לגבי עומק וז'אנר

phrizer

New member
אני חושב שהבנתי

ותיקון טעות קטן: צד שמאל למעלה זה 0X0, לא למטה.
, תודה על העזרה שלך ושל ULTRA.

phrizer

New member
לא, לא הבנתי

איך אני יכול לעשות בדיקה של איפה האובייקט נמצא? אני מצליח לעשות בדיקה של האם יש אובייקט באיזושהי נקודה, ואז אני צריך לעשות 13 בדיקות כאלה כדי שזה יעבוד, ואולי אני אוסיף עוד תזוזה לאובייקט ואני אצטרך לעשות בערך 480 בדיקות כדי שזה יצא..., יש דרך אחרת לעשות את זה? אולי פספסתי משהו?.

De-Panther

New member
אתה לא צריך לעשות..|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

בדיקה של אם יש אובייקט במקום מסוים אתה צריך בדיקה של איפה נמצא האובייקט הספציפי הזה הרי אתה קובע איפה הוא נמצא אתה קובע מה הX והY של האובייקט אתה קובע מה הTOP והLEFT שלו לפי זה אתה מחשב

De-Panther

New member
זה נמצא איפה שאתה..|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

מגדיר שזה יהיה באותה מידה 0X0 יכל להיות ימין למטה

phrizer

New member
תודה לכל מי שעזר בזה

קצת הסתבכתי אבל הבנתי את זה בסופו של דבר.. הייתי צריך לעשות "ראלטיב" כדי שזה ימדוד את זה מהמיקום של האובייקט ולא מתחילת השטח של המשחק, בסופו של דבר הסתדרתי
תודה לכל מי שעזר.

phrizer

New member
ועוד שאלה - הוראות

יש לכם טיפים לכתיבת הוראות המשחק? באיזה פורמט הם יהיו? בכמה שפות כדאי? האם כדאי להוסיף הרבה תמונות או לא? להסביר הרבה או ברמה הפשוטה? (הבעייה היא שבמשחק שלי השתמשתי באייקונים אחרים שמצאתי ולא X ליציאה או משהו כזה ובגלל זה אני צריך להסביר מה עושה כל אייקון). באיזה פונט ובאיזה גודל מומלץ שההוראות יהיו? יש לי תוכנת תרגום עם הרבה מאוד שפות כך שאני יכול לכתוב הוראות בכל מיני שפות, אז אל תתחשבו בידע שלי בשפות. מצטער על כל השאלות שאני שואל אבל זה בגלל שאני ממש חדש בבניית משחקים ואין לי כמעט מושג בזה. תודה מראש על התשובות
!

ahillel

New member
TXT

אולי תיתן לנו קישור למשחק/דמו שנוכל לדעת במה מדובר בכלל? בנוגע לשפות- זה בד"כ שימושי למוצרים מורכבים ומסובכים להפעלה.

phrizer

New member
תשובה

מדובר על משחק ברייקאווט עם אוייבים, בונוסים ומפלצות, כמעט כל משחק ברייקאווט דומה לזה. מה שכן לא השתמשתי בסמלים הרגילים של הX כדי לצאת וכו' אלא שמתי במקום זה ציורים של נגיד דינמיט כדי לעשות ריסט למשחק, סיכה כדי לצאת ממנו, וכו'. לא ממש זכרתי מה הבונוסים אז נראה לי שעשיתי כמה שלא קיימים במשחק המקורי (למרות שניסיתי להיצמד למקורי), שמתי נגיד בונוס שנותן למחבט תנועה חופשית וגם קצת סיבכתי את זה עם חומות באמצע הלוח וחדרים בלוח שכדי להגיע אליהם צריך להתנגש באיזה משהו.. לא יודע אם להגדיר את זה כמסובך.. המשחק לא ממש גמור ואני גם נתקלתי בכמה טעויות שאני מתקן ואולי אני ארצה להגדיל אותו כך שאני לא יכול להעלות את המשחק/דמו. תודה על התשובה
.

למעלה