לגדול לצד אח אוטיסט (כתבה)

רזנטלי

New member
כתבה מעניינת ומרגשת

הסוף של הכתבה היה הכי מרגש....

ענתנוי

New member
תיאור יפה של השונות

ואם היא הייתה אוטיסטית, זה לא היה נראה לה כל כך משונה. המציאות שלנו לגמרי אחרת....

גור42

New member
הפסקה שלפני האחרונה מאוד עצובה לי

בלי קשר ישיר לאוטיזם: אני תוהה לאיזה עומק התדרדרה החברה שלנו, שלשתות בירה, להגיד "מה נשמע, אחי" ולפזול לעבר בחורות זה הדבר הראשון שעולה לדנה בראש כשהיא מדמיינת לעצמה "חיים נורמליים". אלכוהול, מסיבות ובנות - פסגת השאיפות של ההומו ספיאנס במאה ה-21.

arana1

New member
גם בעיני

אלא שאני לא חושב שהחברה הדרדרה כי אני בטוח שהיא מעולם לא הייתה במקום יותר גבוה מהנוכחי ומה שקשה לי בתפישה הצורמת של מי שאמורה להיות אמן ואדם רגיש כביכול זה הטווח הצר והמוגבל (לטעמי גם מכוער ושטחי וטפשי) שנחשב להתנהלות חברתית ראוייה ורצוייה לעובדה שמה שנתפש כראוי ונכון הוא כל כך צר ומוגבל ומגביל יש השפעה מאוד מאוד קשה על כל שנולד עם צרכים ורגישויות ותפישות שהם מעט מעבר לזה של בבון,פשוט לא רק שאין מענה ותמיכה לאנשים כאלה אלא שבמקרה שמישהו בכלל שם לב לקיומם זה יהיה רק בהקשר של שונותם וחריגותם במקום שפשוט יראו אותם כמו שהם זה חבל אבל לדעתי גם זה משתנה ואני תוהה אם המדיה באמת משקפת עוד משהו מהחיים או שכל מה שכתוב בעיתונים מבטא בעצם ניתוק שהולך וגדל מהמציאות

אבל זה מה ש(רוב) בני הנוער עושים במסיבות לא?

אין קשר לפסגת השאיפות, אלה פשוט דברים שנערים נ"טים עושים.

dina199

New member
זה שרוב בני נוער עושים את זה

לא אומר שזה משהו טוב. ואצל רבים מהם זה באמת פסגת השאיפות. למעשה זה אומר שזה מכנה משותף הנמוך ביותר.

מה הקשר לפסגת השאיפות?

אפשר לחשוב שכל החיים הולכים למסיבו ומתחילים עם בחורות ושותים בירה. מה רע בזה שהאחות מפנטזת וחולמת שאחיה עושה את הדברים האלה בגיל שהוא אמור לעשותם? היא בטח גם חלמה שבגיל 5 או 9 הוא יביא הביתה חברים וישחק איתם בחדרו. כי זה מה שבני הגילאים האלה עושים.

dina199

New member
הקשר שהיא בכלל לא חושבת על אף פסגה.

היא מתייחסת אך ורק לדברים החיצוניים של התנהגותו , ורוצה שהוא יעשה דברים חיצוניים 'כמו כולם'. יש לי גם ההרגשה ש ה IQ שלו יותר גבוה משלה. אני חושבת שזה נוגע בנקודה רגישה שלי. גם אני בתור ילדה (וגם יותר מאוחר) הייתי חושבת על דברים כמו עורבים ופרחים
(ואולי גם נראתי בוהה מבחוץ) ולא חושבת על דברים 'סטנדרטיים' של בנות. ועדיין אף פעם לא הייתי חולמת.

