לגדול לצד אח אוטיסט (כתבה)

dina199

New member
להגיד שהיא לא מעריכה את האח שלה

כי כשהוא אמר עובדה מגעית נכונה והיא ביטלה אותה כלאחר יד - זה נקרא לשפוט בוטות ? או להגיד שלא נראה לי שכל משפט שלו היא מפרשת כחלימה ? כשלי אישית ברור (ולא איכפת לי מאחרים) שהוא משקיע מחשבה עמוקה בחקר העולם. אז אין בעיה. אני מודה - אני שופטת אותה בבוטות . כי מבחינתי היא שופטת בבוטות לא פחות מזו את האח שלה.

dina199

New member
ברור שאני שופטת רק לפי הכתבה.

כי זה מה שפורסם. זה מה שמתכוונים שיפורסם. ואת זה מה שרוצים שאנשים יקראו לפני ההתרמה. אז אם אנשים אמורים להתרשם מהכתבה , בהחלט מותר לי לשפוט אותה. ואני אישית שופטת כי כל פעולה של אח מוגדרת על ידה כ'חלימה' , אפילו עובדה מדעית מדוייקת. גם אף אדם אחר שקורא את הכתבה (בין אם מכיר את הספקטרום או לא) לא יודע מה מערכת היחסים , כי אף אחד גם לא כתב על מערכת היחסים. היא רק כתבה את הפרשנוית שלה לכל מני פעולות שלו , והפרשנוית שלה של מחמיאות לו (בלשון המעטה). אז אני כותבת את ההתרשמוץ לי מהכתבה . ואני אפילו לא מצטערת אם ההתרשמות שלי היא 'לא לפי הספר'.

arana1

New member
לדעתי את נטפלת לדבר הכי לא רלוונטי

בגלל שאף אחד לא "שופט" את האחות,היא לא העניין כאן,אולי היא אחלה בן אדם,אפילו בטוח,אלא שאנשים "משתמשים" בקטע שהיא כתבה בשביל להמחיש את הפער הבלתי נסבל בין האוטיסט לבין הסביבה מעניין שאין לך בעייה עם זה שהאחות ממהרת לשפוט את אחיה,האוטיסט,וכמו שהוסבר ונומק כאן השיפוט שלה מאוד לא מבוסס ואפילו לא הוגן מנקודת מבט אובייקטיבית אחד המחסומים הכי קשים בדרך של האוטיסטים להבנה המגיעה להם מהסביבה זה שכל נסיון שלהם להעלות את נקודת השקפתם ורגשותיהם בקשר למתרחש סביבם נתקל בתגובות כמו שלך בדיוק בגלל שזה נתפש כהאשמה לא הוגנת ושיפוט מהיר לא בסיס אמיתי אני אומר לך במלוא האחריות והכאב שהבעייה הכי איומה וכואבת של רוב הא"ס זה הצורך לחיות תמיד ובכל מקום תחת שיפוטה המהיר והשטחי להדהים של סביבתם הקרובה והרחוקה וכמו שתגובתך מדגימה עצם נסיונם להאיר את סביבתם לעובדה עגומה זו נתפש כעוול מה שבאמת משאיר רק מוצא יחיד לדפוק את הראש בקיר חבל

dina199

New member
אם תדפוק את הראש בקיר

יגידו שיש לך התקף זעם או 'בעיות התנהגות'

למעלה