אני חושב שזה מורכב מזה
זה בכל אופן הנסיון שלי שמספר שזהות א"ס היא בין היתר התנגשות מתמדת עם התפישות הרגילות והשגורות של הסביבה ובמצב כזה באמת קשה להגיע לתפקוד עצמאי בגלל שהבן אדם לא מצליח להשיג שהות לנשום רגע מחוץ להיזון חוזר שלילי אני לא אומר שכל ההתנהגויות של האוטיסטים הם נסבלות,ממש לא ,אלא רק טוען,ונדמה לי שיש כאן גם כמה אנשים שנוכחו שזה יכול להיות נכון שההתנהגויות נפסדות והמצוקות הן לא הזהות של האוטיסט אלא הדרך שבה הוא מגיב על סביבה שהיא מאוד בעייתית בשבילו מהמון בחינות ומהמון סיבות אוטיסט יכול להגיע להרגלים של התחשבות בסביבה מתוך עצמו,מתוך התובנות שבוקעות מזהותו,וזה עדיף על לאלף אותו,בהרבה,רק שלשם כך צריך לנסות ללמוד ולהבין אותו ובשביל לעשות את זה צריך לצערנו לשאול ולפקפק גם במה שנחשב כרגיל ונורמלי ומובן מאליו(שזה בדיוק מה שאחות לא ניסתה לעשות,להפך,היא החמיצה לחלוטין את היופי שבזהותו המקורית) ואגב,באותו עניין,לא רק שהמתיקות והיופי לא עוזרים לאוטיסט בכלל אלא שהם מהווים את אחד מהגורמים העיקריים ליחס הנפסד,המקשה והמכשיל של הסביבה אליו,לא רק כילד,אלא גם כבוגר,האוטיסט יסבול מיחס מעוות לחלוטין מהסביבה בדיוק בגלל שהוא כל כך מתוק ויפה וגם זה קשור לנורמות של מה שנחשב לרגיל