לגבי מיתרים..

Domnastic

New member
לגבי מיתרים..

סעמק טוב? לפני כמה חודשים נקרע לי מי גבוה. זרקתי אותו לפח וניגנתי כמו צולע על 5 מיתרים. לפני שבוע החלטתי לקנות חבילה חדשה ולהחליף את כל המיתרים לחדשים. לא רציתי לפגוע בכיוון אז החלטתי להחליף מיתר מיתר במקום להוציא את כולם בבת אחת ולהחליף אחד אחרי השני רצוף. התחלתי לשים מהמי הגבוה [החסר, שנקרע, כן?] והוא נקרע לי כששמתי אותו!! איזה עצבים! עכשיו השאלה: הרי שזה מגוחך לקנות חבילה חדשה בגלל מיתר אחד שנקרע, יש אפשרות לקנות מיתר 1 בודד איפשהוא
תודה. שונא להחליף מיתרים!

loomer4

New member
כמובן שאפשר.

כל חנות כלי נגינה מוכרת מיתרים בודדים. ואם אתה שונא וכל כך מתעצבן מהתהליך, יכול להיות שאתה לא עושה אותו נכון, תברר עם המורה שלך אם יש, או באינטרנט לגבי החלפה תקינה.

Domnastic

New member
סבבה אחי../images/Emo45.gif

וכן יש מצב ששמתי לא טוב. אם יש לינק ל'החלפה תקינה של מיתרים' הייתי שמח לקבל אותו.. בינתיים אחפש פה ובגוגל

eran377

New member
יש לי הרגשה שאני יודע מה הבעיה שלך

איזו גיטרה יש לך? פנדר אם אני זוכר נכון? זה אומר שיש לך גשר טרמולו ולא טיונומטיק. אני מתאר לעצמי שכששמת את המיתר אתה כיוונת אותו ישר לכיוון הרגיל ולכן הוא נקרע. בגיטרות עם גשר טרמולו אסור לכוון את המיתר הראשון ששמים על הגיטרה לכיוון הסטנדרטי שלו ישירות מכיוון שאת הגשר מלמטה מחזיקים קפיצים שבעצם צריכים את התנגדות המיתרים. כשמיתר אחד בלבד מתנגד לקפיצים האלה - הוא לא יכול עליהם ולכן הוא נקרע. כיושבים 6 המיתרים על הגיטרה ומתנגדים לקפיצים נוצרת המשוואה וכך המיתרים מחזיקים טוב. כשהורדת את כל המיתרים בטוח שמת לב גם שהגשר נפל, זה בגלל הקפיצים שמשכו אותו. בקיצר - להבא לשים מיתר אחד, להשאיר אותו רפוי. לשים את השני, להשאיר גם אותו רפוי. כך הלאה את כל המיתרים ואח"כ להגביר את הלחץ בהדרגה אחד אחרי השני עד שתגיע לכיוון הסטנדרטי.

RoieL

New member
ומומלץ בכיוון הראשון

למתוח אותם הלוך וחזור כנגד הגיטרה, זה בעצם ימנע גם יציאה מהכיוון בעתיד [זה נניח מה שעושים האחראים על הגיטרות בהופעות של קלפטון נניח, כשנקרע לו מיתר. הוא לוקח גיטרת בקאפ והאחראי עושה את התרגילים האלה למיתרים החדשים שהוא שם. אם הוא לא יעשה את זה וקלפטון יופיע עם גיטרה שיוצאת מכיוון- במקרה הטוב הוא יפוטר רק בסוף ההופעה
]

Y036

New member
מוזר

אני עושה כרגיל, מכוון כרגיל והכל טוב. גם מתי שהורדתי את כל ה-6 מיתרים ל20 דקות כדי לנקות את הצוואר, לא קרה כלום וגם לאקשן לא קרה כלום.

TheMo

New member
אבל...

הוא אמר שהוא לא הוריד את כל השישה... אגב, יש חבילות מסויימות של מיתרים שבאות עם מיתר ראשון נוסף,רק ליתר בטחון...

eran377

New member
וואלה, לא קראתי נכון...

אם ככה, יכול להיות שהוא מתח את המיתר יותר מדי או מהר מדי. צריך להעלות את הלחץ על המיתר החדש לאט לאט ולא בבת אחת.

למעלה