לגבי עומק וז'אנר

itay390

New member
לגבי עומק וז'אנר

עדיין לא החלטנו מה יהיה הז'אנר או הסוג. רצינו לעשות הצבעה כשכולם יצטרפו וככה נקבע מה יהיה הז'אנר. לגבי עומק המשחק קבענו שיהיה עמוק , הרבה יותר עמוק מלדוגמה משחקים חינמיים שמורידים בנענע שגודלם 10 מגה

itay390

New member
סליחה

אני לא ממש מתמצא בפורומים של תפוז סליחה שפתחתי נושא חדש

phrizer

New member
מנצל"ש - רנדומליות

אני רוצה לעשות אובייקט במשחק ששמגיעים אליו המחשב כאילו יטיל קובייה ויחליט אם להעביר אותו שלב או לא, כמה צדדים צריכים להיות לקובייה?

phrizer

New member
אני יודע ש6

אני אשאל שאלה אחרת, למחשב יש כמה מספרים, והוא בוחר אחד מהם באופן רנדומלי, רק אם הוא בוחר את האחד הנכון אז זה עובר שלב, כמה מספרים כדאי שיהיה למחשב שמתוכם הוא יצטרך לבחור את האחד הנכון?

Ultra Spidey

New member
תלוי בך

אם אני, למשל, בPongKanoid, ארצה להוסיף בונוסים רנדומליים, אני אסדר את הסבירות שלהם לפי התגמול; בונוס שנותן 10 נקודות יהיה הרבה יותר נפוץ מבונוס שנותן 100, וכד'

phrizer

New member
אני יודע שזה תלוי בי

אבל כמה כדאי לי לדעתך?, מצד אחד זה בונוס גדול כי הוא מעביר אותך שלב תוך שנייה אבל מצד שני אם הסבירות היא לא גדולה הבונוס לא ממש עובד כי פעם בכמה זמן הוא כן פועל, וחבל.

phrizer

New member
זה משחק ברייק אווט

יש די הרבה אבנים ואני שם גם איזה 5-10 בונוסים בכל שלב אבל הבונוס הזה מופיע פעם באיזה 3 שלבים ויש 2 ממנו בשלב.

phrizer

New member
אממ

אני עושה שהבונוסים יעמדו במקום אחד ואחרי שנוגעים בהם הם עושים פעולה ונעלמים, בשלבים מאוחרים במשחק אני יעשה שהם יופיעו פתאום. ו1 על 30 זה לא סיכוי מאוד קטן? כי אני עשיתי 1 על 10, ושיחקתי הרבה פעמים כדי לבחון אם אין בעיות במשחק ורק פעם אחת זה הקפיץ אותי שלב.

ahillel

New member
יש לי רעיון יותר טוב

בגלל שזה בונוס די רציני בהשלכות שלו לגבי המשחק, אני מציע שתקבע מראש כמה בונוסים כאלה אתה רוצה ביחס למספר השלבים, והמשחק יחלק אותם באופן רנדומלי. לדוגמא: אם יש לך 10 שלבים, תקבע ש 2 בונוסים כאלה מספיקים בכל המשחק, ואז תחלק אותם רנדומלית בין השלבים.

phrizer

New member
זה מה שהייתי עושה

אבל אני מתכנן שיהיה הרבה שלבים ובנתיים עשיתי רק 8 אז אני לא יודע בדיוק כמה שלבים אני הולך לעשות. אני אעש 1/15, החלטתי שזה טוב
. תודה בכל מקרה לכל מי שעזר
.

Ultra Spidey

New member
אל תשכח

ברגע שאתה עושה סיכוי של 1/10 יש סיכוי של 1/100 שהבונוס יופיע פעמיים ברצף. ל1/15 הסיכוי גדל משמעותית, אבל עדיין קיים. אני מציע לך לבטל זמנית את הבונוס ברגע שהוא מופיע ועד לעוד X זמן / X שלבים

ahillel

New member
אתה יכול לעשות נוסחה

שתחשב את מה שהצעתי לך מקודם (עם יחס קבוע שלא קשור למספר השלבים שנוספים כל הזמן).

phrizer

New member
עוד שאלה

תודה למי שענה לי מקודם אבל יש לי עוד בעייה, הבנתי איך לעשות ירייה אבל איך אני עושה שהיא תיירה ממקום שזז, זאת אומרת שהCREATE שלה לא יהיה נקודה אלא שזה מתביית על נקודה באובייקט שזז ואז הCREATE של הייריה יהיה הנקודה הזאת באובייקט.. מקווה שהבנתם על מה אני מדבר, איך אני עושה את זה?

Ultra Spidey

New member
=>

// It would be very helpful if you state the language you're writing in. I, for instance, am writing this in Python. It does apply to other languages as well. // Basically, what you want to do is something like this fire = CreateFire(Paddle.X, Paddle.Y) // CreateFire returns an Object. // If your language does not permit functions to return objects, do fire = New Shot // Shot is a class fire.__init__((Paddle.X, Paddle.Y)) // __init__ is a function in the Shot class. When you write the __init__ function, be sure to take the tuple given and blit the shot to the given coordinates. //Another way is to write a method in the Shot class called draw, and call it every time you move the shot //... in the shot class ... def draw(cords): //Cords is a tuple! In other languages you may need to have 2 variables. // If you can do the following, it's good this.X, this.Y = cords // Note that in some languages you have to blit the shot before it can be seen. Some languages also accept coordinates when the blit is called, like Python: screen.blit(this,cords)​

De-Panther

New member
אתה צריך לבדוק מה..|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

המיקום של אותו אובייקט שזז ואז ביחס למיקום שלו אתה מוצא את המיקום של הנקודה בו ומשם אתה מוציא את היריה... נניח יש לך מסך שהוא 100X100 ודמות שהיא 10X10 היא נמצאת בצד שמאל בתחתית המסך 0X0 אתה רוצה שהיריה תצא מהנקודה הימנית התחתונה שלה תחתית המסך היא Y=0 הנקודה הזו בדמות היא X=10 Y=0 הנקודה ביחס למסך היא המיקום של הדמות ביחס למסך מה שאומר שהיריה תצא מנקודה X=10 Y=0 של הדמות בוא נקרא למיקום הדמות X1 Y1 ולמיקום ממנו יוצאת היריה נקרא X2 Y2 כבר אמרנו שהיריה יוצאת מ X=10 Y=0 של הדמות כשX1=0 Y1=0 אז X2=X1+10 Y2=Y1+0 מה שאומר: X2=10 Y2=0 אבל אם הדמות זזה קצת על המסך ועכשיו נמצאת במיקום X1=2 Y1=3 X2=X1+10=12 Y2=Y1+0=3 היריה תצא מהנקודה X2=12 Y2=3 מקווה שלא בילבלתי אותך יותר מידיי... וניסיתי להסביר את זה בצורה הכי פשוטה ולא ניסיתי להסביר לך אלגוריתמיקה יעילה או משהו רק איך בעיקרון זה עובד...

למעלה