לגבי האתר
טוב, אז ככה, מה שחשבתי שצריך להיות בכל מדור זה: מדריכים מאמרים (tutorials כאלה... ההבדל בין מאמר למדריך הוא שמדריך זה נניח "מדריך לשפת C" ומאמר זה נניח "איך לעשות טיימר בזמן אמת בשפת C"...) כתבות (נניח יוצאת שפת תכנות חדשה... נניח C+=3, שזה משהו חדש שעוד אין, זה כמו C# אבל יותר טוב... ומישהו מעלה סיקור על היתרונות והחסרונות שלה - אז זה כתבה, לא מאמר... לא?) שאלות נפוצות מילון מונחים קישורים שימושיים (למישהו יש שם מגניב לזה? סטייל "קישורון", אבל סטייל, "קישורון" זה חסר סטייל
) אה... עוד משהו? כדאי לעשות סקר בכל מדור או שזה טיפשי וסתם אף אחד לא יחליף סקרים וכל סקר יהיה תקוע שם שנה ולא יעניין אף אחד? כדאי לעשות חדשות בכל מדור (כמו כתבות אבל בקצרה, לא סיקור נרחב, נניח "ADOBE הודיעה היום על גירסת פלאש חדשה. הגירסה החדשה תתמוך, על פי הדיווחים, באפשרויות תכנות מתקדמות"), או שמספיק שיש חדשות בעמוד הראשי וזה מיותר לחלק אותן למדורים ולהציג בכל מדור רק את החדשות הרלוונטיות? מה אתם אומרים? והאתר עדיין מחפש שם... השם "כרישה" הזמני הוא לא שם טוב, כי הדומיין www.krisha.co.il, על אף שהוא פנוי, קצת לא קליט
וברצינות - כשבוחרים שם צריך לחשוב על מה הוא מייצג, על כמה קליט הוא ועל איך יראה הדומיין שלו (וכדאי לבדוק גם שהדומיין פנוי) אגב, אני מתקדם די לאט, אבל אם זה מעניין מישהו - בינתיים יש את כל הקטע הזה של משתמשים, זאת אומרת, resigter, login, logout.... וזהו בעצם
העניין הוא שבהתחלה הסתבכתי עם המסד נתונים - מישהו הציע לי לעבור למסד נתונים יעיל יותר, וידידותי למשתמש... הרבה פחות
ובסוף הסתבר שזה היה רעיון רע בכלל, אז חזרתי לאקסס הישן והטוב, ואחרי זה ניסיתי לבנות עורך WYSIYWG למערכת ניהול, וגיליתי שזה או להשתמש בפונקציות אוטומטיות של הדפדפנים אבל אז אין לי שליטה על הקוד שיוצא בסוף (לדוגמה - IE מתעקש להכניס כל שורה ל<p>... ובשני הדפדפנים, אם רוצים למשל לעשות הדגשה, אי אפשר לעשות את זה עם CSS כמו שצריך, זה אוטומטית עם <b>), או לבנות הכל מההתחלה, אבל זה סיוט ממש... זה לבנות עורך טקסט כמעט מאפס... לקלוט כל פעם מה המשתמש סימן, לשים שם איזה תו שישמש כסמן, להדביק טקסט, לקלוט לחיצות על המקלדת... בקיצור, יצא לי מכל זה בעיקר באגים
יש באינטרנט המון עורכים, הבעייה היא שהם או עולים כסף, או מבוססים על האפשרויות החצי אוטומטיות של הדפדפן (וזה דפוק), או בנויים בצורה ממש מוזרה ומציקה (למשל ראיתי עורך שבמקום קוד JS מורידים מלא דפי ASP ואז צריך לעשות להם include בדף שלי והקוד ASP יוצר קוד JS.... נורא יעיל
) בקיצור, החלטתי שעורך WYSIWYG בשלב הזה לא כל כך נחוץ, אני אשתמש בtextarea עם תגים (כמו כאן) ואוסיף איזה עורך CLASSים בCSS שבזמן העבודה על העמוד כל אחד יוכל ליצור קלאסים ולהוסיף אותם לעמוד ואז להשתמש בהם עם הטאגים של הTEXTAREA.... הכי פשוט, הכי יעיל, לא הכי נח, אבל זה מה יש, לפחות בשלב הזה) ככה שמרוב חיפושים וניסיונות לעשות דברים יעילים יותר ("שבהתחלה הסתבכתי עם המסד נתונים....אז חזרתי לאקסס הישן והטוב") ונוחים יותר ("ואחרי זה ניסיתי לבנות עורך WYSIYWG למערכת ניהול...לפחות בשלב הזה)"), לא התקדמתי ממש באתר עצמו
אבל אל תדאגו, בסוף יהיה אתר... (אני מקווה
)
טוב, אז ככה, מה שחשבתי שצריך להיות בכל מדור זה: מדריכים מאמרים (tutorials כאלה... ההבדל בין מאמר למדריך הוא שמדריך זה נניח "מדריך לשפת C" ומאמר זה נניח "איך לעשות טיימר בזמן אמת בשפת C"...) כתבות (נניח יוצאת שפת תכנות חדשה... נניח C+=3, שזה משהו חדש שעוד אין, זה כמו C# אבל יותר טוב... ומישהו מעלה סיקור על היתרונות והחסרונות שלה - אז זה כתבה, לא מאמר... לא?) שאלות נפוצות מילון מונחים קישורים שימושיים (למישהו יש שם מגניב לזה? סטייל "קישורון", אבל סטייל, "קישורון" זה חסר סטייל