לגבי מה שגיא כתב

דביר א

New member
לגבי מה שגיא כתב

היי לכולם וגם לגיא כתבת " החניכיים העליונות משוייכות למרידיאן הקיבה והתחתונות למעי הגס " אני קצת מבולבל, נראה לי שהפוך... המרידיאן של המעי הגס חוצה מצד לצד בדיוק מעל השפה העליונה, זותומרת חניכיים עליונות והמרידיאן של הקיבה עובר כימעט בכל הלסת התחתונה כלומר חניכיים תחתונות. אז?...........

גיא הרן

New member
זרימת מרידיאנים

מביחינת מסלולי המרידיאנים מרידיאן המעי הגס אכן חוצה את הפנים מצד לצד מעל השפה העליונה אך המרידיאן העיקרי נכנס ומקושר ישירות לחניכיים והשיניים התחתונות לפני שעולה וחוצה את הפנים ומגיע לצד האף. מרידיאן הקיבה העיקרי נכנס ישירות ומתקשר קודם כל לחלקו העליון של הפה לפני שממשיך כלפי מטה. אתה צודק בעובדה ששני המרידיאנים סובבים למעשה בדרך כזו או אחרת סביב הפה ויעילים בטיפול בבעיות הקשורות אליו.

חור ב SHEN

New member
אני עד היום לא הצלחתי להבין בדיוק

למה מקשרים את מרידיאן הקיבה דווקא לחניכיים העליונות. הרי מרידיאן הקיבה מקיף את השפתיים, בעיקר ה tmm שלו שמקיף את כל השפתיים. ואם אנחנו כבר עוסקים במרידיאן הקיבה, הנקודה st14 רשומה בכל הספרים במרחק של 4 צון מקו האמצע, אבל בפועל אם תשימו לב אין ברירה אלא למקם אותה בערך 2 צון מרחק מקו האמצע של הגוף, ביחס ל מרחק של הפטמה שנמצאת 4 צון מקו האמצע, היא נמצאת הרבה יותרקרוב לאמצע בגלל שהרבצ הוא קצר, שמתם לב לזה?

לגיא שלם ולדביר.

בהמשך לדבריו של גיא הרן. קיבה וחניכיים עליונות: המסלול הראשי של הקיבה, זורם מ St1 מטה. בנקודה St3 הוא נכנס לחניכיים העליונים ולחיך העליון, שם נוצר קשר עם Du28 שממוקמת בתוך חלל הפה, בחיבור בין השפה העליונה לחניכיים העליונים. ההתייחסות כאן היא למסלול הראשי ולא ל TMM שלו, שהם כידוע לך מסלולים שיטחיים יותר. לשאלתך השניה- זה נכון! מיקום הנקודה הוא בפועל פחות מ 4 צון ממרכז הגוף, אם אנו מתייחסים לפטמות כנ.צ של רוחב ה-4 צון. על אף, שיחידת המידה הזאת היא יחסית לאזורי הגוף, במקרה הזה, מאחר שאנו מדברים על אותו אזור, ההסבר לפי צונים לאיתור הנקודה, זה שרשום בספרים, הוא בהחלט לא מדוייק. חשוב לדעת את זה על מנת לא לטעות במיקום. יום נפלא. שירי.

דביר א

New member
תודה על התגובה

אני אחכה לשמוע גם את התשובה לשאלה של גיא-חור ב shen

למעלה