לגילמור

untitled

New member
לגילמור

כתבת פעם כאן שניגנת הרבה פינק פלויד ומשם נכנסת לאפקטים. אז מעניין אותי לדעת באילו אפקטים באמת גילמור משתמש, בכל מיני שירים. תודה

gil_mor

New member
אוי לא..רק לא זה.

גילמור הנורא מכל.. הוא משתמש בהכל. תן לי להסביר לך קצת על גילמור, כולם יודעים שלגילמור אין טכניקה ואין זריזות, אז הוא הלך להתעסק עם סאונד(למה זה מגיע לי?). כשגיטריסט בסדר גודל של להקה כמו פינק פלויד מתחיל להתעסק עם אפקטים ברצינות(ואני מדבר על תחילת הדרך) מה שקורה זה שהוא קונה כל אפקט שבא לו, מנסה את כולם, ועובד הממ.. עם רובם. אתה יכול להגיד מה שאתה רוצה על הבחור, אבל יש לו שלושה דברים שהופכים אותו לגילמור. א.שמיעה מוזיקלית מעולה. ב.הוא מת על הדברים הטכנים("מה יקרה אם נחבר את זה לשם") ג.שימוש בסמי הזיה הנקראים L.S.D. תוצאה-גיטריסט שעובד עם הררי פדלים ועם סאונד משובח.. אגב, בהמשך הדרך הוא אירגן(הטכנאי שלו למעשה), את כל ה200 פדלים בתוך משהו דמוי מולטי אפקט-הפדלים האנלוגים נשלטים דיגטלית מתוך לוח שליטה אדיר, אחרי שהם עברו שיפצור מסיבי וכו´ וכו´. אני יכול להגיד לך בערך באילו אפקטים הוא עובד(לא הסוג הספציפי של הפדל- כי גם ככה הוא costum), אבל אם זה פלנג´ר או פייזר או הכל ביחד וכו´.. לפני זה, אני צריך לשלוח אותך לכתובת הבאה, שתראה על איזה סדר גודל של פדלים אנחנו מדברים האפקטים חשוב שתדע שבאתר הזה אין את כל מה שיש לו, וגם לא כתוב שהכל שם עבר שיפצור מסיבי, איבדתי את הכתובת של האתר הטוב יותר, ואם אני אמצא אני אביא. אגב, אם יש לך שאלות יותר ספציפיות, אני בהחלט אשמח לענות, זה באמת התחום החזק שלי. הודעה בנושא גילמור על החתום גילמור (חלש הא?)

funkbass

New member
אם כבר מתעסקים בסאונדים

אז הנה הציוד (לא רק אפקטים) של אחד הבסיסטים שאני מאוד מעריך!! תותח ... doug wimbish .... חלק מהדבריםן שיש בתמונות האלה פשוט גורם לי לרצות לצאת לשדוד איזה בנק..

V.W

New member
בקשר לדאג ווימביש

ראיתי אותו בחוברת של איבנז והוא היה נראה לי מאוד מוכר ואני לא זוכר מאיפה...

untitled

New member
אני לא חושב שגילמור היה על LSD

ואני םג לא חושב שטכניקה וזריזות זה הדבר הכי חשוב אצל גיטריסט, אבל בכל אופן סתם מעניין אותי לדעת באילו אפקטים הוא השתמש בשירים כמו: shine on, young lust, comfortably numb, have a cigar, time אתה יודע בעיקרון

KamikazA

New member
באותה תקופה כולם היו

בעיסקי הפסיכודליה אל אס די.......והאמת שגם היום

untitled

New member
רק סיד בראט

מפינק פלויד היה על סמים ובשביל זה הוא גם הועף ממנה

לא ממש

סיד בארט לא הועף מהלהקה, השכל שלו פשוט התחיל להתנוון יותר ממה שהוא היה גם ככה והוא עבר מרצונו למוסד פרטי ופסטורלי לחולי נפש ומשם לידיה המסורות של אמו היקרה. (דרך אגב, אמא של בארט מאוד תרמה לאלבומי הסולו שהוא הוציא אחרי תקופת פינק פלויד, אבל זה סיפור לת´רד אחר) לאחר מכן, ווטרס קרא לגילמור שהיה המורה למוזיקה של בארט והמשך הסיפור מוכר וידוע. עוד משהו. כולם לקחו שם סמים, במיוחד לסד (הם טרחו לרמוז את זה שוב ושוב בראיונות איתם. ובכלל, ווטרס וגילמור ידועים בחיבתם לכימקלים שונים ומשונים.)

