למצוא עבודה ואוכל.
ארצות רבות גורמות וגרמו עוול לקבוצות אתניות - גם קנדה וארה"ב וארצות אירופה, ואוסטרליה ויפן. אני לא מתנצל בפני ידידי ומכרי הקנדיים, אני מסביר. אני אומר למה יש לחקור אסיר באגרסיביות כדי למנוע הרג אנשים (טיעון "הפצצה המתקתקת"). למה ישראל חטפה את אייכמן שלא כחוק, למה יש להתנקש באנשי טאליבן ודאע"ש גם כשהם מחוץ גבולות הארץ (כפי שארה"ב עשתה השבוע) למרות שזה נוגד את החוק הבינלאומי, ולמה קשה לקוות לתוצאות טובות מפינוי שטחים לאור מה שקרה לאחר פינוי רצועת עזה.
אני שמח לגור בארץ החופש העצום - קנדה, ושמח לבקר בארץ ולשמור על קשר עם משפחה, חברים, עברית, תרבות, נופים וים שאני אוהב.

CANADA101010

New member
אם אח שלי יעשה מעשה לא מוסרי דם זה מים בשבילי

להרגשתי וגם אני אתאיסט מגיל מאד צעיר אני לא שייך לשום קבוצה. נולדתי לשני הורים יהודים אבל עובדה זאת לא הופכת אותח באופן אוטומטי ליהודי.
יש לי בדיוק אותו שיקול דעת לגבי היושבים בציון בדיוק כמו בן אמוש אחר על כדור הארץ.. בכל מקום יש אנשים טובים ואנשים רעים ומערכת השיפוט שלי מבוססת על מעשים בלבד. אני תמיד אומר למשל שאם אח שלי יעשה מעשה לא מוסרי דם זה מים בשבילי.. אני שמח שיכולתי כאדם מבוגר לעשות את ההחלטות באם אני שייך לקבוצה או לא בלי קשר למקרה שנולדתי לקבוצה מסויימת. אני מודע לזאת שב2016 עדיין ישנם יותר מאמינים בדת כתוצאה מהשפעה בגיל צעיר ואין יכולת להשתחרר. אני לא מעביר את האחריות שלי לחבר דמיוני - היא רק שלי ואני מאד גאה על סמל האתאיסים על דלת החנייה של ביתי. אני מכבד כל אדם ומצפה לקבל אותו יחס - איש באמונתו או לא אמונתו יחיה. בלי כפייה.
אך תעשה לחברך את אשר
אתה לא רוצה שיעשו לך - זהו העמוד לפני וזה בלבד

השטחים הללו הם אדמות מדינה כשם שהרכוש שנגזל מיהודי אירופה

בשואה הוא רכוש גרמני.
יישוב אזרחים ישראלים בשטחים שנכבשו ב-67' הוא פשע על פי החוק הבינלאומי, וככזה מתייחסים אליו בעולם.

CANADA101010

New member
האם למדינת ישראל ריבונות על יהודה ושומרון ע"פ דין בינלאומי?

