לגור בהודו כתייר

לגור בהודו כתייר

אהלן.

אני פרילאנסר מתחיל בן 30, בתחום תוכן אינטרנט, כתיבה ועוד כמה נושאים.

לאחרונה עלה לי רעיון -
במקום לעבוד מביתי שבמרכז הארץ - אני יכול לעבור מהודו!
מעולם לא ביקרתי בהודו לפני. את העבודה שאני מבצע מהבית, אני יכול לבצע גם מהודו, על מחשב נייד המחובר לאינטרנט, כמובן.
יש לי מס' שאלות:

1. אני לא מעוניין (כרגע) בטיול סביב הודו, אלא במציאת מקום להתגורר בו ולהיות מסוגל לעבוד בו. יהיה נחמד למצוא איזו דירה זולה ליחיד. איך אני מתחיל?

2. בארץ ההכנסה שלי (כרגע) אינה גבוהה במיוחד, כי, כאמור, אני די בהתחלה של חיי הפרילאנס. כמה כסף אצטרך לחודש כדי לחיות בהודו, לא כדי לטייל? אני מדבר על לחיות ברמה סבירה, לבשל בבית, לצאת לפעילויות (טיולים קצרים לכפרים באזור, יוגה ועוד הפתעות).

3. בענייני ויזה... והארכות - כשאגיע לגשר אחצה אותו. אשמח אם תעזרו לי להתחיל מאיפשהו.

תודה!

sailor

New member
כתיר תהיה לך בעיה

אתה יכול לקבל ויזה לחצי שנה מיום הוצאתה, אבל כשתצא מהודו אחרי כ-5 חדשים תצטרך להמתין חצי שנה כדי לבקש שוב ויזה, כך שזה כנראה לא פתרון.

פרטים על ויזות להודו תוכל לקרוא שם http://www.indembassy.co.il/visa - Hebrew.htm

אני מציע לך לא לרתום את העגלה לפני הסוסים אלא לפנות קודם כל לשגרירות ההודית ולברר את אפשרויותיך.

אתה יכול כמובן להתחיל כנסיון קצר יחסית להגיע להודו ולראות במה דברים אמורים. זה לא אמור לעלות הרבה, תרמילאי יכול להסתדר שם ב-$500 או אף פחות לחודש, כדי לחיות ברמה סבירה לאורך זמן תצטרך אולי כפול או פי 3 מזה, לא בשמים.

וכדאי שתקנה מדריך להודו, תלמד על המקומות השונים, מזג האויר (חשוב ביותר) ותראה אם יש מקום שתנאיו מתאימים לך.

kfktj

New member
מציע לך קודם לעשות טיול היכרות בהודו

תבדוק בכלל אם אתה טיפוס של הודו, וגם אז לא בטוח בכלל שזה יתאים לך - יש הבדל גדול בין לטייל בהודו כתייר ולראות את המקומות המפורסמים והצבעוניים, לבין לחיות בהודו, בשגרה היומיומית על כל המשתמע מכך (קצת פחות זוהר ממה שאתה חושב, בלשון המעטה).

תודה חברים על התגובות

מה שהתכוונתי הוא, לא לגור שם לנצח, אלא להתגורר שם. לא בוער לי כרגע טיול תרמילאים, כי אני עדיין שבע מטיולים אחרים שעשיתי בשנים האחרונות. אני רוצה למצוא איזושהי עיירה (לא איזה מטרופולין עצום כמו דלהי או בומביי), ולהשתכן שם, כן, לפני שטיילתי בהודו. הייתי וטיילתי בנפאל כ-5 שבועות, כך שיש לי לפחות מושג (קלוש אמנם) אודות החיים באיזורים אלו.

חשבתי להמשיך

לעבוד על המחשב שלי גם מהודו.
אני יכול לטייל, אבל זה יהיה הרבה יותר באיזי, כיוון שאצטרך לתת את ה-4 שעות עבודה ביום.

אשמח לכל כיוון אפשרי שתיתנו לי.

תודה!

sailor

New member
מתי אתה רוצה לנסוע?

בדרום מערב (קרלה) המונסון כבר בעיצומו - 30 מ"מ ויותר ביום והוא נע נגד כיוון השעון בחודשים הקרובים, לא בדיוק אידאלי ויכול להיות מאד לא נח.
ברוב הודו גם חם מאד וכדי לעבוד תצטרך אינטרנט יעיל שיש בערים גדולות וגם בערים קטנות במדינות המפותחות יותר - בעיקר בדרום.
שם כאמור המונסון כבר הגיע וחם מאד.

kfktj

New member
אתה יכול לעשות ניסיון

לנסוע לשם בתור תייר עם ויזה לחצי שנה, ולהתחיל לברר(במקסימום הרווחת טיול).
ברישיקש פגשתי ישראלי שמתגורר בברלין, הוא הגיע לחודש-חודשיים כדי לעבוד על הדוקטורט שלו...

סתם בחישוב גס- אם אתה שוכר חדר ב250 רופי ליום, זה ייצא לך בסביבות ה150 דולר לחודש (שזה גם לא נורא, כמובן שיש גם אוכל והוצאות אחרות), אבל זה מחיר לתיירים. אני בטוח שלמקומיים זה עולה הרבה הרבה פחות.

