לגור בהודו כתייר

sailor

New member
קצת הסבר

יש חדרים פשוטים שמתאימים למי שבא לטיל ורוצה רק מיטה, אתה רוצה יותר מזה ויש לזה מחיר, אבל ממש לא נורא.
כשתהיה שם תבין בדיוק ואני בטוח שתבחר מה שמתאים לך גם אם זה במאה או מאתים רופי יותר.

צודק. חושב שאני מבין למה אתה מתכוון.

בכל זאת - ארצה לעבוד סביבות ה-3-4 שעות ביום, והסביבה צריכה להיות בעלת תנאים מינימאליים לעבודה. שהות ממושכת בחדר מחניק, ולח ללא חלונות למשל, לא תעשה עמי חסד (וגם לא עם אחרים, אני מניח).

יש שלי עוד שתי שאלות בעניין, בנושאים שונים -

1. מה הסבירות לגנבה של לפטופ, אם משאירים אותו בחדר? אני יודע שאני יכול לבטח אותו, אבל בכל זאת, זה עשוי להיות בעייתי.

2. בטווח הארוך - האם חסכוני יותר לבשל בחדר, מלאכול בחוץ?

תודה.

sailor

New member
כל החדרים שהזכרתי ממוזגים

אבל הזולים במקרים רבים לא קבילים כסביבת עבודה.

הייתי סומך יותר על שמירה בקבלה מאשר להשאיר ניד בחדר. ביטוח ודיסק ניד עם גיבוי כדאי בכל מקרה.
אם אתה משאיר בחדר, רק במזודה או תרמיל נעולים.

sailor

New member
אופס, קבלתי משלוח אז שכחתי את ההמשך

האוכל בהודו זול מאד. יש מסעדות יקרות בהן תשלם כולל יין 40-100 ש"ח ויש גם יותר יקרות, אבל במסעדת תירים לא תגיע בד"כ ל-40 ש"ח ארוחה ובדהבה (מסעדה עממית) 5-10 ש"ח או אפילו פחות מזה, בלי בשר, אם כי בקרלה יש בשר, דגים ופירות ים גם במסעדות עממיות, קצת יותר יקר אבל פחות מאשר במסעדת תירים. כדאי לנסות דהבות ומסעדות מקומיות לא רק בגלל המחיר, אם תאהב כמוני, הרוחת בגדול.
אז אולי תוכל לחסוך קצת בבשול בחדר אבל לא נראה לי שוה.

תודה. דהבה נראה לי סבבה

אבל אצלי העניין הוא הפוך - אני טבעוני, ודווקא לא מחפש בשר.
אני יודע שישנם מאכלים רבים עם ביצים ושמנת בדהבות, הלא כך?

sailor

New member
תמצא דהבות שיש שם ביצים

באחרות אין בכלל. במאכל הכי נפוץ - דאל (עדשים) וגם בתבשילי קטניות אחרים לרוב אין לא חלב ובודאי לא ביצים. וגם האורז שבא כמעט עם כל דבר מבושל לרוב לבן, במים בלבד, התיבול מגיע ממאכלים אחרים ומרטבים. גם בצ'טני, שהנפוץ בקרלה הוא צ'טני קוקוס חריף, אין כלום מהחי.
יש מסעדות ג'יין, לרוב ברמה גבוהה יותר מדהבה שהן צמחוניות למהדרין, ללא מוצרים מהחי בכלל וגם בהרבה דהבות זה כך.
בשול בגהי - חמאה מומסת, הוא יקר יותר.
בכל מקרה לא תהיה לך בעיה לברר.

וכטבעוני, בטוח תהנה משפע הפירות, כמו שהם או כשייק, ללא חלב. לי אסור לקטוז ולא היתה לי בעיה לקבל שייק/סמוזי ללא חלב.

בקטמנדו הייתי בדהבות והיה נהדר

מלא סוגי שונים של אוכל,עם כל הדוסא והפורי והבלגאנים. אני די מתגעגע למעשה. אז לא הייתי טבעוני...

למעלה