לגליה משם

ספי בת

New member
לגליה משם

אהלן, גליה משם. אני ספי מפה, בעוד חודש וחצי גם אני אהיה משם (בוסטון), ראיתי כמה ניסו לעזור לך, בגישה/הרגשה/ביקורת, ואני רוצה להגיד לך, שאת עזרת לי ! אני כבר הרבה זמן נכנסת לישראלים בחול ולא מצליחה להתחבר, החברה מגובשים, נהנים להיות בחול, והכל יופי טופי..ואני (בת 28 עם בעל וילדה כמעט בת שנתיים) מפחדת (ולפעמים מתחרטת) מה- one way ticket ..נכון שאמרתי כן איפשהוא בדרך, כן למעשה הזה, אבל המרחק הזה מהמשפחה (בעיקר),חברים ומהמקום הזה (ישראל) שהוא הבית שלי, הוא כמעט ולא הגיוני (בשבילי).למרות כל הדברים הטובים שנמצאים - שם. אני לא יודעת מה להגיד לך, איך להתגבר, אני רוצה להגיד לך, תודה שנפתחת לכולם, ואולי וקצת עזרתי לך שאני נפתחתי בחזרה.
 
שלום ספי, ברוכה הבאה

אני שמח שגליה הצליחה לשבור את המחסום (לא חשבתי שאנחנו כאלה מפחידים
) אולי תספרי לנו לכמה זמן אתם נוסעים לכבוד מה (עד חנוכה יש זמן אז זה בטח לא לכבוד החנוכה) אם תשאלי שאלות בעניני החששות, תגלי שלא ממש הכל רק יופי טופי כמו שכתבת אבל יש לנו פשוט נטיה להדחיק את זה בד"כ (למרות שכל פעם מחדש עולים פה שרשורים שכאלה)
 

ספי בת

New member
לכמה ולמה

אם כבר נשבר המחסום,אז..מאז שהכרתי את בעלי (אזרח אמריקאי,הגיע ארצה שהיה ילד) הוא חולם לנסות ולחיות כמה שנים במולדתו,אני לא ממש רציתי. עד שתקופת הפיגועים הנוראית התישה אותי לחלוטין ומתישהוא אמרתי "כן" חודש לאחר מכן, הציעו לבעלי תפקיד בבוסטון ומכאן לטפסי הגרין קארד הדרך קצרה מאוד..(מדובר בשנתיים, ואם נרצה אז עוד) פחד גדול שיש לי (ואוליזה ישמע דבילי), שהפיגועים יבואו איתנו.. אנחנו היינו ב 11 בספטמבר במנהטן, וב"סרט" שהיינו לא היה כיף בכלל. גליה יקרה, שמחתי לקרוא את ההודעה שלך, אם נגור בסביבה, ואת מחפשת עבודה אני אשמח לבייביסיטר תוצרת הארץ. ספי
 
בוסטון! גם אני בוסטון!

מקום ממש טוב לישראלים, בוסטון.. :) כן, אני מבינה אותך, גם לי היו חששות בקשר ללהיכנס לפורום הזה. בקשר למעבר, לפני שאני עברתי הייתי פקעת עצבים וכך גם ההורים שלי. כמה שזה מאוס להגיד לך, זה טבעי לחלוטין, והיית צריכה לדאוג אם לא היית לחוצה. בלי פאניקה! זה נורמלי :). בקשר למרחק מהמשפחה, אחרי כמה חודשים כאן, אנחנו התחלנו לחקור בקשר לענף מסוים במשפחה שעבר לאמריקה. גילינו שהבן של אותו ענף מתגורר בבוסטון, ועלעלים נוספים של הענף מתגוררים בכמעט כל חור בארצות הברית. כך שמצאנו לנו תחליף קטן ומקום לסדר פסח :) אחרי הכל, אף פעם לא מתגברים לחלוטין על הקושי, המרחק והגעועים, אבל מתלים אליהם וחיים איתם בשלום.
 
למעלה