ודבר אחרון, שהוא לא ממש קשור...אבל בכללי כן- ממליץ לך על הסדרה התיעודית ב3 חלקים של הBBC שנקראת welcome to india , מה ששונה בסדרה הזאת- הכל מצולם מנקודת מבטם של ההודים, המעמד הנמוך בעיקר וזה מראה לך את אורח החיים שם (עד כמה שסדרה תיעודית יכולה)
http://www.youtube.com/watch?v=IpdoRUMeshw

בהצלחה!

sailor

New member
כן, בעיקר על זה שהם עושים הרבה כסף

על כל מבקר, לא במונחים הודיים אלא מערביים.
דברתי עם אנשים משם בפונדיצ'רי, התחלתי לדבר עם בחורה חדשה שם שספרה חויות אבל הגיע אחד יותר בכיר, השתיק אותה והתחיל "למכור" לי את אורויל.
אחר כך ספרו לי אחרים שישבו באותו בית קפה שזה כך תמיד, לטירונים לא נותנים לפתוח את הפה.

תודה sailor

גם כך איני מתלהב משיתוף פעולה עם גורמים מערביים למיניהם, כמו זה, אולי אולי אפילו כמו האשרם של אושו בפונה.

kogawa

New member
ביקרתי בו פעמיים

פעם לפני 30 שנה ופעם לאחרונה. הרבה שטיפת מוח אבל מעניין לבקר. זה מרחק אופניים מפונדיצ'רי ובדרך אפשר לעצור בחוף השחיה של העיר
חובה לראות סרט במרכז המבקרים לפני שנכנסים באופן מאורגן לאזור מרכז המדיטציה הכדורי (ראה תמונה)

צפיתי בסרטון

זה חיזק אצלי עוד יותר את הרצון להתמקד באיזור כפרי יותר.
האם תהיה אפשרות כזו? האם כל הערים נראות ככה, כמו בסרט?
האם אין פיתרון אחר אלא לנסוע ולבדוק? הרי הודו היא תת-יבשת ענקית.

תודה.

sailor

New member
זו גם הבעיה להמליץ, הודו ענקית ויש בה הכל

יש בכל הערים מקומות שיראו כך בערך, אבל יש ערים שנעים מאד סתם להסתובב בהן. החל ממומבאי הענקית שיש בה שכונות כמעט ארופיות ושכונות שכל אחד מאתנו יכול רק לקנא בתושביהן וכלה בשוקים ושכונות כמו בסרטון.
בדרום המפותח בערים בינוניות כמו למשל מייסור בקרנטקה נעים ויפה להסתובב סתם ויש הרבה מה לראות בעיר ובסביבתה, מאידך בהרים יש "היל סטיישנס"
שהן עירות או ערי נופש עם נופי הרים מרהיבים, מזג אויר נח יחסית ולרוב גם שמורות טבע קרובות כמו למשל אוטי במדינת טאמיל נאדו וקומילי במדינת קרלה.

בדרום נמצאת גם מדינת ההיי טק של הודו - אנדרה פראדש בה לא בקרתי אבל שמעתי רק טובות ובפרט על נפלאות בירתה הידרבד.

אלה דוגמאות בלבד, מעט מתוך המעט שאני ראיתי וכל אחד ודאי ימליץ על מקומות אחרים.

אני חוזר להתחלה, קנה מדריך, קרא לפחות על המדינות השונות ותתחיל לצמצם לאזור שאתה רוצה ומקומות שמושכים אותך.

המלצה שלי אליך היא פשוטה מאוד

לברר הכול לפני על מנת למנוע בעיה שעלולה לצוץ בעתיד.
אני באופן אישי מתנגד לרעיון של נגיע לגשר נחצה אותו כשמדובר בכניסה למדינה זרה.
פשוט לך על פי הכללים תשאל מה צריך תברר וכך תגיע להודו חסר דאגות ולא לאחר כמה חודשים להתחיל את ההליך הבירוקרטי שם כשאתה יכול להתחיל אותו כאן בארץ באופן נקי וחלק ללא כל מיני בעיות.
זו בכל אופן דעתי
המון הצלחה הודו מדהימה וגם אם לא תגור , עדיין טיילת שם
ואני מבטיח לך שתראה שם דברים שלא קיימים בכל מקום

שמע, sailor

ה-Kerala הזה נראה לי מקום חבל על הזמן להתחיל אתו.
נופים? טבע? טרופי?
חדרים ליחיד ב-200-400 רופי? איך זה שלא כולם עפים להודו?

sailor

New member
לפי מה שכתבת בהתחלה

לא תרצה לגור בחדר של 200 רופי, אבל בחדר של 40-60 ש"ח ללילה תוכל להתפנק ואולי גם למצוא מקום עם אינטרנט מהיר בחדר בתוספת תשלום מצחיקה.
אכן, קרלה אהובה עלי מאד, ולא רק עלי.
ואם אתה אוהב פירות טרופיים ובפרט קוקוס ואוכל מתובל, תרגיש בגן עדן.

תודה אבל חדר ב-400 רופי לא יכול להיות מפנק

יחסית?
הבנתי שיש גישה לאינטרנט ברוב הודו, במידה שקונים את ה-STICK הנכון, שמתחבר לרשת הסלולארית

sailor

New member
ב-400 אולי, תלוי איפה

אבל זה על גבול חדרים פשוטים לתרמילאים ויש מקומות בקרלה שלא תמצא חדר בפחות מ-600 ללילה.
קפיצת המדרגה בתוספת 100-200 רופי יכולה להיות גדולה מאד.
אני לא יודע על סלולרי, אבל יש אינטרנט איטי להחריד בחלק מהמקומות ונורמלי באחרים וחלק מהמלונות מעל הרמה הבסיסית מספקים כזה.

למעלה