לגבי אנרגיות...

holy_sheep

New member
לגבי אנרגיות...

שמעתי שברייקי אפשר איכשהו למלא בטריות- ומשעתי מחברה שלי שזה עבד לה... השאלה שלי היא האם בעזרת תיעול אנרגיות (כמו ברייקי) אפשר ואיך למלות סוללה? איך אנחנו הופכים את האנרגיה הכימית (רוחנית?!) שיש לנו בגוף לאנרגיה כימית-חשמלית בסוללה? מבחינה פיזיקאלית זה יתכן בכלל?

nepthys

New member
למרות שלא חקרתי את העניין,

זה נשמע לי שטויות במיץ.. בכלל, אין פורום רייקי בסביבה?

holy_sheep

New member
זה לא קשור לרייקי...

רייקי הינה רק דוגמא לניתוב אנרגיות.. רציתי לדעת איפה עובר הגבול בין מה שבראש לבין המציאו. ומכיוון שמילוי סוללות הוא דבר מחושי.. רציתי לדעת אם זה אפשרי כבשה לא מבינה למה נטפלים אליה... מהההה תמים לכולם

nepthys

New member
זה לא היטפלות,

אני באמת מצטערת. פשוט...אני מאמינה שכל דבר רוחני לא יכול להשפיע על הפיזי. בעיני, יש הפרד מוחלט בינהם. אם לא היה, אז גם לחפצים היו רגשות, ובעיני זה רעיון מגוחך כי לחפצים אין גם מרכז עצבי - המוח (וכך בעצם אנחנו יכולים לשאול את עצמנו איפה בדיוק נמצאת הנשמה שלהם, ואם נניח יחתכו שולחן לשניים, איפה הנשמה תישאר, או שהיא תתחלק?..). ככה שקודם כל - אם כבר את מדברת על אנרגיה, אז שתהיה אנרגיה פיזית לחלוטין - תחשבי על זה כאל גלי רדיו, למשל. משהו לחלוטין פיזי. אם לאדם יש יכולת לייצר כאלו גלים, או אנרגיה - אז אולי יכול להיות שמצב מילוי סוללה היה קורה. למרות שבשלב שאנו נמצאים היום, אני בספק. אולי בעוד אלפיים שנה כשבני האדם יהיו קצת יותר מפותחים, מישהו יצליח לעשות את זה. לכי תדעי.

האמת,לא נראה לי שרייקי

זה דוגמא טובה,כי רייקי במקור,<לפי השקפה שלי לא להתנפל> זה לא אנרגיה רוחנית או ווטעבר,זה חשמל בגידיים,האבה מגדירים את זה ככה,חשמל הוא לא אנרגיה רוחנית אז לא נראה לי שרייקי עומד בקטגוריה אם אנרגיות ל"מילוי" כי הוא האמת יכול להטעין סוללה,של אנרג´ייזר... *גם לי זה נשמע מוזר,אבל אור הצפון ממש לא במצב שפוי כרגע,אנא התחשבו בנסיבות*

