לגבי המאמרים:

lemongrass

New member
לגבי המאמרים:

נכנסתי לקרא חוות דעת על ספרים והלכתי קצת לאיבוד. אם יותר לי, אמליץ למיין את הקטעים על פי קטגוריות. לדוגמה: פרוזה, אימה, מד"ב וכו'. אני מאוד מעוניינת לקרא מאמרים לגבי ספרים בתחום שאני אוהבת. הדרך היחידה למצוא ספרים בסגנון שאני אוהבת, היא כרגע, לפי שם הסופר. בדרך זו, אני בטוח מפספסת הרבה מאוד ספרים שיכולים לעניין אותי וחבל לי. יש דרך למיין את המאמרים, או שזה מסובך מידי?

Uranium

New member
גם אני...

כדי גם למיין לפי ציון, 5 כוכבים, 4 כוכבים וכו'...

Rivendell

New member
הבעיות הן כאלה ../images/Emo13.gif

כשהתחלתי עם עניין המאמרים, לא היו הרבה, וזה עבד מצויין. אבל עכשיו כבר נוצרו כ"כ הרבה שחייבים לחלק אותן לקטגוריות (מצד שמאל של הדף יש את הקטגוריות. למשל "מידע על סופרים" שם יש ביוגרפיוץ מפינת הביוגרפיה שלנו). הבעיה העיקרית עכשיו היא *לפי מה* לחלק את המאמרים. אני צריכה לשבת ופשוט לחלק אותם לפי קטגוריות, אבל עוד לא הצלחתי להחליט לפי מה....... לפי א-ב של שמות הספרים? של שמות הסופרים? לפי ז'אנר? לפי ספרות מקור ותרגום? מה אתם אומרים? אולי תעלו רעיונות ונחליט יחד מה הכי נוח?

lemongrass

New member
אני חושבת שלפי ז'אנר, הכי טוב.

אבל אם מסובך מידי... ההעדפה השניה שלי היא לפי ספרות מקור ומתורגמת.

Rivendell

New member
יודעים מה? הנה מה שנעשה ../images/Emo13.gif

אתם תעלו רעיונות, ובשבוע הבא אני אעלה הכל לסקר, תצביעו, והשיטה שתבחר - איתה אני אעבוד. אני מעדיפה שתהיו מעורבים בהחלטה, אני לא רוצה להחליט בשביל כולם מה הכי נוח להם

דדאלוס

New member
בעידן האינטרנט

השאלה הזו כבר פחות רלוונטית. זה כבר לא "או-או" ויש ביכולתך למיין "גם-וגם", לפי כל מיני קטגוריות, ובסופו של דבר להגיע אל אותו מאמר דרך מספר קישורים שונים.

Rivendell

New member
תיאורטית כן, אבל תסתכל איך המאמרים

אצלנו בנויים. אני יכולה לעשות מאמרים שהם הפניות, אבל זה ממש מסבך את העניין באופן משמעותי, ולצערי אין לי אפשרות לעשות אינדקס, שזה היה פותר את כל הבעיה.

דדאלוס

New member
למה מסבך?

נראה לי די פשוט: ברמה העליונה, דף המאמרים הנוכחי יכיל קישורים למיונים ע"פ קטגוריות שונות, למשל: ע"פ סופר, ע"פ ספר, ע"פ נושא וכד' כל דף "משנה" כזה יכיל את אוסף קישורים למאמרים הרלבנטים. המאמרים מצידם נשמרים פעם אחת ללא שכפול, ולא "אכפת" להם איך מגיעים אליהם. המאמץ נדרש הוא רק בפעם הראשונה, ואח"כ ההוספה קלה עבורך כמו היום. בכל דרך אחרת יהיו מאמרים שיפלו בין הכסאות, כי לא כולם עוסקים בספר אחד, למשל.

Rivendell

New member
כאילו "מאמר מוביל למאמר"

זה אפשרי. הבעיה היחידה היא שבכל מאמר כזה יש לי אפשרות רק ל 15 קישורים. אני אצטרך לחשוב על פתרון גם לזה.

דוסטו

New member
א'-ב' של שמות סופרים.

חלוקה שמוטבעת באחורי המוח שלנו, לגמרי אבסולוטית. ז'אנר? זכור לי כאן ויכוח נוקב עם 'מעשה שפחה' של אטווד הוא מד"ב או "סתם" ספרות יפה (ומצוינת). אבל בור שאטווד צריכה להיות אחרי אביגור-רותם ולפני אפלפלד.

Rivendell

New member
לפי א-ב זה מחלק אוטומטית

לפי שם הספר. אז לפחות לזה לא צריך לדאוג

roni64

New member
אני עם דוסטו

החלוקה לז'אנר בעייתית בגלל הגדרות שאינן חד משמעיות, ולכן חלוקה כזו תקשה על החיפוש. עדיף בעיני - ספרות מקור וספרות תרגום, ובתוכם עפ"י א'-ב' (סופרים וספרים, אם אפשר).

rannot

New member
א' ב' לא עוזר...

השרשור התחיל בפניה של אנשים שנמנעו מלהכנס למאמרים עקב הרצון שלהם בז'אנר מסוים אל מול 170 מאמרים. נכון קצת עצלות אולי מונעת מהם להכנס ולקרוא את כל המאמרים, אבל מה יקרה שיהיו עוד מאה מאמרים? גם בחנות מחלקים את זה לפי זאנרים, ואני מציע שבמקום שאנחנו נחליט מה נופל איפה, תבחרי לך את אחד מאתרי הספרים כמודל ותראי היכן הם ממקמים את הספרים ותמקמי את ההמלצות שלנו בהתאם.

למעלה