לגבי החלפת מיתרים.

Domnastic

New member
לגבי החלפת מיתרים.

קפצה לי ההודעה לעמ' ה3 ללא תגובות, מצטער. לא רוצה שיקרע לי שוב כמו פעם שעברה פשוט. אני רוצה להחליף מיתרים בסקוויר שנמצאת פה אצלי. אני רוצה להחליף את כל הסט, אני צריך לדעת אם אני עושה את זה נכון.. אני מוריד את המי גבוה (כל שאר 5 המיתרים עדיין על הגיטרה, אני מוריד אותם אחד-אחד), שם את המיתר מי גבוה החדש, משחיל ישירות לחור ונותן סיבוב קטן כדי שהמיתר רק ישב על הגיטרה? (לא צריך ללפף את המיתר או משהו כזה?). לאחר מכן אני פשוט עושה את הכל עם כל שאר המיתרים, ואז כשכולם רופפים ומוחלפים אני מכוון אחד - אחד בעדינות? יוםמטוב

Domnastic

New member
קודם להשחיל ואז ללפף?

כי מה הקטע, אני משחיל ישירות ואז מפלף נגיד? (לא מלפף ואז משחיל) והליפוף משתחרר.. איך אני מונע את זה?

RoieL

New member
דווקא לא קריטי

אני לא מעט פעמים משנה כיוון ברבע טון או חצי טון כדי לנגן עם דיסק וסט מחזיק אצלי יותר מחודשיים [ז"א, הוא מחזיק עד החלפה שהיא בערך כל חודש וחצי- חודשיים. אני מתאר לעצמי שזה יחזיק עוד אם אני אשאיר אותם]. מה שכן- תשאיר עוד שארית מיתר אחרי המפתח לפני הנעילה [אם יש לך ננעלים]- ז"א, לנעול כשהגיטרה משהו כמו 2 וחצי טון למטה, אפילו 3 וחצי. ורק אחרי הנעילה לכוון.

CH3 CH2 OH

New member
מהניסיון שלי דווקא לא...

ה legacy special שהייתה לי שמרה על כיוון יותר טוב כשלא הייתי מלפף... פשוט להכניס את המיתר, למשוך עד הסוף ולנעול....

Kfitzi

New member
מסכים.

אני לא מלפף על הפארקרים, משחיל, מושך עד הסוף, נועל ומכוון. לא משאיר זנבות. דווקא הליפוף עלול לגרום להחלקה של המיתר ולהוציא את הגיטרה מכיוון.

doc monti

New member
אין צורך ללפף מיתרים ננעלים...

זה כל הרעיון. הם שומרים על כיוון גם בלי ליפופים מיותרים כי הם ננעלים.

למעלה