schlomitsmile

Member
מנהל
הנורמליות היא פיסגת השאיפות שלה גם אני בתור ילדה חשבתי על כלמיני דברים "מוזרים" ואני יודעת שנראיתי חולמת/בוהה

dina199

New member
היא תסריטאית. מקצוע שמחייב תקשורת

עם אנשים וגם התוצר הסופי (מחזה ,סרט) זה דבר תקשורתי. זה מזכיר לי שפעם היתה כאן בחורה שלפי שאלון AQ יצא לה ניקוד 7 ולאח שלה משהו כמו 40. ז"א היא הייתה נ"טית מוחלטת והוא א"ס מוחלט. וכמה שניסיתי להסביר לה את ההתנהגויות שלו ואת הסיבות להתנהגויות שלו , לא הייתה שום הבנה מצד שלה. לכן אני חושבת שגם במקרה הנוכחי התסריטאית כנראה סופר נ"טית. ולכן היא מסוגלת להתייחס רק לדברים החיצוניים של ההתנהגות שלו , כי גם ללא קשר לשום רצון רע - נראה שאין לה שום יכולת להבין אותו.

schlomitsmile

Member
מנהל
יש גם א"סים בקולנוע, כך שזה כשלעצמו לא מחייב סופר-נ"טיות
אבל לפי מה שהיא כותבת, סביר לניח שהיא נ"טית למהדרין. אני חלילה לא חושדת בה ברצון רע, ממש לא. לא בטוחה שנ"טים באופן כללי לא מסוגלים כלל להבין א"סים, יש לי דוגמא בבית: הפשוש הסופר-נ"ט שלי. אז נראה לי שזה קושי שלה.

dina199

New member
ברור שלא מחייב. התייחסתי למקרה פרטי שלה.

לפי תוכן הכתבה היא נשמעת סופר נ"טית כי היא מתייחסת אך ורק לתגובות תקשרותיות חיצוניות . לכן הנחתי שגם המקצוע שלה מתאים
. היא 'הרגה' אותי עם העורבים: 'מי שמת לא קורה לו כלום' ...

arana1

New member
אלא שיש משהו מאוד לא תקשורתי בגישה שלה

כמו שגם את כתבת יש משהו מאוד לא תקשורתי בגישתה ואולי זו טעות נפוצה קשה ומקשה להצמיד תקשורתיות רק לצורות הכי שגורות ומרובעות וחסרות מקוריות של ביטוי, תקשורתיות אמורה לכלול בתוכה מרכיב של יצירתיות ומקוריות וחדשנות ופתיחות כלפי חיפוש מתמיד של אפיקים חדשים ותובנות שמעבר לתבניות הכי מקובעות , מה שאני שמעתי מהקטע הזה זה גם את היאוש של האח שלה מיצירת קשר עם הסביבה ולכן מתוך בדידותו הוא מנסה לגלם גם את הצד השני של השיחה,מה שהיא כמובן לא מבינה ומרגישה ומתוך התנשאות מחקה כביטוי של מה שנחשב בעיניה משום מה כאהבה. כלל ראשון בתסריטאות ובכלל בכתיבה זה נסיון לגלות ולהאיר את הצדדים הפנימיים של ההתנהגות ונראה שגם לפי תגובתך אפשר לראות איך אנשים שיותר קרובים לאוטיזם יכולים להבין אוטיסט הרבה יותר טוב אפילו מבני המשפחה הכי קרובים ואוהבים לכאורה

dina199

New member
יש לה הגדרת תקשורת מאוד מצומצמת.

רק התנהגויות שהן תקינות מבחינתה. פשוט כפי שכבר כתבתי ראיתי את זה נ"טים שקיבלו ניקוד פחות מ10 במבחן AQ

גור42

New member
מה הקשר לזה שהיא תסריטאית?

חסרים תסריטאים א"סים? משום מה קשה לי להאמין שהתסריטאים של "מסע בין כוכבים" (למשל) יהיו "סופר-נטים".
יכול להיות ואפילו סביר שבמקרה הספציפי הזה את צודקת לגבי הסופר-נטיות שלה, אבל אין לזה שום קשר למקצוע.

dina199

New member
בטוח בסדרות מדעיות ומדע בדיוני

יש א"סים והיכרות טובה של א"סים. אני בטוחה שהיא לא תסריטאית מהסוג הזה הכוונה שלי בקשר למקצוע זה עודף המילוליות שלה שאותה היא מצפה (אם לא להגיד דורשת) גם ממנו.

למעלה