Justin Angel

New member
טוב די

אחרי 5 הודעות בהם פירטת את האמונה שלך בנושא אנרגיות, אני מרגיש שאני יכול לקרוא לאמונה הזאת שטויות בלי שיגידו שאני סתם נחפזתי. מה זה בדיוק "רוחני"? ממתי אנרגיות זה דבר "רוחני"? אנרגיות הן דבר קונקרטי ומוחשי שקיים ונמצא , ובאיזה שלב בהתפחות הטכנולוגית שלנו נוכל גם למדוד אותן. אני לא מבין מה במיוחד רוחני בזה, זה פשוט אנרגיות בעלי הרכב פיסיקאלי בסיסי השונה מההרכב של האנרגיות שאנחנו מכירים, כגון: אנרגיית תנע, אנרגיית חום, אנרגייה כימית... הנה התפסה שלי לגבי אנרגיות. ככה התחיל היקום. בשניייה הראשונה (בחזקה שלילית של 55) היה כוח אחד שלו קוראים "הכוח המאוחד" , לאחר מכאן בערך בשנייה הראשונה (בחזקה שלילית של 35) הוא התפצל לשני כוחות: "כוח גות" וכוח הכבידה. "כוח גות" התפצל לאחר מכאן בשנייה הראשונה (בחזקה שלילית של 33) לכוכ הגרעיני החזק ולכוח אלקטרו-שלילי , ואחרי בערך 10,000 שנה הכוח האלקטרו שלילי התפרק לכוח הגרעיני החלש ולכוח האלקטרומגנטי. ככה שיש היום ארבעה כוחות בסיסים ביקום: כבידה, כוח חזק , כוח חלש , כוח אלקטרומגנטי. אנחנו יודעים שלפני עידן הלפטונים (העידן שבו הקרינה הפכה לחומר) כל מה שהיה קיים היה קיים משילוב מסויים של "כוח גות" או "הכוח האלקטרו-שלילי" , וקרינת ניוטרונים היא למשל שילוב של ה"כוח האלקטרו שלילי", וזאת למרות שכל מה שאנחנו היום מכירים מורכבים משילוב של ארבעת הכוחות הבסיסים. אז התאוריה שאני מעלה בתזה שלי היא ככה, "האנרגיות" שמדברים עליהן במקשוף הם למעשה אנרגיות שלא מורכבות רק מארבעת כוחות הבסיס, אלה הן אנרגיות שנוצרו בתחילת היקום ולכן אין שום דרך שנוכל להוכיח את קיומן חוץ מבדרך עקיפה (כמו שמוכיחים את קיום הפוטונים, וקיום חלקיקי קוורק מסוימים). טוב... אולי קיקשתי קצת יותר מדי על איך אני תופס את האנרגיות, אבל העיקר הוא שצריך להבין שלא עוסקים עם אנרגיות "רוחניות" ,אלא עם אנרגיות שהם אמיתיות וקיימות כמו כל אנרגיה אחרת מסביבנו.

holy_sheep

New member
ג´אסטין- אם זה היה מכוון אלי...

אני חייבת להודות לשאני לא מבינה למה אתה חושב שה"תיאוריה שלי על אנרגיות היא שטויות"? לפי אילו הודעות גילית מה התיאוריה שלי על אנרגיות? ואם זה לא היה מכוון אלי אני מציעה שתצרף את השם של הבנאדם שאליו אתה מפנה את תגובתך... אני נוטה לחשוב שזאת אני כי היום אני אגוצנטרית... משב רוח של התרכזות בעצמי... כבשה מתחלפת במצבי רוח

holy_sheep

New member
רגע ג´אסטין- רגע...

"זה פשוט אנרגיות בעלי הרכב פיסיקאלי בסיסי השונה מההרכב של האנרגיות שאנחנו מכירים"- אם זה אכן כך- מה הבעיה שאני אגדיר את האנרגיה הזאת כ"רוחנית"? למה אתה מתנגד? יש לך הגדרה מוחלטת כלשהי ל"רוחני" שאתה מתנגד לצרף אותה לסוג מסויים של אנרגיה? אנרגיה בעלת "הרכב פסייקאלי בסיסי שונה"... מילותיך שלך... כבשה קדושה

Justin Angel

New member
לא אלייך :)

לנפט´יס.... "רוחני" זה משהו לא אמיתי, כמו האמונה הכללית במשהו, כאשר הדבר יכול להיות אמיתי, האמונה בו היא דבר רוחני. ונפט´יס טוענת שאנרגיות זה פתאום משהו רוחני, ואת זה אני פשוט לא מצליח לתפוס... איך אנרגיות פתאום הפכו לדבר רוחני... שאמרתי הרכב פיסקאלי בסיסי שונה התכוונתי בהרכב כוחות הבסיס. כלומר, הוא מכיל איזה שילוב של "כוח גות" או "הכוח האלטרושלילי" ,לא איזה אנרגיה שהיא פתאום משהו רוחני... אם היא הייתה קוראת לאנרגיות "פאפנציגלוריך" אז בסדר, אבל למילה "רוחני" כבר יש משמעות ואי אפשר להגיד שמשהו רוחני בלי שהוא באמת יהיה רוחני.

nepthys

New member
לא כל אנרגיה.