אפילו על פי ויקיפדיה מדובר בכיבוש
אלף פעם שקר לה הופך אמת אמת בשיפוט אובייקטבי
ישראל מסתייגת מהפרשנות הרואה בשטחי יש"ע שטחים כבושים, אם כי מבחינה משפטית היא מתייחסת אליהם כאל שטחים כבושים. מאז מלחמת ששת הימים החילה מדינת ישראל את חוקיה רק על שטחי מזרח ירושלים ורמת הגולן. על יתר השטחים הוטל ממשל צבאי ברוח אמנת ז'נבה הרביעית. במנשר שפרסם המושל הצבאי של אזור יהודה והשומרון עם הקמת הממשל הצבאי נאמר במפורש: "המשפט שהיה קיים באזור ביום כ"ח באייר תשכ"ז (7 יוני 1967) יעמוד בתוקפו, עד כמה שאין בה משום סתירה למנשר זה או לכל מנשר או צו, שיינתנו על ידי, ובשינויים הנובעים מכינונו של שלטון צבא הגנה לישראל באזור." (סעיף 2 למנשר בדבר סדרי השלטון והמשפט, אזור הגדה המערבית, מס' 2, תשכ"ז-1967). מהוראה זו נובע כי ישראל אינה מחילה את ריבונותה על השטח, וכי היא מחילה בו סדרי שלטון ומשפט ברוח אמנת ז'נבה הרביעית. עם זאת, לבג"ץ יש סמכות לדון בסוגיות משפטיות בשטחים אלה, ולתושביהם יש אפשרות להגיש עתירות לבג"ץ (רק בעתירות כנגד גופים מנהליים או צבאיים ישראליים הפועלים מכוח החוק הישראלי). כמו כן, בג"ץ קבע כי כל חייל ישראלי שיימצא בשטחים יחויב לשאת עמו בתרמילו את כללי היסוד של המשפט המנהלי הישראלי, ואת כללי המשפט הבינלאומי הפומבי המנהגי, שעניינם דיני המלחמה (פס"ד ג'מיעת אסכאן 1982).
יש פער לא מבוטל בין מדיניותה המוצהרת של מדינת ישראל לגבי השטחים לבין מדיניותה בפועל. ישראל הקימה ביש"ע עשרות התנחלויות, שבהן התיישבו אזרחים ישראלים, והונהג החוק הישראלי באופן לא-רשמי. דוגמה לבעיות שיוצרת העמימות המשפטית הזאת הובאה בעתירה לבג"ץ בשנת 2005. העתירה כללה דרישה לקבוע כי פועלים פלסטינים מקומיים שעובדים במפעלים בהתנחלויות זכאים לתנאי עבודה על-פי החוק הישראלי, כפי שנהוג לגבי פועלים ישראלים העובדים באותם מפעלים. בית הדין הארצי לעבודה פסק שהדין הישראלי אינו חל על הפועלים האלה, אולם הפועלים וארגוני עובדים ישראלים טענו שיש לקבוע דין אחד לכל הפועלים בהתנחלויות. בג"ץ קיבל את העתירה ופסק כי יש להעסיק את הפועלים הפלסטינים על-פי הדין הישראלי, שכן, לצורך העניין, זיקתם לדין הישראלי גדולה מזיקתם לדין המקומי החל בשטחים[9].

למה לא התלוננת?

מחובתך להתלונן, במהלך שרותי הצבאי התלוננתי פעמיים על חייל ועל קצין שעברו על נורמות מוסריות, (כמובן לא שום דבר שאפילו מתקרב לאונס) לא נגרם לי שום נזק אישי כתוצאה מהתלונות.

צה״ל הוא צבא מוסרי בסטנדרטים של צבאות מערביים אחרים בעולם, לא פחות, לא יותר.
בסופו של יום, בכל צבא שבא במגע עם אוכלוסיה כבושה יהיו עבירות, חלקן חמורות על החוק והמוסר.
גם לקנדה יש את ה ׳חייל היורה׳ שלה, הוא הועמד לדין פלילי ולאחרונה ראיתי שהוא הוציא ספר, שמו Robert Semrau

אסמהאן 1

New member
צעיר מדי

הייתי צעיר מדי והמחוייבות לחברים בפלוגה היתה גדולה מצו המצפון. קיוויתי שהמגד שלימים התקדם להיות מספר 2 בהיררכיה הצהלית יגיב. חוסר התגובה שלי היא אחת הטעויות הגדולות שלי בחיים ומי שעושה קצת חשבון, אני כבר לא ילד.

נתפסת בשקר

סיפרת שהמג״ד שלך בגולני, שהיה מג״ד במלחמת לבנון הגיע לתפקיד השני בחשיבותו בצה״ל (סגן הרמטכ״ל)
שני סגני הרמטכ״ל שפיקדו בעברם על גדודים בגולני הם משה קפלינסקי (קפלן) ויאיר נווה, שניהם היו מפקדי פלוגות בזמן מלחמת לבנון והגיעו לתפקידי מג״ד הרבה שנים אחרי הנסיגה.
אם שיקרת לגבי הפרט הזה איך נדע שלא שיקרת לגבי כל שאר פרטי הסיפור?
חבר שלי עובד בתור תחקירן בשוברים שתיקה, הוא מספר ששקרנים משני צדדי המפה הפוליטית, כמוך וכמו אורן ״אסף״ חזן הם האיום הגדול ביותר על הארגון הזה.

למעלה