לגור הררי

kikona126

New member
../images/Emo35.gif

לא הבנתי

אני חושב בדיוק להיפך

זה לא מחשבות שמחברות אותנו ליקום .. זה חוסר מחשבה. כשאיננו חושבים ואנחנו רק נוכחים אין מחשבה שמפרידה בין הטבע האמיתי שלנו,.. שהוא עצם החיים.

../images/Emo45.gif

מסכים עם דעתך
אפילו בסוד, אנשים שמתגלים אליו אומרים כי חייו עפ"י העקרונות האלה שנים!! כשחלק מהם מגלה זאת עפ"י הספר הפתוח פתאום מתגלים החששות מפני הצלחה, ונוצר פחד! לא יודע, אבל ככה זה נשמע ונראה מרוב האנשים... שמעו, עזבו את המילה "יקום". לא יודע למה משתמשים ביקום למילה המקורית - אלוהים. הרגש הפנימי שלנו מחבר אותנו לאלוהים! אפשר להרגיש אותו בכל רגע ורגע... למשל, כשאני שמח, אני תמיד אומר "תודה אלוהים על הרגע הנפלא הזה!". או למשל, כשאני מביט בשעון ורואה צירופי מספרים (קורה לי רוב היום) אני אומר תודה! או כשמשהו קורה, ללא ציפייה כלשהי ובקשה לזה, אני אומר תודה! גם כשמשהו פחות טוב קורה, גם אז... אז אני מרגיש בהוקרה הזאת את אלוהים בנשמתי...ממש מרגיש זאת בנעימות ורצון מלא להגיד תודה על הכל!!

"יקום" או "אלוהים" - זה בדיוק אותו הדבר.

הבחירה באיזה מילה להשתמש, זה עניין של העדפה האישית. והאמת היא, ששתי המילים קצת מטעות בדרך שבה רוב האנשים משתמשים בהן.

kikona126

New member
מדען

אבל זה כל הרעיון של "מחשבה טהורה" היא לא באה ממקום של מחשבה, (אני קוראת לזה מחשבה כי זאת מעין דרך מוחשית להעביר/להסביר את זה) אולי ניקרא לזה פליטת פה, כמו שפרוייד אומר אבל גם פה יש לי בעיה כי המילה היא בפה "le mot est dans la bouche" המחשבה הטהורה לא מגיעה ממקום של ניסיון לחשוב, ממקום של ניסיון ליצור, היא פשוט מגיעה. אולי יותר נכון לקרוא לזה אינטואיציה...

תלוי איזה מאיפה המחשבות האלה באות ../images/Emo13.gif

אם המחשבות באות מהאגו, אז אתה צודק. אבל אם אתה באמת מנסה להבין את העולם שמסביבך והמחשבות שלך הן בכיוון הזה, אז זה כן יכול לקרב אותך ליקום. הבעיה היא, שזה לא קל לשים את האמת לפני האגו. אבל זה שזה "לא קל", זו לא סיבה להתייאש מראש

אין "מחשבות נכונות"

אתה יכול להיות אחד עם המציאות, אחד עם החוויה, אחד עם מה שהעיניים שלך רואות ..ואז אתה באמת. ברגע שאתה נותן לזה שם .. איבדת את זה.

מצטער על העיכוב בתגובה. הייתי חולה כמה ימים

ובקשר לשאלה שלך: אין, ברמת העקרון, שום מגבלה על מה שהיקום יכול לממש. הוא גם היה יכול להצמיח לך כנפיים, אילו הוא היה רוצה. אבל פה בדיוק הנקודה: "אילו הוא היה רוצה". למה שה"בוס הגדול" ירצה להפוך סדרי בראשית בשבילנו? למה שהוא ירצה לבטל את אותה מערכת חוקים שהוא עצמו יצר? קח מקל וזרוק אותו כלפי מעלה. אתה יודע, מראש, שהוא ייפול חזרה לרצפה. שים קומקום על האש, ואתה יודע מראש שהוא ירתח בדיוק במאה מעלות. יש לאנשים נטייה לקחת את הדברים הקטנים האלה כמשהו מובן מאליו, אבל אתה קולט עד כמה הסדר הזה מופלא? וככה העולם כבר מתנהל מיליארדי שנים, אז זה קצת יומרני לצפות מהיקום לכופף את החוקים למענך סתם כי ביקשת - נכון? ולסיום, יש לי שאלה מעניינת בשבילך: האם בן-אדם יכול לזמן לעצמו, בעזרת "הסוד", מציאות שבה הסוד לא פועל?

ובכן, ברור!!!

לדעתי, כן! כלומר, זה לא ש"הסוד" באמת לא יהיה קיים במציאות שלו, אלא יפעל עפ"י אמונתו - שה"סוד" לא פועל חחח וזה קיים אצל אנשים שעדיין מנסים להגיע לשלב האמונה המוחלטת, ומחפשים את המקור לעצמם והתחושה האמיתית של רצונם!

למעלה