gil_mor

New member
לא ממש לא ממש

ובכן, אי דיוקים קלים. הנה כמה תיקונים: א.גילמור לא החליף את בארט, הוא בא כדי לחזק את הלהקה(רק שבראט עזב די מהר), בערך באמצע ההקלטות של "סוסרפול אופ סיקרטס" הוא נטש, ונשאר שם גילמור שלא ממש ידע מה לעשות(אבל אני חושב שהוא הסתדר בסוף). ב.גילמור בהחלט לא היה המורה של סיד, מקסימום מתקדם שעוזר למתחיל, הם היו חברים מגיל צעיר(אם אני לא טועה) וגילמור היה פשוט קצת יותר טוב. ג.אני לא סגור אם היה זה ווטרס שקרא לגילמור או מיסון, שנדמה לי שהכיר אותו יותר טוב, אבל אני באמת לא בטוח. הממ.. בקשר לסמים.. אני מאוד מסכים, אגב. היה בראיון שלהם כשהם עשו את ההופעה בפומפי קטע שגילמור מגיב בקשר לשמוש בסמים: "אנשים אומרים שפינק-פלויד היא עם קשר ישיר לסמים, מה אני יכול לומר? אנחנו לא, באמת, אתם יכולים לבטוח בנו." וכמו שהוא אומר את זה אתה רואה את הגבה הימנית שלו עולה וחיוך מסתורי עולה על פניו, אני נשפכתי מצחוק כשראיתי את זה.. בקיצור פינק פלויד=סמים. הודעה ללא אפקטים,חתימה שונה מאוד, והפעם לשם שינוי, דיויד גילמור, פינק פליוד

Sir Humphrey

New member
גילמור? שמיעה מצוינת?

אם כן, אז מה שבטוח לא שומעים את זה בסולואים שלו, שהם יפים ומלודיים, אבל באמת...

funkbass

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

כולם היו על סמים .... רק שלו הייתה פעם בעיה אחת קטנה .... הוא ניתקע הופעה שלמה על אקורד אחד ... אז בעצם גילו שיש לו קצת בעיות בראש.... היום הוא יושב בסבבה בשלבתה של הבריטים .......

gil_mor

New member
שקר וכזב

הוא הוציא עוד הרבה אלבומים אחרי שהוא נדפק.. הוא חזר לעצמו בערך, וגם היו בזמנו דיבורים(שמועות יותר נכון) על איחוד פינק פלויד ענקי, אבל באמת.. על מי אנחנו עובדים. אגב, גילמור ורייט עשו לו כמה אלבומים(וזה היה לדבריהם סיוט). לא בשלבתה, אבל מצייר פרחים מדי פעם בשבילך, בלי חרוז גלימור

V.W

New member
ממך הייתי מצפה ל...

"גילמור יחזור עם תשובות, רק תנו לו כמה דקות" או משהו כזה...

SMILE 4 NOTHING

New member
אפקט חדש הגיע לארץ!

יש אפקט חדש ש"מרום" מייבאים. זה עדיין לא בכמויות מסחריות אבל זה נסיוני. חבר ממש טוב שלי שהוא במקרה גם אלוף פינק פלויד וגם מוכר בסניף המרכזי אמר שזה האפקט הראשון בארץ שמצליח להשיג ב-ד-י-ו-ק את אותו צליל גיטרה כמו ב breathe

untitled

New member
איזה אפקט זה

ודרך אגב בא לי על איזה אפקט, ואין לי מושג מה לקנות ואני לא רוצה דיסטורשין

gil_mor

New member
גיל מור is here no more

אוקי בקיצור.. אני לא ליד מחשב בזמן האחרון אז קפצתי לביקור קצר מאוד.. כמה דברים, האפקט של breath הוא פייזר עם תווך תגובה נמוך למדי-זאת אומרת שהוא פעיל בבסים-מדים- 800-1.5K... אני אשמח מאוד לשמוע על האפקט החדש שאני לא מכיר אם אתה רוצה אפקט שהוא לא דיסטורשן אז או שתלך על כל הקורוסים\פלנג´רים\דיליים... או פדל וואה וואה או משהו בסגנון.. אם היה לי יותר זמן הייתי מטפל בך יותר טוב, אבל.. יום טוב.. הולך ולא יחזור על החתום גיל מור

למעלה