נפריד את זה אחרת - יש אנרגיות צפויות עם דפוסי התנהגות קבועים שתמיד ישארו כאלו כל עוד יש חוקיות כלשהי בעולם שלנו, ויש אנרגיה ללא כיוון וללא חוקיות - כמו שלרגשות אין חוקיות. נשמה היא לא דבר שניתן להסביר בנוסחא ולכן לדעתי היא רוחנית. אם היא מדעית לכל דבר, לפי הטענה שלך, אז כישוף אמור להיות מדעי לחלוטין. ועל זה כבר דיברנו והסכמנו שלא יכול להיות קיים.

Justin Angel

New member
חחח

מי דיבר? את והקולות בראש? כי איתי לא דיברנו על זה :) לנשמה יש נוסחא , ורשמתי אותה איפהשהו בין כל הבלאגן בבית שלי... אם את ממש רוצה אני אמצא לך אותה. ומאגיה (מ-א-ג-י-ה) היא דבר שלפי דעתי בעוד כ50 שנה כבר יהיו מכונות שיעשו, זה סה"כ דורש יכולת לנצל את האנרגיות האלה. ודרך אגב... מאיפה בדיוק הגעת למסקנה הזאת: "יש אנרגיות צפויות עם דפוסי התנהגות קבועים שתמיד ישארו כאלו כל עוד יש חוקיות כלשהי בעולם שלנו, ויש אנרגיה ללא כיוון וללא חוקיות - כמו שלרגשות אין חוקיות" זה פעם ראשונה שאני שומע את התאוריה הזאת.

nepthys

New member
יש לך זיכרון קצר מאוד

או שאתה פשוט משנה את דעתך מהר מאוד. אם אתה זוכר, זו הפעם ההיא שאמבר M הגיעה לפורום, אתה אמרת לי אחרי שאמרתי לך שאולי מאגיה זה דבר פיזיקלי, ש"כדאי שתלכי לישון", אמבר M חשבה שאתה מעליב אותי ונורא התעצבנה עלייך.

Justin Angel

New member
אמממ...

נראה לי שזה אחד מהמקרים האלה שאת לא מבינה למה אני מתכוון... אם את יכולה לתת לי קישור לעץ הזה אז אני אוכל להסביר למה התכוונתי.

BomberMan

New member
מסכים מאוד

גם אני רואה את האנרגיות כמשהו פיסיקלי...למרות שבעזרת גלי מוח\גלי נשמה או משהו כזה - אםשר לשלוט על האנרגיות ולשנות את המציאות. מסכים עם ג´סטין!!!

Rensuare

New member
אז היות ואני חדש כאן

התסכים לעדכן אותי באיזה אנרגיות מדובר במקשוף לפי התאוריה שלך? אם זה משהו שכבר פרטת והסברת, גם לינק יהיה נחמד.

Justin Angel

New member
סליחה

שקח לי כל כך הרבה זמן לענות. האנרגיות שמדובר עליהן מוסברות ב"מקשוף" תחת "אנרגיות".

נו באמת....

קודם כל תגדירי רוחני!. לא כל כך הבנתי מה הקשר בין חפצים לרגשות... גם לא הבנתי את כוונתך לאנרגיה פיזית מה את מגדירה כאנרגיה פיזית? כלומר מה היא אנרגיה פזית לפי דעתך? מאחד ששואל

למעלה