טוב די
אחרי 5 הודעות בהם פירטת את האמונה שלך בנושא אנרגיות, אני מרגיש שאני יכול לקרוא לאמונה הזאת שטויות בלי שיגידו שאני סתם נחפזתי. מה זה בדיוק "רוחני"? ממתי אנרגיות זה דבר "רוחני"? אנרגיות הן דבר קונקרטי ומוחשי שקיים ונמצא , ובאיזה שלב בהתפחות הטכנולוגית שלנו נוכל גם למדוד אותן. אני לא מבין מה במיוחד רוחני בזה, זה פשוט אנרגיות בעלי הרכב פיסיקאלי בסיסי השונה מההרכב של האנרגיות שאנחנו מכירים, כגון: אנרגיית תנע, אנרגיית חום, אנרגייה כימית... הנה התפסה שלי לגבי אנרגיות. ככה התחיל היקום. בשניייה הראשונה (בחזקה שלילית של 55) היה כוח אחד שלו קוראים "הכוח המאוחד" , לאחר מכאן בערך בשנייה הראשונה (בחזקה שלילית של 35) הוא התפצל לשני כוחות: "כוח גות" וכוח הכבידה. "כוח גות" התפצל לאחר מכאן בשנייה הראשונה (בחזקה שלילית של 33) לכוכ הגרעיני החזק ולכוח אלקטרו-שלילי , ואחרי בערך 10,000 שנה הכוח האלקטרו שלילי התפרק לכוח הגרעיני החלש ולכוח האלקטרומגנטי. ככה שיש היום ארבעה כוחות בסיסים ביקום: כבידה, כוח חזק , כוח חלש , כוח אלקטרומגנטי. אנחנו יודעים שלפני עידן הלפטונים (העידן שבו הקרינה הפכה לחומר) כל מה שהיה קיים היה קיים משילוב מסויים של "כוח גות" או "הכוח האלקטרו-שלילי" , וקרינת ניוטרונים היא למשל שילוב של ה"כוח האלקטרו שלילי", וזאת למרות שכל מה שאנחנו היום מכירים מורכבים משילוב של ארבעת הכוחות הבסיסים. אז התאוריה שאני מעלה בתזה שלי היא ככה, "האנרגיות" שמדברים עליהן במקשוף הם למעשה אנרגיות שלא מורכבות רק מארבעת כוחות הבסיס, אלה הן אנרגיות שנוצרו בתחילת היקום ולכן אין שום דרך שנוכל להוכיח את קיומן חוץ מבדרך עקיפה (כמו שמוכיחים את קיום הפוטונים, וקיום חלקיקי קוורק מסוימים). טוב... אולי קיקשתי קצת יותר מדי על איך אני תופס את האנרגיות, אבל העיקר הוא שצריך להבין שלא עוסקים עם אנרגיות "רוחניות" ,אלא עם אנרגיות שהם אמיתיות וקיימות כמו כל אנרגיה אחרת מסביבנו.