לגבי האתר

freak2100

New member
לגבי האתר

טוב, אז ככה, מה שחשבתי שצריך להיות בכל מדור זה: מדריכים מאמרים (tutorials כאלה... ההבדל בין מאמר למדריך הוא שמדריך זה נניח "מדריך לשפת C" ומאמר זה נניח "איך לעשות טיימר בזמן אמת בשפת C"...) כתבות (נניח יוצאת שפת תכנות חדשה... נניח C+=3, שזה משהו חדש שעוד אין, זה כמו C# אבל יותר טוב... ומישהו מעלה סיקור על היתרונות והחסרונות שלה - אז זה כתבה, לא מאמר... לא?) שאלות נפוצות מילון מונחים קישורים שימושיים (למישהו יש שם מגניב לזה? סטייל "קישורון", אבל סטייל, "קישורון" זה חסר סטייל
) אה... עוד משהו? כדאי לעשות סקר בכל מדור או שזה טיפשי וסתם אף אחד לא יחליף סקרים וכל סקר יהיה תקוע שם שנה ולא יעניין אף אחד? כדאי לעשות חדשות בכל מדור (כמו כתבות אבל בקצרה, לא סיקור נרחב, נניח "ADOBE הודיעה היום על גירסת פלאש חדשה. הגירסה החדשה תתמוך, על פי הדיווחים, באפשרויות תכנות מתקדמות"), או שמספיק שיש חדשות בעמוד הראשי וזה מיותר לחלק אותן למדורים ולהציג בכל מדור רק את החדשות הרלוונטיות? מה אתם אומרים? והאתר עדיין מחפש שם... השם "כרישה" הזמני הוא לא שם טוב, כי הדומיין www.krisha.co.il, על אף שהוא פנוי, קצת לא קליט
וברצינות - כשבוחרים שם צריך לחשוב על מה הוא מייצג, על כמה קליט הוא ועל איך יראה הדומיין שלו (וכדאי לבדוק גם שהדומיין פנוי) אגב, אני מתקדם די לאט, אבל אם זה מעניין מישהו - בינתיים יש את כל הקטע הזה של משתמשים, זאת אומרת, resigter, login, logout.... וזהו בעצם
העניין הוא שבהתחלה הסתבכתי עם המסד נתונים - מישהו הציע לי לעבור למסד נתונים יעיל יותר, וידידותי למשתמש... הרבה פחות
ובסוף הסתבר שזה היה רעיון רע בכלל, אז חזרתי לאקסס הישן והטוב, ואחרי זה ניסיתי לבנות עורך WYSIYWG למערכת ניהול, וגיליתי שזה או להשתמש בפונקציות אוטומטיות של הדפדפנים אבל אז אין לי שליטה על הקוד שיוצא בסוף (לדוגמה - IE מתעקש להכניס כל שורה ל<p>... ובשני הדפדפנים, אם רוצים למשל לעשות הדגשה, אי אפשר לעשות את זה עם CSS כמו שצריך, זה אוטומטית עם <b>), או לבנות הכל מההתחלה, אבל זה סיוט ממש... זה לבנות עורך טקסט כמעט מאפס... לקלוט כל פעם מה המשתמש סימן, לשים שם איזה תו שישמש כסמן, להדביק טקסט, לקלוט לחיצות על המקלדת... בקיצור, יצא לי מכל זה בעיקר באגים
יש באינטרנט המון עורכים, הבעייה היא שהם או עולים כסף, או מבוססים על האפשרויות החצי אוטומטיות של הדפדפן (וזה דפוק), או בנויים בצורה ממש מוזרה ומציקה (למשל ראיתי עורך שבמקום קוד JS מורידים מלא דפי ASP ואז צריך לעשות להם include בדף שלי והקוד ASP יוצר קוד JS.... נורא יעיל
) בקיצור, החלטתי שעורך WYSIWYG בשלב הזה לא כל כך נחוץ, אני אשתמש בtextarea עם תגים (כמו כאן) ואוסיף איזה עורך CLASSים בCSS שבזמן העבודה על העמוד כל אחד יוכל ליצור קלאסים ולהוסיף אותם לעמוד ואז להשתמש בהם עם הטאגים של הTEXTAREA.... הכי פשוט, הכי יעיל, לא הכי נח, אבל זה מה יש, לפחות בשלב הזה) ככה שמרוב חיפושים וניסיונות לעשות דברים יעילים יותר ("שבהתחלה הסתבכתי עם המסד נתונים....אז חזרתי לאקסס הישן והטוב") ונוחים יותר ("ואחרי זה ניסיתי לבנות עורך WYSIYWG למערכת ניהול...לפחות בשלב הזה)"), לא התקדמתי ממש באתר עצמו
אבל אל תדאגו, בסוף יהיה אתר... (אני מקווה
)

ahillel

New member
בנוגע לסקרים

רק אחרי שתעלה את האתר ותראה כמה כניסות יש אליו תוכל לדעת אם כדאי לעשות סקרים. זה קצת פחות משנה איך תקרא למאמרים או לכתבות.... העיקר שיהיו.... אבל בגדול מה שתיארת כ"מאמר" צריך להקרא "מדריך" כי הוא מדריך אותך איך לעשות משהו. "מדריך לבניית טיימר". "מאמר" זה יותר טקסט של חוות דעת אישית על נושא כלשהו. לדוגמה: "איזו שפה יותר טובה?...וכ'" ה"כתבות" יכולות להקרא ככה או גם "סיקורים".

freak2100

New member
תראה איך זה

בwww.webmaster.org.il אני שונא שאנשים קוראים לtutorial מדריך. מדריך זה כמו מה שהתחלתי לכתוב במאמרים פה על בניית משחקי פלאש. tutorial זה משהו ספציפי כזה. אם למישהו יש רעיון יותר טוב מהשם "מאמר", שיגיד (אפשר "שיעור", אבל שיעור זה נשמע כמו חלק ממדריך, לא?), אבל מדריך זה משהו אחר.

