לגבי מחירי המעונות

• פותח הנושא vikaf
  • פורסם בתאריך

vikaf

New member
לגבי מחירי המעונות

לכל מי שאמר פה קודם כמה מחירי המעונות לא הוגנים וכו' אז רק שתדעו שבאונ' העברית בירושלים המעונות הכי זולים עולים 100 שקל יותר מפדרמן והמקלחת-שירותים והמטבח משותפים לכל הקומה. "לא בשמיים היא לאמור מי יעלה לנו השמיימה ויביאה....כי קוב אליך הדבר מאוד, בפיך ובלבך לעשותו".

אבי2511

New member
נו מה

הרי יש הבדל בקרקע של חיפה וירושלים. הכל קשור למחיר האדמה באזור. במקום זול כמו חיפה, אין סיבה שמעונות יעלו כ"כ הרבה. זו דעתי. השורה התחתונה היא שמעונות אמורים לעלות זול יותר משכירות של דירה, וזה ממש ממש לא המצב.

vikaf

New member
לגבי הקרקעות

אתה לא לחלוטין צודק פה כי בחיפה המחירים מתייקרים ככל שעולים בהר, והאוניברסיטה נמצאת די במעלה ההר כן, רוב הסיכויים שדירה בבת גלים או שפרינצק תעלה לך יותר זול אבל אם תוסיף לזה חשמל מים ארנונה ואוטובוסים תמצא שאם נותר בכלל איזשהו הבדל הוא לא משמעותי. כי לעוררך אני בא, אחי, לעוררך לאמור: שאל, בן-אדם, לנתיבות-עולם, שאל, אי-הדרך, אי? לעוררך ולהעלות את מחשבתך אני בא; להעלותה ולהרחיבה ולחזקה למען לא תאבד בחיפושיה הקשים. וכה ייאָמר לה: "שמע, בן-ישראל, שמע בן-הצער, שא ראשך, שא ראשך – ויינשאו פתחי-עולם. אַל מנוחה ואל הונאה עצמית, תהי איזו שתהיה, אַל יראה מפני כל תוצאות, תהיינה מה שתהיינה. אַל קורט של שקר ורכות-הלב. הלאה עננים, צא מניקרת הצוּר. הסר מעליך את הכף. גשה עד הערפל, עלה לפרדס, ראה את פני ההוויה. השג את מהותה, את כבודה. התקדש!...

stkachov

New member
אז זהו

מבחינה נדל"נית, האוניברסיטה נמצאת על קרקע מאוד יקרה... ראי את שכונת דניה השכנה. בטכניון למשל המעונות זולים יותר, בין השאר בגלל המיקום של הטכניון בחיפה.

zoyaniv

New member
כמה שנים אפשר לגבות כדי לכסותאת מחרי הקרקע

האוניברסיטה קיימת עשרות שנים ומחירי הקרקע בעת ההיא היו זעומים ואני ממש לא בטוח שהאוניברסיטה שילמה על הקרקע בכלל להזכריכם אוניברסיטה היא מוסד ללא כוונות רווח ומוסד חינוכי שלא אמור להרוויח על נדל"ן

אבי2511

New member
חוץ מזה ש

אני לא בטוח שהמעונות יקרים בגלל הקרבה לדניה ובגלל שהמיקום של האוני' הוא יקר, הרי האוני' קיימת המון שנים ואני מניח שהיוקרה של האזור התפתחה מאוחר יותר ולא היתה כמו שהיא מההתחלה. נראה לי שמחיר המעונות נקבע בהתאם לעיר עצמה ולא בהתאם למיקום שלהם בתוך העיר (אחרת המעונות של אוני' ת"א היו עולים 2000 דולר). בכלל, יש משהו נורא מעצבן בגישה של האוני'. אני מגיע ממכללה ואולי בגלל זה אני לא כ"כ יודע איך זה הולך בשאר האוניברסיטאות אבל בואו ניקח לדוגמה טופס למלגת סיוע של הדיקן. מצחיק לחשוב שאנשים שרוצים לבקש סיוע כלכלי צריכים לקנות את הטופס באקדמון ומי שגר רחוק - יכול לקבל אותו מהחנות בדואר בתוספת תשלום לא מבוטל. WTF ?! אצלנו במכללה כל הטפסים האלו נמצאים ברשת, פשוט מורידים ובזה זה נגמר. למה כל טופס מסכן אמור לעלות כסף? לומר שצריכים לכסות את עלות ההדפסה זה די מגוחך זה הדפסה בכמויות כאלו עולה פחות מ- 10 אג', אז שימכרו את הטופס בשקל. בקיצור, כל הרעיון הזה של לעשות כסף וכמה שיותר על כל דבר אפשרי - אני סולד מזה, במיוחד כשמדובר במוסד שלכאורה אמור להיות ללא כוונת רווח (וכן, אני יודע שכל האוני' בגרעונות). המדינה אשמה

stkachov

New member
הרעיון הוא לא לעשות כסף מכל דבר אפשרי

הרעיון הוא למנוע הגשה של הרבה מאוד בקשות למלגות, שרובן מוגשות סתם ללא סיבה. בן אדם שבאמת יש סיכוי שיקבל את המלגה, ישקיע את העשרים שקל הללו בשביל לקנות את הטופס. לעומת זאת, אם זה לא עולה כסף, אז כל אחד יגיש בקשה, גם אם הוא בכלל לא מתאים למלגה הזאת, מתוך תקווה שאולי יתמזל מזלו, וכן יקבל משהו, שכן אין לו מה להפסיד, גם לא את העשרים שקלים שעולה הטופס.

stkachov

New member
ממש לא

יש לי הרבה ביקורת על הרבה דברים באוניברסיטה, אבל כשלא צריך לרדת עליהם סתם, אני לא עושה את זה.

למעלה