Alkhimey

New member
----

לדעתי חדשות תתקע בדף הראשי ולא בכל מדור בנפרד. לגבי ה DB אז לא ממש כדאי להשתמש ב ACCESS, הוא מיועד לפרוייקטים קטנים. אם אתה משתמש ב .NET אז יש למיקרוסופט בסיס נתונים אמיתי וטוב (לא זוכר את השם, MSSQL או משהוא בסגנון, תשאל בפורום בסיסי נתונים), אם אתה משתמש ב PHP אז הכי טוב זה MySQL. ולמה אתה צריך שאנשים ירשמו לאתר? אתה מתכוון שיהיו פרווילגיות לנרשמים? אם לא אז זה מיותר.

ahillel

New member
חייבים להרשם

וכל משתמש צריך סיסמא כמו שיש בפורום הזה. זה דבר בסיסי היום עם כל המפרסמים למיניהם.

freak2100

New member
ACCESS מספיק חזק לשלב הזה

ניסיתי לעבור לMSSQL/SQL SERVER (שני שמות לאותו דבר), הבעייה היא שהוא נורא מסובך, וחוץ מזה שהוא עולה המון כסף, זה תוספת של עוד איזה 1500 ש"ח לאיחסון, ואני מקווה להשיג איחסון בחסות של חברת איחסון או של אתר אחר, ככה שהסיכוי שתהיה לי תמיכה בזה היא קטנה. אם הACCESS לא יספיק נמצא כבר פיתרון, אבל לא נראה לי שתהיה בעייה... צריך להרשם כי אם מישהו רוצה להצטרף לצוות האתר הוא צריך שם משתמש, חוץ מזה שיש את הפורומים (בהתחלה יהיה רק "פורום משוב", אחרי איזה חודש-חודשיים נפרד מהפורום כאן ויפתח שם גם פורום על בניית משחקי מחשב, ואולי בעתיד יפתחו פורומים נוספים).

Vegaro

New member
למה הרשמה זה מיותר?

קודם כל מן הסתם רק משתמש מורשה יכול לכתוב בפורום, אחרת הוא יהיה כאוס מוחלט. בעזרת ההרשמה המנהלים יכולים להרחיק מפרסמים ועושי צרות. שנית אפשר שלכל משתמש רשום יהיה גלריה של משחקים שלו, עם ביקורות של משתמשים אחרים והערות של גולשים (לא בהכרח רשומים), ופרופיל משלו. מה דעתך על להוסיף בנוסף לכתבות ומאמרים : טיפים? שזה פשוט כל מני רעיונות קצרים מנושאים מגוונים, כמו תכנות, שיפור סביבת העבודה או תוכנות היקפיות מעניינות. והם יופיעו כרשימה כזו שתהיה קלה לעיון, כמו THREADS בפורום של תפוז.

freak2100

New member
רעיון נחמד ../images/Emo13.gif

האמת היא שחשבתי עליו, השאלה היא אם באמת יעלו לשם טיפים, או שיהיו בכל מדור 10 טיפים ופעם בשנה וחצי ניזכר שצריך להוסיף טיפים ונוסיף 5 טיפים ונשכח מזה... וגם, אם צריך טיפים בכל מדור או שצריך עמוד טיפים אחד לכל האתר (ובעמוד הראשי נציג כל פעם טיפ אחד נניח בצורה אקראית ויהיה לינק שיביא לרשימה של כל הטיפים)

Vegaro

New member
יהיה טיפ שבועי!

וככה תמיד תתחדש רשימת הטיפים. אני חושב שהטיפים צריכים להיות מרוכזים ולא מפוזרים (עמוד אחד לכל האתר) וטיפ רנדומלי בעמוד הראשי עם לינק זה אחלה רעיון

Ultra Spidey

New member
לגבי מאמר/מדריך

מדריך צריך להיות ספציפי -> סינטקס של C, איך יוצרים חלון בPython וכד'. מאמר צריך להיות יותר כללי -> סוגי גרידים וייצוג, דרכי חישוב זווית פגיעה וכד'.

freak2100

New member
אז אתה אומר שאם

כותבים מדריך גדול על תכנות לא על שפה ספציפית, זאת אומר מדריך שמסביר מה זה תנאים, מה זה משתנים, לולאות, פונקציות וכו' אבל לא בשפה ספציפית (כזה שנותן את הרקע כדי שאחרי זה כל אחד ילמד איזה syntax שהוא רוצה), אז זה לא מדריך אלא מאמר?

למעלה